Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.05.2008, 11:15.00

2 paraboly na různých místech

AHOJ!
Prosím o radu...
Mám 2 paraboly na různých místech baráku a dole u přijímače diseq na 2ks konvertorů. A chtěl bych na jednu přidat další konvertor a nevím, jestli můžu hodit k těm 2ks konvertorům další přepínač anebo musím jít znovu dalsím kabelem až dolů a tam so spojit novým přepínačem pro 4ks LNB.

Dík za odpověď!
Lukáš
uživatel
Nick1612
19.05.2008, 11:51.17

2 paraboly na různých místech

Asi je lepší vyměnit přepínač Diseq za 4násobný. Proč máš přepínač Diseq až u přístroje. Mám dojem, že potom taháš zbytečně od parabol dlouhé koaxy a přitom by stačil jen jeden.
uživatel
jobra57
19.05.2008, 11:55.35

RE: 2 paraboly na různých místech

jobra57 čti: Mám 2 paraboly na různých místech baráku
uživatel
Jira
19.05.2008, 12:15.05

inspirace: http://liddll.de/thread.php?threadid=6
uživatel
bublajs
19.05.2008, 12:26.55

Přepínač mám u příjimače jelikož jedna parabola je na střeše a druha o patro níž na balkóně a sejdou se asi po 20m od paraboly na střeše. Tak jsem si říkal, žebych píchnul 2 přepínače za sebe, ale to nevím, jestli půjde ...
uživatel
Nick1612
19.05.2008, 12:30.36

No teď jak se dívám na ten obrázek s 8ks LNB tak pokud je ten krám před příjimačem normální 2xDiseq, tak pak je to vpohode a udělám to stéjně.

Dík všem za radu!
L.
uživatel
Nick1612
19.05.2008, 13:00.21

Vymen diseq sa stvorvstupovy a mas po probleme. Pokial nechces pridavat dalsie veci, je to najlacnejsie a najspolahlivejsie.
Pokial by si chcel svoju prijimaciu sustavu dalej rozvijat, tak vymen za viacvstupovy, pripadne kaskadovatelny od EMP alebo Spaun.
Tak ako to navrhujes povodne - t.j. pridat dalsi diseq do kaskady to nepojde.
uživatel
JanoHels
19.05.2008, 13:04.58

Tak jak píšeš, tak to jde udělat.
Ale dej pozor na to, jaké použiješ DiseqC přepínače.
Ony totiž musí umožňovat kaskádové zapojení.
Sám toto nepoužívám, protože mám motor. Ale musíš mít přijímač, který podporuje protokol DiseqC 1.1 a nebo použít pro přepínání parabol relé, přepínané 12V.

Pokud můžeš dát přepínač se čtyřmi vstupy do místa, kde se spojují koaxiály, tak je to nejjednodušší řešení (z mého pohledu). A od každého konvertoru natáhnou samostatný koax.
uživatel
colombo
19.05.2008, 13:05.57

@Jira

to jsem četl, jen pořád platí, že Diseq bych umístil co nejblíže parabol, abych netáhl tolik koaxu. Bohužel Nick1612 to asi jinak umístit nemohl. Já jsem podobnou situaci vyřešil tak, že jsem přesunul parabolu z balkonu na střechu a přidal motor. Je to sice dražší na Diseq, ale hlavně když se točí :)))
uživatel
jobra57
19.05.2008, 13:25.04

Přesně tak,,, na střeše už to nemám kde dávat atak mám druhou parabolku na balkoně... problém mmožná bude taky v tom, že krky kudy vedu kabely už jsou celkem na prasknutí, takže se asi podívám po těch přepínač co umožní kaskádu!

Dík moc za odpovědi, pomohli jste mi!
uživatel
Nick1612