Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
03.05.2008, 07:17.32

Nov@ci na CS linku

Vcera vecer jsem nahodou prepnul na Novu, kdyz davali "Indyho" a byl jsem mile prekvapen, ze film bezi ve spravnem formatu a ne v orezu 4:3. Jelikoz na filmy na Nove se prakticky nedivam, zajimalo by me, jestli toto byla vyjimka nebo jestli to uz je pravidlo.Dekuji.
uživatel
parnicek
03.05.2008, 07:34.44

RE: Nov@ci na CS linku

spíš výjimka, jeden z mála, v dobré kvalitě vysílá spíš vlastní přitroublé seriály, se zahraniční produkcí se nikdy příliš nemazlili a k žádný změně tam nedošlo ani v poslední době
uživatel
vortimond
03.05.2008, 08:06.26

me by mnohem vic prekvapilo, kdyby kvalita komprese zacala odpovidat alepson desetine vynalozenejch investic do noveho studia. kosticky, ktery se semtam objevujou v cslinku sem totiz videl v utery na analogovym dokrejvaci pres tv kartu atiTVwonder .
uživatel
bublajs
03.05.2008, 08:12.31

já sem trpělivej, počkám si klidně rok a půl na druhej pokus s PRO7 HD a spol. a potom ty filmový víkendy budou stát za to R^
uživatel
vortimond
03.05.2008, 09:27.24

Obraz super, ale to podělaný duální vysílání :-(

Taky mě kvalita filmu překvapila, přepínal jsem mezi DVB-T a DVB-S a satelit vyhrál. Obraz zde byl kontrastnější a čistější a konečně předčil i DVB-T. Ale co bych Nově vytknul je duální vysílání zvuku. Mám TechniSat STR1 a zde pokaždém přepnutí musíte ručně nastavit audio kanál na levý, když nechcete, aby Vás bolela hlava. ;P
uživatel
Dejf
03.05.2008, 09:35.33

Ten duál bych taky klidně zrušil, sice nemám rád dabing (Harrison Ford prostě mluví vlastním hlasem a není to žádnej Honza z Vejprt, i když pro někoho možná jo:laughing: kdo ho nemá rád) ale stejnak v tom duálu běží jenom zlomek zahraničních filmů a je docela problém zjistit dopředu, který to vlastně budou. A dneska půjde to samý na MBC2 v angličtině.
uživatel
vortimond
03.05.2008, 09:49.34

Zajímavé bylo, že vysílali i skryté titulky na str. 888. Na MBC2 to jde v originále všechno, ale určitě ne ve správném formátu nebo aspoň 16:9. :(
uživatel
Brnak
03.05.2008, 10:00.39

@Brnak

Podle ukázek to půjde asi taky výjimečně 16:9 (letterbox pochopitelně) ale tam zase platí to klasický "darovanýmu koni na zuby nehleď". To správný formátování a i výbornej obraz se vyskytuje hlavně na němcích, ty jsou v tom dost dobrý.
uživatel
vortimond