| 25.04.2008, 04:35.16 | |
Kondenzace vody uvnitř LNB?Dobré ráno. Tak mi to nakonec nedalo a poslal jsem včera odpoledne mail na HelpDesk jedný zahraniční firmě, která se zabývá výrobou LNB. Napsal jsem, že bydlíme v oblasti, kde dochází ráno a večer k drastickým a velice rychlým teplotním změnám a že mám obavu, jestli nemůže docházet ke kondenzaci vody uvnitř citlivé "přístrojové" části LNB, kde se nachází "motherboard". Odpověď přišla pozdě večer a byl jsem ujištěn, že k takové věci by u nepoškozeného LNB rozhodně nemělo docházet z jednoho prostého důvodu. Všechny citlivé vnitřní části LNB by měly být hermeticky uzavřené bez kontaktu s okolním prostředím a stejně jako nedochází ke kondenzaci vody uvnitř uzavřené láhve, kterou necháte ležet někde venku, tak k tomu nemůže dojít ani v tomhle případě. |
![]() vortimond |
| 25.04.2008, 04:40.04 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Ty si (nevhodné slovo), kúp si poriadny a hlavne nový konvertor a nevymýšlaj TU samé PPiččovviny |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 05:05.39 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?No to je jedno. Prostě cituju "není to normální jev ani u levných konvertorů". Jestli já osobně jsem nebo nejsem normální jev, to sem asi nepatří. Ale jestli je zájem, tak na to můžu založit spec fórum třeba na lidé.cz :laughing: |
![]() vortimond |
| 25.04.2008, 05:15.24 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Na levné kpnvertory sa vykašli. Kup sa PORIADNY konvertor a uvidíš jak to všetko bude dobre šlapat!Tvoje vymýšlance s mrazákom a vlhkostou sú mi na smiech!!!!! |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 08:37.49 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Mi je zase na smiech "PORIADNY" konvertor.Všechny LNB jsou s velkou pravděpodobností víceméně stejné a rozdíly, které občas někdo uvádí jsou dány úplně jinými věcmi, než typem, kterých jen příslušný vědec nestihnul všimout. Který konvertor je třeba nepořádný? |
![]() Antonín |
| 25.04.2008, 08:39.03 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Vortimonde, tak to krisptepane zkus, a nemel furt dokola o jednom. Ztratit tím nemůžeš nic. Jenom iluze, že vliv teploty relativně malého rozdílu je zásadní. |
![]() Antonín |
| 25.04.2008, 08:45.34 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Já jsem to zkusil několikrát včera a různě, výsledky a "zkušenosti" stejně nikoho nebudou zajímat, tak to nebudu zbytečně rozebírat :laughing: Tohle dnešní téma (druhý a slibuju poslední o tomhle subjektu) jsem založil jenom proto, že včera ze mě dělala spousta zdejších expertů absolutního (nevhodné slovo)a, kterej nezná základy fyziky a trvdila, že LNB se při prudkejch změnách okolní teploty zlikviduje, protože tam bude kondenzovat voda. Dneska mi Omega dokonce sprostě nadával. Na to mám snad právo, na nějaký vysvětlení, nebo nemám? |
![]() vortimond |
| 25.04.2008, 08:56.59 | |
@vortimonddam krk na to ze si jaivan pripadne nejaka jeho mutacia.to by ma len zaujimalo ktora renomovana firma dela pozde no noci ze nejakemu pepovi z depa tak promtne odpovedala.. ono zenske prirodzenie si mozes robit z plasteliny ale z nas nie kamosko ... a ked si uz tolkoo pokusov urobil, dal si si dole kryt vlnovodu po tom mrazakovom pokuse, videl si tam nieco hermeticky uzatvorene ?? ci ten kusok plastu mal jakosto zarucit tu hermeticnost ?? .. |
![]() Vlado Fogo |
| 25.04.2008, 09:08.49 | |
