Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.03.2008, 10:11.02

Koupě projektoru pro domácí kino

Dobrý den odborníci,
mám již delší dobu touhu koupit projektor. Ceny šly o značný kus dolů a tak myslím, že ten pravý čas je zde. Hledal sem, hledal a našel to to: http://epson.mironet.cz/epson-projector-emptw700--widexga-1600ansi--100001+dp78035/
Rada a kritika vítaná. Děkuji předem.
uživatel
Lotrando
30.03.2008, 11:06.00

RE: Koupě projektoru pro domácí kino

Napíšem len tú kritiku. Hlučnosť , ale hlavne životnosť Lampy. Tá sa pohybuje okolo 2000 hodín. Cena lampy býva tiež zaujímavá , až 6000 korun. Oplatí sa to. ? ale ano, ak niečo chcem , musím počítať aj s určitými výdavkami - nákladmi -spotreba .
uživatel
oneeeee
30.03.2008, 12:32.20

Cena lampy

Cena a životnost lampy je mi známa. Ta hlučnost je horší. To budu muset nastudovat.
Zajímá mi zda by se ten to projektor hodil (byl dostačující) pro sledování filmů. Děkuji.
uživatel
Lotrando
30.03.2008, 13:04.35

Ano pozerať sa dá . Záleží však aj na cene projektoru. Čím viac tým lepšia kvalita. Na lacnejších projektoroch , nieje obraz až taký dokonalý , ako by mal byť. To dôležité , je tá vzdialenosť, od - do v m. Potom to vyzerá ako v kine z poslednej rady. Môjho názoru sa však držať netreba . Štýl pozerania a spokojnosti na kvalite , má každý inú. Viac hláv , viac rozumu. Nechcem nikoho odradiť od sledovania projektoru.
uživatel
oneeeee
30.03.2008, 14:13.29

Projektor jsem nějakou dobu používal. Postupně dva typy.
Nechal jsem toho právě pro šum z chlazení.
Není velký, ale je na blbém místě - zhruba tam co diváci, takže je docela slyšet. Taky bylo nutné aspoň částečně zatemňovat (1500 ANSI). To je daň za krásnou úhlopříčku. Ale stejně ji nelze moc zvětšovat, pokud v tom mají uspokojivě hrát i SD materiály nedá se o moc více ne 200-250 cm.
Od té doby, co mám 55" tak jsem projektor dal do skříně. Nezdá se mi být o tolik lepší koukání (SD je u těch 250 cm už vidět), a nechtělo by se mi dělat díru do zdi a fiknout ho vedle, ať si šumí.
Je to vhodné jenom na filmy, sport nebo běžná televize je na projekci koukatelná divně. Možná jenom nějaká mozkomíšní zábrana, ale je to tak.
uživatel
Antonín
30.03.2008, 19:30.26

Tak s tou hlučností mám na mém Epson EMP-TW20 pozitivní zkušenost, na nižší výkon lampy při nastaveném filtru Theater je prakticky neslyšitelný a neobtěžuje. Samozřejmě je nutné alespoň trochu zatemnit, já mám jen žaluzky a je to celkem ok, ale látkové neprůsvitné blackouty mám v plánu. Uhlopříčka 290cm je ze 7m fajn pokoukání, ale sledujeme na něm jen sportovní přenosy a DVD filmy, na běžné koukání se to asi moc nehodí, na to máme 42"plazmu.
uživatel
hanz1
30.03.2008, 19:49.06

Projektor

Určitě rozlišení 16:9(sledovaní DVD,případně kvalitnější zdroj signálu) a čím vyšší rozlišení tak vyšší cena/kvalita.Ale to už záleží jen na tom kolik do toho chceš dát 30,40,50,60,70 a či více?Pěkný Digitální večer.
uživatel
Kamil_k4