19.05.2008, 12:19.28 | |
Satelitní parabola na paneláku a nový zákonZdravím všechny ,mám dotaz na vás odborníky.Domovník nám na domovní schůzi tvrdil,že od nového roku,vyjde zákon,že na nově zateplených budovách nebudou smět být satelitní paraboly z bezpečnostních důvodů kvůli požárním předpisům.Slyšel jste někdo o tomto zákonu,zdá se mi to jako omezování. |
![]() maty |
19.05.2008, 12:29.22 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Na nově zateplených budovách!!!! To tam nebudou ani montovat společné antény??? A co balkony ??? A když si někdo pořídí internet přes anténu???? To bube nějaká ptákovina,nebo to důvěrník blbě vysvětlil. :bigeyes: |
![]() Ji.sat |
19.05.2008, 12:33.24 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Na balkon parabolu povoli myslim v pohode,ale vrtat do nove zateplene fasady je pekne zverstvo Rv Rv Rv |
![]() bob |
19.05.2008, 12:52.28 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...no zo zakona o poziarnej bezecnosti to urcite zakazane nebude, vzhladom nato ze parabola je vyrobena z nehorlavych materialov ako zelezo alebo hlinik. |
![]() PEPE8989 |
19.05.2008, 13:09.06 | |
Satelitní parabola na paneláku a nový zákonNás je právě 13 majitelů co máme paraboly na balkonech a nikdo z nás nemá držák navrtaný do nové fasády všichni je mají na balkonech.Spíš mě to připadá že on domovník satelit nemá a na nově zatepleném paneláku se mu ty paraboly nelíbí. |
![]() maty |
19.05.2008, 14:36.46 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Je to samozřejmě pitomost.Je to ale samozřejmá snaha,jak zabránit tomu,aby lidé zateplení narušili při montáži.Pokud se na fasádu dá polystyren o tlouštce min 5cm a více je trochu problém výložníky na měkký polystyren přidělat.Řešení je připevnit parabolu na balkon.Pokud jde montáž na fasádu domu -pokud k ní nedá souhlas majitel domu a zajistí zákonou povinost příjmu veřejnoprávních programů spol.antenou-máme všichni smůlu. |
![]() kunitz |
19.05.2008, 14:40.40 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...uz se to tu kdysi resilo...cituji....Tak si to zhrňme, fešáci. Podla Európskej právnej línie z 01.07.2001 je priznané právo každému občanovi vlastniť satelitnú anténu na príjem satelitných programov.Citujem: Podla základných pravidiel volného pohybu tovaru (Artikel 28 až 30 EU zmluvy) a volného pohybu služieb (Artikel 49 EU zmluvy s ohladom na artikel 10 Konvencie na ochranu ludských práv) MUSÍ byť možnosť každému vo všeobecnosti priznané právo na užívanie satelitnej antény. A ďalej sa píše: Je neprípustné žiadať od nájomníka, či má, alebo nemá povolenie na montáž, či zapájať finančne nájomníka do drahých montážnych riešení zo strany majiteľa domu. Majiteľ je povinný nájsť vhodné riešenie, pokial nechce, aby fasada domu boa z ulice posiata anténami, buď to umiestnením antény do dvoru domu, alebo na strechu domu, poprípade spoločnou anténou s rozvodmi. Majiteľ domu je povinný v takomto prípade vyjsť v ústrety KAŽDÉMU nájomcovi vo volbe programov, nesmie ich v počte, jazyku ani vo svojvolnom výbere satelitných družíc obmedzovať. Právo na satelitný príjem ma KAŹDÝ, bez ohladu na to, či je v baraku kábelová TV, či nejaké iné riešenie na príjem TV programov. Tolko, priatelia v skratke a volnom preklade, originál v nemčine a francúzštine |
![]() aquaflex |
19.05.2008, 15:58.01 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...To je taky nápad, montovat parabolu na nový zateplený dům !!! Střecha je vhodné místo. |
![]() juzek |
19.05.2008, 16:03.25 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Souhlasím s aquaflex ,nicméně byt ca 30 let starý ale stále platný zákon o stavbě individuální antény na střeše platí obdobně a nesouhlasím s /kunitz/který tvrdí že pokud majitel domu nedá souhlas je smůla ,o tom nemá a nemůže rozhodovat a musí umožnit v případě že nezajistí jakýkoliv příjem TV SAT apod./včetně CB vysílání/kromě veřejnoprávních programů musí umožnit uživateli bytu aby si mohl na vlastní náklady anténu instalovat,jedinou podmínkou ze strany nájemníka je sdělit to majiteli domu a dodržet veškeré bezpečnostní předpisy spojené se stavbou antény na střeše /např.nesmí křižovat komunikace,narušit povrch střešní krytiny atd./u balkonu zajistit aby se neutrhla ze zdi a nepoškodila fasádu příp. někoho neporanila. |
![]() DVB |
19.05.2008, 16:07.30 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Pánové,to nic není.Když jsem jel autem odpoledne domů přes jednu vesnici u Jihlavy,tak tam byla parabola přidělána na dřevěném sloupu od telefonu.To byla paráda.Na ty paneláky už si člověk zvykl,co balkon to talíř.Ještě by ty paraboly mohly vypadat jako mikimaus s ušima a očima.Pěkně namalované a barevné. :laughing: |
![]() Ji.sat |
19.05.2008, 18:34.30 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Měl jsem stejný problém. Barák máme zateplený a je přeci jasné že za 1. nebude vám parabole na zateplení držet a za 2. zatékalo by za zateplení, protože potřebujete pořádně přitáhnout držák. A nikdo vám to nepovolí dát to na zateplení.Na střechu se to bojím dát, kvůli krádeži. Vyřešil jsem to do boční části betonu u okna, kde obložení není. Držák mám výklopný na pantu, pokud potřebuji případnou opravu a nezbytné zajištění proti otočení. |
![]() Rambo |
19.05.2008, 23:34.21 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Kdysi tady na Parabole popisovaly anténku asi eme ese ta byla pridělana na okně .cena se pohybovala asi kolem 5000.. Možná by to byla taky jedna možnost.Byla to novinka. R^ |
![]() koax |
20.05.2008, 08:29.55 | |
RE: Satelitní parabola na paneláku a nový záko...Vážení kolegové musím ještě reagovat na Vaše přízpěvky týkající se povinnosti majitele nemovitosti umožnit montáž soukromé paraboly na jeho domě.Jste vedle jak ta jedle.Opakuji pokud majitel zajistí pro nájemníky příjem veřejnoprávní televize a nainstaluje parabolu a pustí satelitní signal pro celý dům nemate šanci.Teorie o tom,že mu to dáte pouze na vědomí a on musí souhlasit jsou naprostý nesmysl.Máte možnost se přestěhovat.On totiž drží ten provaz za delší konec.Navíc on přirozeně chrání svůj majetek který nechce mít poškozen vrtanými dírami na fasádě,poškozenou střechu od montážníků nebo kutilů.Bydlím v nájemním bytě soukr.majitele a vím o čem mluvím,navíc se živím správou nemovitostí a s majiteli domů jsem v denním styku a přál bych Vám zažít italské majitele.... |
![]() kunitz |