Vlado FogoPodlé toho,co jsi tu napsal, bych si troufal tvrdit, že jsi nikdy neměl rozebraný LNB, a že jsi nikdy neslyšel o časových pásmech! Nemám pravdu? :)))Dnešní LNB mají opravdu velmi slušnou hermetizaci! Veškeré mechanické díly jsou spojované na silikonová těsnění nebo tmel. Antény ve vlnovodu jsou navázané na vnitřní strukturu většinou kapacitně, takže i vlnovod je od vnitřku LNB prostorově oddělený a utěsněný. Podobně se dělaly LNB už před 20 lety. Jedinou vyjímkou byly zfušované LNB od Amstradu. Ty se musely přetěsňovat, protože do nich tekla voda! |
![]() Enik |
| 25.04.2008, 09:08.53 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Jakákoliv voda uvnitř LNB (ať už se jedná o vlnovod nebo "strojovnu") není normální jev a LNB je v takovym případě neuvěřitelnej šmejd. Jediný místo, kam se běžně dostává voda (a kde to ani nevadí) je ten plastovej kryt v zadní části. I kdyby se voda dostala do konektoru, jak se připojuje kabel, tak to taky nevadí, protože takovým skratem se LNB nezničí a každej přijímač (normální - nemyslím různý čínský emu hnoje) je proti zkratu jištěnej. |
![]() vortimond |
| 25.04.2008, 09:10.48 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Antoníne je mi Ta "lúto" ak nevieš čo je to Poriadny konvertor!!!Hermeticky je uzatvorený iba oscilátor! Ostatné je otvorené kvoli odvetrávaniu! Súhlas s Vladom Fogom: ono zenske prirodzenie si mozes robit z plasteliny ale z nas nie kamosko ... |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 09:21.02 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?No já musím souhlasit z Antonínem.Mě by taky zajímalo který konvertor je ,,pořádný" a který je ,,nepořádný"...Mám zkušenost že zdánlivě ty ,,nepořádé",obyčejné,laciné,neznačkové konvertory hrají do dnes...A ty zdánlivě ,,pořádné",drahé,špičkové,značkové už jsou dávno na smetišti... |
![]() pat |
| 25.04.2008, 09:24.03 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?pate pate vzpamatuj se!!!!!!!!!Nezosmiešnuj sa tu! |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 09:31.02 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?@Omega: Ty se nejdřív nauč slušně chovat, když se nacházíš někde "mezi lidma". Seš na různejch fórech celý roky, a to ses pořád nenaučil, že je zbytečný při nějakym nesouhlasu nebo nesympatiích k někomu hned sprostě nadávat??? |
![]() vortimond |
| 25.04.2008, 11:02.50 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Já Vortimondovi fandím, je vidět, že se nebojí jít na detaily.... R^ |
![]() kacenkin |
| 25.04.2008, 11:23.02 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Nevím, co je "PORIADNY" konvertor. Tento termín považuji za naprosto neodborný a navíc nesmyslný. |
![]() Antonín |
| 25.04.2008, 11:34.56 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Přikláním se k Antonínovi, chci definici pořádného LNB....Je to podle čeho ? Ceny ? Třeba nad 500 CZK je pořádný ? |
![]() kacenkin |
| 25.04.2008, 11:37.11 | |
Poriadne LNBsa v tuzemsku nepredávajú..Treba vycestovať napr.hodne na sever.Zopár DX-erov takéto unikáty predsa len vlastní, sú nevyhnutné pri ich práci/zábave... |
![]() P 222 |
| 25.04.2008, 11:44.46 | |
Už to chápu.Pořádný konvertor je totéž jako pořádný kabel - zlacený! :))) |
![]() Enik |
| 25.04.2008, 11:50.38 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Ked poriadne dotiahnes a zaizolujes konektor (najlepsie asi vulkanizacnou paskou), voda sa nema vzhladom na konstrukciu LNB ako dostat dnu.Mal som rozobrate nejake 3-4 kusy LNB - boli vadne, kazde z nich niekolko rokov vonku ... Naznak vody som tam marne hladal. |
![]() JanoHels |
