Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.05.2008, 22:39.05

HDTV nahrávka=mimo mísu

Chci koupit hdtv kameru. Muže mi někdo poradit, jak zpracuji ´tuším vegas,pinacle, ale na co vypálím nahrávku, DVD, BR? V jakém formátu? Jaký přehrávač mi ji přehraje do TV? Díky
uživatel
bobbik
12.05.2008, 10:54.48

RE: HDTV nahrávka=mimo mísu

Složité otázky. V sekci Kamery na tvfreak.cz forum, nebo na camcorder.info nebo na stevesforum.com najdeš více.
Je klíčové definovat, co od toho chceš. Udělat jde hodně věcí, všechny, co jsi napsal, jdou.
Pokud nemáš ovšem zásadní důvody pro HD a zkušenosti se střihem a zpracováním, je otázka, jestli není vhodnější MiniDV SD kamera. HD kamery vedou k mnoha navazujícím věcem, od kompu s pamětí aspoň 2GB a pořádným procesorem, až k přehrávačům, kodekům. Ale závisí skutečně na tom, co s tím děláš, jak moc střiháš, jak moc od střihu potřebuješ.
Nejkrásnější HD kamery jsou podle mého soudu Panasonic SD9, Sony CX6, Canon HF100, Sanyo HD1000.
uživatel
Antonín
12.05.2008, 12:24.22

@antonín

Chci koupit Sony TG3. stříhat umím v Pinaeclu ten mám, dostal bych i Vegaas přímo pro sony(s tou kamerou). Počítač mám taky dobrý. Jde mi o to v jakém formátu bych to mohl vypálit, aby to šlo full hd. Jedině asi v blu ray??
Neznám strukturu a soubory!To by vyrobil přímo pineacle a vypálil na BR? Nebo to nechat na disku? Jde mi o archivaci nahrávek z dovolených a oslav!!
uživatel
bobbik
12.05.2008, 13:55.12

HD soubor je soubor jako každý jiný, takže ho můžeš uložit kamkoliv vejde. Na flash, na HDD, na DVD, na CD, na BluRay. To je z toho hlediska celkem jedno.
Pinnacle s AVCHD má obtíže. S některými funguje s jinými blbě (verz PS11 Ultimate - jiné myslím AVCHD neumí vůbec). O tomže ti s kamerou dodají Vegas trochu pochybuji, cena softu je skoro půl kamery. Vegas je lepší soft než Pinnacle asi tak o světelný rok.
Nejrozumnější pro tebe bude užívat i pro výstup AVCHD stejného formátu, jako bude vytékat z kamery. Al esám nevím, který HDTV formát je pro uložení do budoucna nejperspektivnější.
Sony TG3 je novinka a podle popisu dobrá. Malá, i když s realitivně malým chipem (HD 1000 má 1/2,5") a relativně malým objektivem. Rozměry jsou ovšem vynikající.
uživatel
Antonín
12.05.2008, 21:19.51

Jediná schopná kamera je Canon HV 20. Teraz som bol v Prahe natočil som 50 min.tohto nádherného mesta,púštal som to na plazme a porovnával s HD programom a nevidel som žiadny rozdieľ. Je to delo,neváhaj. S napálením je to problém, aby si mal neskreslený-nedeformovaný obraz t.j.1080i,tak to prehrávaj buď s pásky alebo napáliť na Blue Ray...
uživatel
Milan C
13.05.2008, 17:14.08

Blbostí plno.
1080 i můžeš klidně vypálit na co chceš, třeba na CD a bude to furt 1080i. Akorát že ho tam vejde málo (tioky jsou okolo 12-20 Mb/s.
Canon HV20 je kus doby za opicemi. Jsou menší kamery podobných vlastností, nebo větší kamery lepších vlastností. Není špatná, ale že by jediná schopná? To je veliká neinformovanost o ostatních výrobcích.
uživatel
Antonín
13.05.2008, 19:56.55

Je to tvoj názor.Kvalitu v HD z tejto kamery nevypáliš na CD!!!V minulom roku to bola kamera roku.Tak asi ťažko je za opicema.V tejto cenovej relácii je č. 1!!!
uživatel
Milan C
14.05.2008, 15:59.24

Ty jsi naprostý ignorant. Diskuse zbytečná. Něco podobného se opravdu vidí málokdy.
uživatel
Antonín