Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
07.04.2008, 20:50.01

Universální Monoblok 4,3° Single konvertor vadný

Když mam naladěnu primu ,uloženu do paměti,tedy i diseqc a hraje na 100% a změním pouze frekvenci/na sky link/ a fec na 2/3 a polarizaci na H a ukazuje to 0% tak je to divné,dal jsem na cs linka tu čast co je pro astru 19.2° a hrálo to jak mělo ale na astře zas 19,2° nešla H polarizace mám to na Humax cr fox ze singl konventorem to hraje ok,když jsem tam měl namontovany ten monoblock tak jak měl byt tak i diseqc přepínal jak měl ,čast pro 19,2° fungovala jak měla ,pro 23.5° nešla h polarizace.setkal se stím někdo dělá mi to už na druhém kusu.
uživatel
habr
07.04.2008, 21:01.24

RE: Universální Monoblok 4,3° Single konvertor...

Monobloky jsou souhrnné zařízení obsahující více LNB a jeden diseqc přepínač.
Monobloky nemontuji a nedoporučuji.
Podle mého názoru by se měly monobloky prodávat pouze, jako nedílná součást paraboly.
Jako příklad uvádím Technisat Multytenne, která ale dojíždí na malou šíři paraboly.

Monoblok poráží multifokus v jediném :
je hezčí, než multifokus... :)
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:06.44

Nojo ale co s tím jak je možné že na druhem kusu to nefunguje firma mi napsala žemám blbě nastaveny příjimač ale když jedna strana monoblocku funguje jak ma a druhá ne a jedna polarizace jede a druhá ne tak to asi v nastavení nebude,když jsem to prohazoval jak píšu výše.
uživatel
habr
07.04.2008, 21:12.49

Je vidět, že přamýšlíš mozkem.
To se o ředě prodejců nedá říci.
Ještě vyzkoušej jiný přijímač, třeba od souseda.
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:14.59

Nezapomínej, že prodejce je tu pro Tebe !!!
Nikoliv Ty pro prodejce !!!

Tohle me v Čechách k..va s.r. asi nejvíce.
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:16.57

Také vyzkoušej příjem na obě části monobloku zvlášt třeba z Hotbirdu.

Musí fungovat obě polarizace .........
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:23.00

https://www.parabola.cz/forum/topic-20556/
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:29.20

Už jsem jim to poslal,já si pořád myslim že my poprvé vrátily ten samy kus co jsem jim poslal ,ted už jsem si ho poznačil na to jsem minule zapomněl,ale zarážející je že to první vrácení žadný doklad jen informační email,krabička ta byla určitě s toho prvního kusu.mám zrovna takové období kdy se všechno sere.MP4,hands free k mobilu všechno odchází po chvíli použivánía ten konventor to bylo do třetice.Jak jsem psal výš když jsem to přehodil na tu část pro 19.2° tak to jelo normálně i sky link ale zas nešla polarizace na astře.
uživatel
habr
07.04.2008, 21:32.28

Jo pánové je to dilema, fokus vers. monoblock. Za 14 let co mám saty tak: Sharp analog ,"Aminex" - analog fungujou - zákryto pet láhví, Gold Digi - odtokové dirky, Monoblock Inverto mám 2 roky a ničím nekryju. A když monoblock doporučil i SAXON, tak je co říct - R^. Od jaké "fi" máš monobl. a jakou máš parabolu ? Zkus jiného sat rec. a poznáš. Já mám 23,5E na ráhnu a block upnut skoro rovně, mám Technisata STR 1 a vše ok, 13,O + 19,2 - 19,2 + 23,5 - 23,5 + 28,2 E a mrkni do galerie na jediný monoblock.
uživatel
CES
07.04.2008, 21:38.36

Já vždycky jednám rovnou s ředitelem.......(třeba generálním)..... z jinými nižšími posty se nes..u....

Vymakané to má třeba Telefonika Ou Tů....
Ty mají místo kontaktů jenom fotografie těch lidí....
Můžeš si ale vybrat, v jakém je chceš mít rozlišení....

Samozřejmě, že v lepším případě vlastně jednáš jen se sekretářkou příslušné osoby, ale pořád to mívá dostatečnou odezvu....

Také bývá dobré, když problémová osoba je chlap a ty si na něj stěžuješ u jeho nadřízené šéfové. V takovém případě není třeba volat řediteli....
R^ R^ R^
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:43.31

@CES....

To měl asi Saxon slabší chvilku.
uživatel
mirasat
07.04.2008, 21:48.28

mirasat

Tam šlo o quatro výstup na monoblock Inverto, není to tak dlouho a překvapil mě. Někomu radil. R^
uživatel
CES
07.04.2008, 22:11.24

Monoblok 4,3

Ja bych zkusil ,mozna uz si to zkusil,ale nekde jsem slysel,ze je nektery M-blok tak delany,ze je mozno ho jen zapojit a byva to dokonce i na nich napsano nebo namalovano,ktery jde kam bud na Astru 19 nebo na 23 stupen,nejde to prehodit,je to nejak nakonfigurovano,mozna se mejlim tak me opravte,jinak preji dobre porizeni,jeste bych zkusil na receiwru dat tovarni nastaveni a pak to zkusit znova nastavit.
uživatel
Jendaj
07.04.2008, 22:12.31