| 25.04.2008, 12:39.07 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Pořádný konvertory jsou ty, co jsou pořádně drahý. Já nejsem žádnej expert nebo prodejce a mám jich všeho všudy pět druhů + jeden ještě z dob analogu (ten jsem taky jedinej rozebral a nebyla tam žádná stopa po kapkách vody nebo něco takovýho). Ale jako příjmem mi příde nejlepší zrovna ten nejlevnější a nejhorší ten nejdražší (Invacom). Ten je nakonec divnej i konstrukčně (jak tady někdo psal, že mu ten průsvitnej kryt proklovali ptáci). |
![]() vortimond |
| 25.04.2008, 14:07.29 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Jako radioamatér se bavím stavbou různých antén a zařízení co jsou venku a dřžím se přísloví,že "nejleší izolace je díra " a všechna takováto zařízení natírám Rezistinenm a zatím vše jede.... |
![]() Ivo SS2 |
| 25.04.2008, 14:30.06 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Ak chceme hovorit o slušnosti nedá mi hovorit o otázke ktorá je položená. Pretože prihoretých otázok je tu požehnane! Toto je jedna s nich ,niet čo riešit!!!!Všetky odpovede až na výnimky sú na hhooovvnno. čaute, zdraví Vás Omega!!!!!!! Porozmýšlajte nad sebov!!!! |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 15:04.03 | |
To OmegaMal som otvorených niekolko konvertorov a ani v jednom nebol hermeticky uzavretý oscilátor /píšem o bežných Ku konvertoroch/.Súhlasím s tým čo napísal Enik - celé vnútro konvertora je hermeticky uzavreté.Neviem ako teraz,ale davnejšie sa údajne konvertory uzatvarali v ochrannej atmosfere /CO2,N2,.../aby sa dnu nedostal vlhký vzduch.Ak vo vnutri nie je vlhký luft,nemá čo kondenzovať. PS.:Omega,nezvykol si sa vyjadrovať tak ako sa Ti darí dnes,máš slabší deň? |
![]() Rasto |
| 25.04.2008, 15:11.19 | |
@OmegoPostav se před zrcadlo koukni do něj a pak si dej pořádnou facku..a pak tu svojí hlavu dej tak na 20 min do studený vody...Po této lázni se zase budeš snad chovat normálně.. |
![]() pat |
| 25.04.2008, 15:12.00 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?Nemám len ma vytáčajú blbosttii!!! |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 15:14.35 | |
Pre patpate pred zrkadlo sa postav Ty a uvidíš aký si HHnnuppp!!! |
![]() Omega |
| 25.04.2008, 16:02.54 | |
@ Ivo SS2Ten rezistin používám v kombinaci s odvětráváním už tak 20 let a nedám na něj dopustit, akorát mi párkrát udělali problém škvoři, kteří se rádi ohřívají na topící elektronice a nikdo by nevěřil, kde se všude dostanou. Jejich exkrementy mi v min. 3 případech zrušily příjem na anténních zesilovačích - HAJZLI!!! |
![]() broncek |
| 25.04.2008, 18:59.14 | |
vortimonde ty jseš joudaAby se ti orosil vnitřek konvertoru, musela by se u vás během několika sekund změnit teplota okolí konvertoru o několik stupňů, aby zároveň teplota konvertoru zůstala stejná (a byla nižší, než teplota okolí).Takovýto podivný fenomén jsem ještě neviděl a kdyby existoval, pak by to postavilo mimo hru veškere věci jako je třeba stupeň krytí - IP kód. |
![]() kubisek |
| 25.04.2008, 20:53.13 | |
@Omegachováš se jako vlastní bratr vyhlášeného mistra etiky VF, mokrej hadr na hlavu Ti zajisté pomůže. |
![]() poky1 |
| 25.04.2008, 23:07.34 | |
RE: Kondenzace vody uvnitř LNB?a prečo si zabudol na mňa ? |
![]() oneeeee |
| 26.04.2008, 00:04.37 | |
ad OmegaOMEGO, uvědom si kdo jsi a co jsi, snad potom přestaneš ubližovat lidem i sobě... |
![]() francjin |
| 26.04.2008, 04:39.39 | |
francjin+poky1Aj tak ste DDeBiilkooviiaa!!!! |
![]() Omega |
| 26.04.2008, 06:56.34 | |
dalšípřiblblo od Dunaje :laughing: |
![]() poky1 |