Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.04.2008, 20:48.28

UPC DIRECT@plazmová televize

Zdravím všechny na Parabole
Jsem nově příchozí a potřeboval bych z vás zkušených vysát pár informací týkajících se satelitního upc v součinosti s plazmovou televizí.Zvažuji koupě plazmové tv a mám velké obavy o kvalitu obrazu vzhledem k výši nebo spíše níži datového toku.....nebo zda se vyplatí se poohlédnout po jiném poskytovateli sat tv třeba cslink nebo řešit o2tv na kterou jsem moc chvály neslyšel......náhodou nemáte někdo info o zvýšení dat.toku na upc sat.nebo přechod na hd vysílání výhledově.?.?nebo nakonec jestli nemám koupit klasickou ctr tel.Předem děkuji za názory a rady
uživatel
mahura
07.04.2008, 21:10.28

UPC ??

kup Plasmu na CS link dost dobrý a CRT je mrtvý,
jinak kvalita na UPC by mně taky zajímala
uživatel
jona
07.04.2008, 21:30.12

jona:

Kvalita UPC je jedním slovem tragická.
uživatel
hobo
07.04.2008, 21:31.21

RE: UPC DIRECT@plazmová televize

Zaléží aké mmáš nároky. Doma máme UPC na plazmách Panasonic a Pioneer a zo začiatku mi to pripadalo ako hnus. Teraz som si už ako tak zvykol. Zatiaľ príliš nemáš inú možnosť. CS link je o niečo kvalitnejší ale zasa nie až o toľko a nie všetky stanice. DigiTV je zhruba ako UPC no si viazaný na ich prijímač a majú na uplinku častejšie bordel.A CRT je naozaj už asi mrtve.
uživatel
silverosbd
07.04.2008, 21:44.32

@silverbord

Takže to není lepší ale jenom jsi si zvyknul protože ti nic jinýho nezbylo...to je rozdíl.
Když má někdo doma krásnou štíhlou ženskou a pak dostane ošklivou a tlustou tak mu to taky ze začátku nebude recht ale pak si zvykne a bude si libovat...Ale je to opravdu jen zvyk a nikoliv tím že by se z tý ošklivý stala krásná..
Tak je to i u těch placek lidi si zvyknou protože jim nic jiného nezbude.
A co Pionner je ok ?? nebo je to stejná mazanice jako panasonik?
uživatel
pat
07.04.2008, 21:56.00

nároky velké nemám večer občas když je čas film nebo seriál přes den děti Minimax,Jetix ale když už na to budu čumět tak at to trochu za něco stojí ale s upc to asi nepůjde
uživatel
mahura
07.04.2008, 22:16.39

Je to vše o seřízení, film v RGB, DVD v HDMI nebo component, hokej, fotball v CVBS - na vše obraz mod normál. S plazmou se naučíš tak za měsíc jak na co seřídit, nastavit a uložit do optimál obrazu na vše. Mám Pamasa plazmu a CS-link, CRT už ne. Jen jí nepřepal - každý to má rád jinak.
uživatel
CES
07.04.2008, 22:25.29

asi tak nějak to propojení je důležité a když plazmu (karoserie - pěkná ,leštěná) tak i motor, tedy přijímač HD propojený pěkně s HDMi kabelem.
Mohu Ti sdělit, že HD stroje Ti zlepší kvalitu SD a o HD ani nemluvě je to jako přechod z černobíla na barvu :-), tedy Nova na UPC bud neustále hnusná tak jako je teď, Galaxie jak bysmet, ale třeba viasaty už jako SD se dají dívat o slovácích nemluvě...
uživatel
Babui
07.04.2008, 22:31.54

no jo jenomže mám jenom stříbrnej receiver od upc který nemá konektor hdmi a i kdyby měl tak si myslím že by byl k ničemu
uživatel
mahura
07.04.2008, 22:37.08

zajeď do Pelhřimova omrkni to tam, ať vidíš do čeho jdeš...
musel jsem to napsat, promiň :-),
K věci a to je právě ono: dej stříbrný přijímač do skříně, kup HDTV Sat reciever propoj to HDMI a je to, když už investuješ mysli i na pneumatiky....
PS: Získáš dobré slovenské programy zdarma...
uživatel
Babui
07.04.2008, 22:47.51

no a jaký přijímač by jsi doporučil v nějaký rozumný cenový relaci?
uživatel
mahura
07.04.2008, 22:51.04

www.gisov.cz Technisat STR 1 cca 3.200,-. a jdu spát .
uživatel
CES
07.04.2008, 22:52.51

hm...nerad preferuji nějaké značky, ale spouta lidí mě zde zná, že dost píši o fergusonech, nebo zkus nějaká německá fóra, tam píši častěji...
uživatel
Babui
07.04.2008, 23:07.16

meněcky něpanimaju a stejně tomu moc nerozumím potřeboval bych trošku nasměrovat a jestli má vůbec smysl k ups direct pořizovat přijímač s HDMI konektorem
uživatel
mahura
07.04.2008, 23:14.03

rozumím..., tedy tomu konektoru :-)
má to smysl v tom, že jsi výše psal, že zvažuješ koupě plasmy...a jsme u toho zase...nebo jinak, kdybych Ti napsal, že v UPC půjdou na Directu třeba 3 HD programy, už by jsi do toho šel? Napíši to lidově:
CTR TV= SD přijímač
HDTV TV= HD přijímač
Dobrou :-)
uživatel
Babui
08.04.2008, 05:38.05

