05.05.2008, 12:44.06 | |
STV vysiela cisty odpad - hanbaTo co predvadza STV svojou kvalitou a datovym tokom je vrchol! Pozerat hokej pri tomto signale na inom ako starom CRT je nemozne! Neviem nacio vysielaju 16:9?? Pre koho? Drviva vacsina 16:9 su LCD, na ktorych sa STV a sport zvlastpozerat neda. Cista sprostost (ne)kompetentnych ludi v STV.A to popritom playoff extraligy bol celkom ok. Neviem co robia.. Asi ich treba zasobit staznostami. Este stastie ze je ceska CT. |
![]() quix |
05.05.2008, 12:46.45 | |
mas pravduta kvalita hokeja na STV2 je absolutny otras,vcera este aj zvuk ako keby prenasali z AM strednych vln vysielania bolo nieco otrasne...Ked uz nam urobili *povinnu PAY-TV* za 100Sk,tak nech sa staraju aj o kvalitu blbci. :fuming: |
![]() mercedes77 |
05.05.2008, 12:50.57 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbaja neviem kde idu tie 100a miliony z dani! to si nevedia zaplatit aspon lespi signal?? takto "sluzia" danovim poplatnikom a platcom koncesii? Ved ten obraz je nepozeratelny ani na CRT, vsetci sa smeju na tom ako muis lustit aky je cas, aky je stav, lebo je to necitatelne! Totalne pokazeny zazitok z celeho hokeja. Hnus a hanba STV! |
![]() quix |
05.05.2008, 13:49.17 | |
Billy-skDrviva vacsina ludi co ma 16:9 ma LCD televizor - to je cista pravda. Ale v jednej veci sa mylis. Uz davno to nie su televizory na ktorych sa neda pozerat sport. Pozeram hokej, futbal aj tenis a uplne v pohode. Nemam ziadne problemy vidiet puk ani tenisovu lopticku letiacu rychlo. Jediny problem je ked prejdu titulky velmi rychlo cez obrazovku, to potom zle cita, ale inak je vsetko OK. Ak je samozrejme kvalitny signal a nie signal z STV, ktory teraz pustau z ameriky. Pozeral som na stv finale ligy a to sa dalo pozerat uplne normalne. Takze to ze sa sport neda pozerat na LCD televizoroch, je mylny dojem a uz davno prekonany. Aspon ak si nekupis nejaky najlacnejsi co predavaju. A my sme vsetci za to aby to vysielali 16:9. Ved pocet TV s 16:9 je pomaly vacsi ako pocet TV 4:3. Tak preco nie. Treba ist z dobou. |
![]() Billysk |
05.05.2008, 14:15.15 | |
@Billyskty si urcite z Bratyslavy a nemas viac ako 17 .. kde si preboha prisiel na to ze je vacsina 16:9 televizorov ?, doma v panelaku na poschodi ci ?? |
![]() Vlado Fogo |
05.05.2008, 14:19.48 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbaKeď budú dávať také miliony za (nevhodné slovo) tým prepitým celebritám za "pôvodnu tvorbu" tak sa to dlho nezmení-okrem poplatkov. |
![]() Nalimm |
05.05.2008, 14:23.50 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbaPrečo si niekto myslí, že kvalitu hokejového prenosu môže nejakým spôsobom ovplyvniť STV?Podľa informácii, ktoré sú k dispozícii sa originálny feed z MS vyrába v HD a v norme NTSC. To čo vidíte na obrazovkách je upravený do SD a do PAL-u. Žiaľ vzniká z tohto vaša obľúbená mazanica. Nevie s tým urobiť nič ani STV ani akýkoľvek iný vysielateľ v Európe, ktorý MS vysiela. "MS euro-feed" by mal byť jeden jediný. A aj podľa reakcií tu vo fóre je to na ČT to isté. Jediné čo sa možno STV dá vyčítať je onen zvuk... Snáď na tom popracujú. @ quix - koncesionárske poplatky sú minulosť - momentálne platíš úhradu za služby verejnosti. |
![]() anonym2 |
05.05.2008, 14:26.58 | |
@BillyskNepochopil si ma: netvrdim ze sport sa na LCD neda pozerat - da a nemusi to ani nevyhnutne byt HD zdroj. Tiez bezne pozeravam tenis, futbal, hokej (nase play off som dokonca radsej pozrel na LCD ako na starom CRT) a vdaka 100hz nemam problem ani s rychlo beziacim textom.Poina bola v tom ze ked chce STV byt "IN" s vysielanim 16:9, ktora sa za posledne cca 2 roky ocakava hlavne od LCD/plaziem tak nech su IN aj v dostatocnom datovom toku, aby to bolo aspon ako-tak pozeratelne (co dnes absolutne nie je). V porovnani s CT je ta kvalita obrazu odhadom 2x slabsia (a to nemam moznost porovnt dat. tok). Neviem na akom principe funguje STV, ale cakal by som ze nejaky variabil. tok, ktory vedia prisposobit - ked je na Jednotke nejaka blbost a na dvojke hokej tak "pridaju" na datovo narocnejsi program... ale to je asi len nerealny sen |