Já vím že se na mě sesypete jako vosy, ale nepamatuju si že by byl nekdy vadný monoblok A to tady mám okolo 100 ks prázdných krabic. Záruku dáváme na parabolu , konvent. a montáž 3roky a používáme Inverta. Samozřejmě se nebráním klasice. A když tady vidím ten odpor k monoblokům, tak se už těším až budeme mít nějakou reklamaci!!! Abych si jí vychutnal :)
uživatel
Rudolf
07.04.2008, 22:15.43

Já mohu jen zopakovat....
uživatel
mirasat
07.04.2008, 22:16.01

Nepíšeš jak velkou máš parabolu... V monobloku máš integrovaný Disqc přepínač a ten také nemusí fungovat s každým přijimačem takový případ jsem už měl. Vyzkoušel jsi i jiné nastavení Disqc v přijimači myslím že jsou tam 4 možnosti myslím že bych to hledal v tom Disqc proč nepřepíná. Beat.
uživatel
beat
07.04.2008, 22:24.56

Sorry.
Mohu jen zopakovat.

V mých očích jsou monobloky jen pěkné na pohled (některé)- toď vše.

Je to něco, jako plně automatická převodovka v autě.
Já budu raději ovládat mechanického vybíravého rozkomíhaného francouze, než automatického němce...
Prostě je to také záležitost vkusu každé uhlíkové jednotky.

Pro Rudolf:
Doufám, že při reklamacích jsi tu pro zkazníka a né zákazník pro tebe.... R^
uživatel
mirasat
07.04.2008, 22:29.53

Jendaj

Monoblocku to je jedno, můžu šilhat jak z prava tak z leva jen přehodím disegc v satu. Levé LNB je 1 a pravé je 2 to je neměnné. Mám ho na pozicioneru a dokážu to ještě zrcadlově přehodit pootočením.
uživatel
CES
07.04.2008, 22:43.50

A co to bylo za prodejce toho monoblocku?Jestli opravdu zasílá vadné zboží zpět,tak by bylo vhodné ho jmenovat né????
Díky
uživatel
Fero Ch
08.04.2008, 09:45.52

Monoblok jistě fungovat může dobře.
Akorát že kromě volšových ručiček nemá pro nikoho výhodu.
Leda potenciální průser.
Rudolfe, pod stejným nickem tady vystupuje člověk, který toho moc neví, tedy rozhodně svými otázkami nepůsobí jako profesionál. Nesjte-li dva, tak doporučení od takového člověka - to bych byl opatrný. Co si počnou uživatelé monobloků po záruce? Koupí si nový monoblok při sebemenší poruše? To je totiž ta zásadní nevýhoda monobloků - sebemenší porucha znamená vyhodit všechno a koupit nové.
Je docela dobře možné, že ten první dotaz znamená, že mu na jednom LNB prostě odešla H polarizace. To se sem tam stane. U multifokusu by to znamenalo utratit 200 Kč. Monoblok bude musit koupit celý nový. Ale jsou to jeho prachy, takže si může udělat co chce.
I montážníci mohou montovat oboje. Za předpodkladu, že výše uvedenou historku zákazníkovi řeknou a pravdivě objasní. A ne že mu budou vyprávět bajky, že oni ještě neviděli vadný monoblok, ale podstata té historky je, že by neuměli dát dohromady ten multifokus...protože neumí udělat ani F-kový konektor správně. Viděl jsem už takových hrůz, které byly dělány za peníze....
Průměrně zručnému člověkovi nemůže instalace multifokusu a monobloku dát moc rozdílně práce. Stejně nejvíce času sežere nastavení příjímače, settingů a pod.
uživatel
Antonín
08.04.2008, 10:51.10

Žasnu, kolik času tu fundovaní lidé stráví diskuzí zda monoblok nebo multifokus.Záruka je 2roky a po té době bude monoblok úplně za hubičku.Takže o penězích to asi nebude.Doma bych si to taky nedal,ale pro běžného zákazníka při A3+A1 je to naprosto vyhovující řešení.
uživatel
Sekyra
08.04.2008, 11:28.16

A kde to koupil se asi nedozvím??????????
uživatel
Fero Ch
08.04.2008, 12:35.10

dneska se mi ozvala firma telefonicky a nábidla novy od jiného vyrobce ten puvodní co mi dva nešly byl mascom on jako jedinny měl rozsah 4.3°,kupoval jsem od nich přijímač a ten konventor jsem bral pro mámu jen tak navíc má ten báliček od trade a když oni psaly že bude možné přijímat nějaké programy z astry tak jsem chtěl at už to má nachystané a takhle jsem se zasek.Anténa je offset BIG sat od TIPY 80 cm.Hraju si se satelitním příjmem už 20 let ale aby byli dva konventory vadné to nepamatuju.Tu firmu bych tu nerad medializoval prostě jsem měl asi pech.
uživatel
habr
08.04.2008, 13:14.02

Já nikdy nikomu monoblok nedoporučoval!!!Ani ve snu ne!!!
uživatel
Saxon
08.04.2008, 14:39.04

to Habr

Díky....
uživatel
Fero Ch
09.04.2008, 20:43.09

Firma mi poslala Monoblock Inverto a ten funguje ok,akorát ten mascom má asi fakt rozsah 4.3°,protože u tohoto Monoblock Inverto je naladění kompromis mezi dvéma družicemi ,mascom 100% signál na obou družicích.
uživatel
habr