Môj svokor má na svojej plazme odnedávna Technisat HD S2 a upscaling má niečo do seba ale to musí mať aj SD zdroj akú takú kvalitu. Zázraky robiť nevie ani Technisat. Ja ešte čakám na lyngbox.
uživatel
silverosbd
08.04.2008, 07:27.34

tak ted s toho mám trochu zamotanou hlavu....potřebuju HD PŘIJÍMAČ NEBO MI STAČÍ TO CO MÁM?
uživatel
mahura
08.04.2008, 09:57.27

2mahura:
nepotřebuješ HDTV přijímač. HDTV přijímač ti nedá lepší obraz na SD kanálech, neuvidíš na něm krásnější UPC. Ani přes HDMI ne. Ledabys chtěl koukat na jiné kanály, česky vysílá jediný HD program v polské N platfromě. Nejlepší HD obsahově a finančně má Sky HD (1600 Kč měsíčně). Podle volby platformy by sis pak koupil i příjímač. Ale já bych řekl, že o to ti nejde.
Pokud philips od UP propojíš RGB, dostaneš nejlepší možný obraz z UPC.
Klíčová otázka není technologie panelu, ale úhlopříčka. Když si koupíš stejně velikou crt a plazmu, budeš na nich vidět zhruba stejný obraz (tedy na plazmách vybavených současným softem bude opticky asi lepší, ale to je tím soft vylepšováním). Pro normální úhlopříčky okolo 50" je skutečně UPC na hraně sledovatelnosti. Dá se to, ale rozhodně to není důvod pro koupení současné televize. Ten je v DVD, BD, HD.

2pat: kdy už pochopíš, že musíš uvádět přesné typy a nemůžeš chtít srovnávat nějaký panasonic s nějakým pioneerem. Když vezmeš pět let starý pioneer, třeba 505, tak obraz na nových 80 je prostě lepší, ale když srovnáš současné typy, tak je to zase jinak. Vypadáš pak jako hrozný neználek, když to takhle plácneš.
btw: myslíš, že kdybys měl 50" CRT, že by na ní byl obraz UPC krásný? Nebo krásnější, než na plazmě se stejnou úhlopříčkou? Co myslíš?
uživatel
Antonín
08.04.2008, 12:42.14

Antonín:konečně něco srozumitelného...jen pro upřesnění tv SAMSUNG PS42Q97HD+UPC DIRECT vím že ten obraz nebude žádná sláva ale přezto bych to zkusil...co ty na to doporučíš to nebo mám řešit alternativu? a jakou
uživatel
mahura
08.04.2008, 13:32.34

Já nevím, tento typ otázek je trošku mimo moje zorné pole, takže neznám optimální řešení.
Jedno, dvě doporučení ti dám určitě: když už utratíš dost peněz za televizi, tak si kup 50". Když už to celé budeš řešit serď si i příjem z CSlinku, kvalita programů, které tam jsou je o hodný kus lepší. není dokonala, ale lepší je o dost. Znamenalo by to nějaký přijímač a případně CAM moduly, které by uměly pracovat s UPC a některou z karte pro CSlink, na parabolu by stačilo přidat druhé LNB, jestli máš malinkou od UPC, tak možná ji vyměnit za 85 cm. Možná nějaké Openboxy, nebo něco s modulem pro dvě CRWKS karty. Takové věci existují, ale já s tím nemám osobní zkušenost. Kažopádně to bude do 10000 Kč a v rámci nákupu té televize se tiu to vyplatí. Obraz z CSlinku bude i na nejhorší televizi lepší, než obraz z UPC na nejlepším stroji. Když budeš koukat na ČT, NOVU PRImu z CZlinku a na UPC jenom ten zbytek, tak to nějak překlepeš.
uživatel
Antonín
08.04.2008, 17:34.37

koupě 42"tv mě dost finančně vyčerpá natož 50" cca.o 10tis.dražší nepřipadá v úvahu a ještě přechod na CSlink+přijímač taky nemalá suma takže jsem si v podstatě odpověděl sám budu to muset přetrpět s tím co mám do doby kdy snad jednou posílej dat.tok a budou vysílat v HD KVALITĚ snad ta doba v brzské době příjde....každopádně mockrát děkuji za názory a rady všem
uživatel
mahura
08.04.2008, 19:24.29

ještě bych měl přece jenom dotaz ...nemáte někdo zkušenost s o2tv? bylo by to pro mě částečné řešení bydlím cca.3km od ůstředny co vy na to?
uživatel
mahura
08.04.2008, 19:26.43

SAMSUNG PS42Q97HD mam 2 mesice a k tomu cslink
koukam na ni ze 2,5 metru a ujde to u vetsiny programu
uživatel
peterkon
09.04.2008, 12:14.56

O2TV má určitě stejnou kvalitu obrazu jako UPC. Má i jiné výhody. Pro mě je největší nevýhodou přepínání stanic.
uživatel
Janik
09.04.2008, 12:15.52

Jenom hlupák PAT

může všem zde sdělit, že Pioneer je mazanice.
uživatel
Janik