![]() quix |
05.05.2008, 14:32.37 | |
@anonym2pozri si CT2 sam a uvidis.rozdiel je velky, to mi ver. Zatial co na STV musim pri tej mini grafike lustit ci je 4:1, alebo 1:1 a kolka minuta bezi, na CT to je ciste, ostre, bezproblemone. O obraze ako takom pri hre ani nehovorim - hnus! Na CT2 2x lepsie. Kto ma moznost nech napise datovy tok STV a CT2 pocas hokeja pre tu srandu. Toto plati aj pri futbale - Liga majstrov - na STV ziadna sanca oproti CT kde to je uz (dokonca) celkom zazitok. |
![]() quix |
05.05.2008, 16:12.12 | |
HD kanal davaj majstrovstava?je niektory HD kanal,ktory by daval MS v hokeji,nech si konecne vychutna na *lepsom* TV tento sport? |
![]() mercedes77 |
05.05.2008, 16:12.55 | |
anonym2Plne stebou súhlasím a nepochopím jedno že sa ešte nájde niekto čo nevie že v AMERIKE sa používa NTSC norma a všetky prenosy zo zámoria sú na sračku či už MS v hokeji, NHL, NASCAR, F1 . Čo sa týka kvality tak je určite rozdiel aj na akom kvalitnom LCD to sleduješ a aký máš zdroj signál, napríklad STV zo skylinku je cez dreambox podstatne kvalitnejší obraz ako z IPBoxu. |
![]() korok |
05.05.2008, 18:18.41 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbano ak dostavaju NTSC v HD a niesu schopny previest na slusne PAL SD tak to je amaterizmus najhrubsieho zrna. Lebo to co pustaju do eteru vyzera ako VHS v NTSC prevedene do PALu. |
![]() PEPE8989 |
05.05.2008, 19:44.01 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbanavrhujem posielat pripomienky na: hokej zavinac stv bodka sk ;) |
![]() quix |
06.05.2008, 02:44.48 | |
@quixach trubirohu posielat mozes leda tak na lamparen .. keby si nebol lakomy a kupil si LCD v nejakej znackovej predajni a nie v Tescu a tak isto investoval do nejakej dobrej zostavi a neulakomil sa na rumunske Digi kukal by si v skylinku naozaj 16:9 a s datovym tokom cez 6 mbit/sak neveris davam screen z dnesnej noci tu: http://satservis.sk/screenshot.jpg CT2 isla variabilnym datovym tokom cca 1,3 az 4mbit/s |
![]() Vlado Fogo |
06.05.2008, 07:29.56 | |
@Vlado Fogonuz trubirohu...to je asi na dlhsiu debatu..preco pozeram Digi, preco czlink, preco nie skylink a aj preco je dat.tok raz 6 raz 3 mbit/s.Zaujimala by ma ale jedna vec: na zaklade coho sa vyjadrujes o mojej zostave, o ktorej nemas ani paru? tipnem si:) K tomu Tescu: Sharp Aquos som tam zatial nevidel, zrejme asi aj preto ze do Tesca chodim tak raz za rok - ked ma v jeho okoli zastihne burka a treba sa schovat..Ak tam nejaky za dobruu cenu najdes, hned mi daj prosim ta vediet, zoberiem domov este jeden! k tomu stazovaniu sa: toto je typicka "blbost" slovenskeho naroda, radsej si nechaju s***t na hlavu a cusat, a odovodnovat vselicim moznym preco je to zbytocne. |
![]() quix |
06.05.2008, 07:49.27 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbaak ti nieco hovori pojem variabilny datovy tok a dynamicka zmena obrazu pochopis preco je to raz dat. tok raz 6 raz 3 mbit/s. a je smutne ze to nizkonakladovy social provideri ako UPC a Digi este 3 nasobne degraduju.co sa tyka toho tvojho sharpu, videl som kadejake recencie na LCD ale vsade dominuje samsung, sony a panasonic .. potom dlho dlho nic, more, plot, opat more a az potom ten sharp co ty spominas :))) |
![]() Vlado Fogo |
