| 28.03.2008, 20:17.58 | |
ré.Zorbaspotřebuji na tebe spojení problém |
![]() kapr |
| 28.03.2008, 20:27.08 | |
Copak tě trápí?satservis@satservis.czNebo napiš tady. zorbas |
![]() Zorbas |
| 28.03.2008, 20:30.07 | |
ZorbasVčera se mi parabola otočila do prava ke koncov.vypín a od té doby motor nereaguje. Ani ručně a nesvítí. po výměně kabelu i poz. pořád stejný.Když vypnu sat tak naběhne modrá čára ale hned zmizý. napětí sem skoušel něco tam teče ale mám špatný měřák.Zítra ještě skusím do motoru pustit napětí přes trafo jestli to není motorem. |
![]() kapr |
| 28.03.2008, 20:38.26 | |
Musíš upřesnit.Netuším,jaký máš přijímač. Tuším z příspěvku, že máš pozicionér a táhlový motor. Přijímač funguje? (píše,že nemá signál samozřejmě)? U táhlových motorů někdy odejde jazýčkové relé (skleněná trubička s magnetickými kontakty vedly rotujícího magnetu) snímající otáčky motoru. Každopádně přivedením stejnosměrného napětí na vlastní motor by se měl motor roztočit - zkus přehazovat polaritu. Možná po návratu motoru do správné polohy bude nutné pozicionér resetovat (v něm jsou uloženy pozice,nikoli v přijímači!). Napiš více.zorbas |
![]() Zorbas |
| 28.03.2008, 20:48.43 | |
ZorbasPromin mám humax 5400z už sem ho měl ke vší spokojenosti u tebe v opravě. Motor nevím jak se jmenuje ale zkoušel sem ho rest a nahoře by měla svítit kontrolka a ta nesvítí.Po tom větru to začlo zlobyt ulož. stanice nezastavyli motor vždy přejel. Je možný že se stala nějaká chyba protože začali venku jiskřit dráty jestli nějaký přepětí.Ale šlo to vždy naladit |
![]() kapr |
| 28.03.2008, 20:56.48 | |
Takže ne táhlový,ale nějaké esgéčko?Vyzkoušej nejprve přijímač někde u funkční paraboly (bez motoru)jestli funguje a napájí LNB. S tím "SG 2100 compatible" motorem ti víc neporadím (jedině snad výměnu za lepší). Nikdy jsem to nepoužíval. Asi jsem zaprvé ovlivněn velkým množstvím pokažených power LNB obvodů přijímačů díky těmto motorům, zadruhé používám velké paraboly, na které to táhlo je nutné. Vyzkoušej nejprve ten humík. zorbas |
![]() Zorbas |
| 28.03.2008, 21:01.09 | |
zorbasještě jsem zapoměl dodat že při hledání sign. se motor zastavil a musel jsem dát ok a pak se zase rozešel. Někdy jsem musel vypnout sat aby se rozešel.Jestli to bude motorem napiš jestli sem schopen si ho opravit |
![]() kapr |
| 28.03.2008, 21:15.28 | |
Tak to netuším, čeho jsi schopenŘíká se,že neschopní jsou schopni všeho (legrace!). Fakt neumím poradit, já tyto motory neopravuji,asi bych raději koupil nový (a kvalitní,tj.ne levný).Nepomůže nakonec jen reset motoru (tuším hrotem nebo párátkem to jde,ať poradí,kdo to montuje)? |
![]() Zorbas |
| 28.03.2008, 21:26.00 | |
zorbasTen reset jsem dělal a motor nebyl zrovna levný stál okolo 4000 ale zkusím jak přij. tak motor a uvydím.Jinak se zýtra ozvu na přesnější adresu kam mám poslat sat. Díky za tvůj čas |
![]() kapr |
| 28.03.2008, 23:29.02 | |
to je urovennemáte ICQ nebo skype? Proč to řešíte na tomto foru? Jděte se vycpat!!!! Jinak nic proti Zorbasovi, je GURUUUU!!!!!! |
![]() bobbik |
| 29.03.2008, 02:50.27 | |
co sem lezesBOBBIK toto je forum kde ludia hladaju pomoc a toto je najkrajsi priklad co som tu uz davno nevidel ked nevies poradit tak drz hubu a prejdi do sekcie "KDE SU KLUCE. PRECO NEJDE Digi a same sprostosti co najdes v google beztoho aby si hlkadal" |
![]() ferenc |
| 29.03.2008, 09:36.38 | |
SG-2100 MotorRobim montaze sat.Smotormi SG-2100 som nemal este ziadne problemi .Akde si vzal tu cenu v BB mas za tu cenu 2 motory .Ked ti nejde resetovat skus zo siete vytiahnut sat prijimac na par minnut . |
![]() Seeman |
| 29.03.2008, 10:40.08 | |
ad. reset motoruReset slouží (obvykle) na nastavení nulové pozice - tedy její uložení do paměti, tudíž zmáčknout toto tlačítko na těle motoru a myslet si, že mi sám najede na střed je chyba.Správný postup: přepnout na přijímači na nějakou stanici z nulové pozice, pak vylézt k motoru a tlačítky na těle motoru manuálně otočit motorem na nulu (na kruhové stupnici, která je kolem nohy motoru) a teprve pak zmáčknout tlačítko reset na těle motoru. Tím se tato pozice uloží jako nulová. Samozřejmě to předpokládá, že není problém jinde. Tudíž předtím vším (viz. výše) určitě ještě vypnout přijímač na nějakou dobu (min. 10sec, lepší minutka) ze sítě. Taktéž není na závadu zkontrolovat nastavení USALS v přijímači (pokud tuto funkci k natáčení používáte). |
![]() gespa |
| 29.03.2008, 12:00.28 | |
motorPánové nevým co řešíte ale nejdříve sem myslel že se domluvím se zor přes meil ale myslel jsem že by to mohlo někoho zajímat a opět tady narážím na hulváctví.Já dělam do sat 25 let takový rady jsem už dávno vyzkoušel ale jak zorbas psal tak sem motor rozebral a zjistil že je pryč jaz relé které vyměním abude hotovo.Rady že bych měl dva motory sou každému nanic to si nech pro sebe.Tady má každý radit jak druhému pomoci |
![]() kapr |
| 29.03.2008, 16:23.13 | |
pro zorbasDíky za poradu už to fachá trochu vypálený tišták v motoru u relátek jinak žádný problěm spravit motor.Nejvíc mě pobavili ty reakce asi si myslí že forum je na ty jejich bláboli. Dík |
![]() kapr |