06.05.2008, 08:41.08 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbano vidis, ja narozdiel od teba okrem citania recenzii aj zistujem na vlastne oci a usi;) ..schvalne som nespomenul presny typ, ze ako areagujes a nesklamal si ma :)) ty si riadny tipek, chlape :))) ..predpokladam ze si dostatocne velky odbornik a vies ze aj v ramci jednej zdacky je jeden model dobry druhy menej, takisto ako aj to ze povedat "kukal by si datovym tokom cez 6 mbit/s" ked vies ze ide o variabil.tok ktory moze byt o moment neskor polovicny je smiesne. good luck, vlado! |
![]() quix |
06.05.2008, 09:04.58 | |
@quixach boze nastuduj si MPEG normu a konkretbe variabilny datovy tok .. kua sak naco budu prenasat tmavu scenu s tokom 6Mbit/s ked na to staci 1/3 a naopak pri jasnej bielej je datovy tok ovela vyssi. pozeral som do polky 2/3 zapasu a naozaj na to ze to transkoduju z NTSC isiel ten obraz naozaj pekne. CT2 bola o poznanie horsie, tam bol datovy tok max do 4,7 Mbit/s. u upc bol dat tok max 3,2 mbit a u ciganov som vyssi ako 2,8 nevidel .. ale zas co vy ste chceli za 290 sk mesacne ze ?A s tymi sharpami je to tak ako tvrdim - prebehni si kludne niekde do NAY a postav si Sharp vedla Samsunga alebo vedla sonackej Bravie a uvidis co je prave LCD .. |
![]() Vlado Fogo |
06.05.2008, 09:26.12 | |
@Vlado FogoDufam, ze "lobujes" v prospech Sharp-a |
![]() bmilan |
06.05.2008, 10:08.08 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbanelobujem za ziadnu znacku. doma mam samsunga, ale videl som aj sonaka aj pioneer-a a obraz na nich je naozaj kvalitny. sudiac podla nespokojnosti zakladatela tohto threadu typujem ze ma nejaky tesco lcd alebo potom to naozaj pozera cez Digi a ma to prepojene klasikou cez VF vystup.inak tej stv 2 naozaj nie je co vycitat, na to ze to resampluju z 525 riadkov NTSC na plny PAL je to OK |
![]() Vlado Fogo |
06.05.2008, 12:34.17 | |
@valdo fogook, tak poporiadku:1)s variabilitou datoveho toku suhlasim. Skylink nemam, pozeram cez miestnu kablovku (pomerne kvalitnu, malu, zivenu zo satelitu Skylink, CZlink ..), Digi a CZlink. Ked porovam SK hokej na kablovke a Digi s tym co je na CZlinku tak cesi su o dve triedy kvalitnejsi-jasny syhlas kazdeho komu som to ukazal. 2) co sa tyka Digi, (nielen cenou ale aj ponukou programov) nie je velmi z coho vyberat, vsakze (pozn. neobhajujem Digi, len zdoraznujem realitu na SK).Platit si zahranicny paket,z viacerych dovodov neplanujem. 3)postavil si si ty Sharp vs. Sony/Sam./Panak. vedla seba? Ja som vyberal TV asi 3 mesiace,videl som ich kopec, presiel som vascisnu firiem ponukajucich TV od Bratislav, cez Zvolen, po BB a NIKDE mi neboli schopny taketo nieco realne ponuknut. Dokonca niesu schopny ani dat iny zdroj signalu ako ten ktory tam bezi. A teraz Vlado uprimne, ches mi povedat ze ty si si vyberal TV podla obrazu ktory si videl na nom v NAJ? podla toho namx. degradovaneho analogu? Ani najhorsi sat. signal ktory som schopny chytit nie je tak otrsany na LCD ako to co je v NAY. 4)ci veris alebo nie, Sharp 42" rd2e som nekupoval v Tescu. Zapojene to s tou skatulkou od Digi mam len tak ako sa to da, scartom. Ak vies lepsi sposob, ktory pomoze, tak sem s nim, len to uvitam. Na zaver: opakujem, ze jediny problem mam len s kvalitou na SVT2 (nie len tento hokej,ale aj Ligu majstrov napr.), inac som velmi spokojny s obrazom, na CZlinku je to skvele pozeranie (a to si potrpim na kvalitu obrazu aj zvuku-asi uchylka..:) |
![]() quix |
06.05.2008, 12:39.41 | |
doplnenie:sorry za tie "y" v mn.cislach - v rychlosti sa nekontrolujem.Chcem este doplnit, ze ten rozdiel v kvalite STV2 a CT2 v mojom pripade moze byt aj nejakou stratou signalu v pripade kablovky...neviem...uznavam ze napriamo zo sat. ide Skylink urcite lepsie, aj ked sa mi nechce verit ze az taky vyrazny. |
![]() quix |
06.05.2008, 13:03.47 | |
@quix1,ano je to neuveritelne ale vyberal som si to v NAY z ziline a mal som to stastie ze som sa spoznal so skutocnym odbornikom na AV techniku (starsi pan v okuliaroch ktoreho meno som si zial nezapamatal) postavil mi vedla seba plazmu a LCD samsungu panasonicu a sonaka. skusalo sa to na HDTV prijimaci a na FTA kanali EXQI prepojenej samo ze cez HDMI vystup. az tam som si v reale uvedomil co to je HDTV vysielanie a aky priepastny rozdiel je ci uz v zapojeni cez scart, HDMI aleebo YUV2, nechapem ludi co valia tisice do kvalitnej zostavy a napajaju to dedinskou kablovkou . ruky nohy im utat za to . kazde jedno LCD alebo aj plazma trebars aj za 200 litrov bude obraz z kablovky ukazovat horsie ako 3 tisicove CRT z Oravy 3, myslim ze ked si kupis kvalitny telkac ze taka vcelku zanedbatelna polozka ako kupa skylink a czechlink karty ta nepolozi na kolena. Digi a upc je naozaj vhodne len tak na CRT do 55 cm |
![]() Vlado Fogo |
06.05.2008, 13:54.20 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanba1) tak to si mal teda stastie...mne v 3 NAY v 3 roznych mestach nikto v tomto nebol ochotny pomoct, DATART, TPD detto.2,3)ta dedinska kablovka je obrazom kvalitnejsia ako Digi-bez srandy. Ked bude mat Skylink ponuku porgramov ako Digi tak nevaham a beriem vsetkymi 10! Ty mas Skylink/CZ link zapojeny do TV cez HDMI? Pomohlo vyrazne? Skus ak mozes opisat strucne rozdiel medzi scart, HDMI a YUV podla toho co si videl v tej Ziline+znacka TV ak si pamatas. Zaujima ma to. |
![]() quix |
06.05.2008, 14:28.47 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanba1, jj zhoda nahod ze sme sa tam stretli2, verim ze je kvalitnejsia lebo signal berie zo skylinku/czechlinku ale kazdopadne nasledna modulacia a potom demodulacia v LCD ti to hodne skresluje a to nepocitam sumy a odrazy v kabli 3, u dreamboxu 7020 vyuzivam YUV prepojenie a naopak u HDTV ipboxu 9000 zase HDMI . naoko to YUV je u tych sd kanalov cistejsie ako cez ten ipbox a hdmi ale viacmenej kukam filmbox Hd a ten kresli naozaj fantasticky nepamatam si co vsetko sme poskusali , bolo to nejak november 2007, ale bolo toho hodne. nicomu neublizis ked si kupis hocijaky aj 3000-cvy openbox s kartami. stale to bude kvalitnejsie ako ta dedinska kablovka. |
![]() Vlado Fogo |
06.05.2008, 16:05.23 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbaAno,rozmyslal som uz aj nad vymenou satelitu (ale uz len za HD). Skor ma teraz laka vymenit DVD rec. ktory mi ide prepojit len max. cez component, za nejaky s HDMI a upscalerom do 1080 - aj ked neviem ci to bude az taky vyrazny prinos v kvalite obrazu pri tychto sd signaloch..Mimochodom, vcera mi to nedalo a napisal som do tej STV a cuduj sa svete dnes mi prisla obsiahla odpoved, v skratke: priznavaju ze ten obraz je mizerny, dovodom je (uz rozoberana) ina norma za velkou mlakou a nasledna transformacia tohto signalu, viac s tym nedokazu robit. Udajne sa aj stazovali vyrobcovi signalu. A tiez priznali deficit oproti CT "..zároveň nižšia kvalita obrazu oproti aj Českej televízii je spôsobená zníženou kvalitou prenosových ciest, ktoré momentálne používa Slovenská televízia na distribúciu svojho signálu. Táto závada by mala byť do spustenia STV3 (augusta tohto roka) vyriešená a poprosíme Vás o trpezlivosť" Nuz teda cakajme... |
![]() quix |
07.05.2008, 00:34.05 | |
RE: STV vysiela cisty odpad - hanbana HD prijimac mas este cas. zo slovensko/ceskych je tam len filmbox Hd a co sa tyka samotnych prijimacov tak neexistuje ziaden co by netrpel ziadnymi muchami.. takze je to silne len o badani a skumanico sa tyka stv tak je to klasicka odpoved sekretarky z poschodia v zneni. uznat chybu - nikomu neublizit - dodat pisatelovi optimizmus a nadej |
![]() Vlado Fogo |