| 19.05.2008, 12:43.38 | |
Rozbočenie TV signáluZdravím všetkých a prosím o radu-nemáte niekto link,kde by somnašiel,ako najjednoduchšie/najlacnejšie/ rozbočiť TV signál. Jedná sa o Domov soc.služieb/dôchodci a postihnuté deti/ Majú jednu dual sito/širokopásmovú PL/anténu a 6 TV-robil im to ich udržbár,ale na to sa nedá pozerať/samé rušenie,chrapčanie atd./Úroveň sig. je v tejto lokalite dobrá z vysielača V.Javorina sa dá chytiť jedným smerom STV1,2,Markíza čiastočne Nova a ČT2-to by im bohato stačilo. Preto ak môžte poraďte prosím-robím to pre nich nezištne-pracuje mi tam manželka, VĎAKA! |
![]() yloh |
| 19.05.2008, 14:52.07 | |
RE: Rozbočenie TV signálunajskôr si zisti ako je ťahaný koax, cez účastnické zásuvky ? nieje tam neaký aktivný prvok? / zosilňovač, predzosilnovač, napajanie ? / a také základné veci. Základ je mať v poriadku anténu, dobrý a čistý signál na anténe. Potom sa dá už rozviest po dome. Takže na strechu sprav anténu ako prvé. |
![]() pepiino |
| 19.05.2008, 15:51.48 | |
RE: Rozbočenie TV signáluTen zesilovač má zpětnou vazbu na vyrovnání charakteristiky zisku na celé škale frekvencí(50-850MHz).Je to na úkor maxima výstupu,tedy je náchylný na modulaci.Vyměň ho za pásmový UHF bez zpětné vazby a výsledek se dostaví. |
![]() viliam |
| 19.05.2008, 16:02.28 | |
RE: Rozbočenie TV signáluPepiino,antenu tam majú/dual sito PL+zosilovač/učastnícke zásuvky nie-všetko je tahané cez rozbočovače a koax.Mne sajedná o napájanie,za zdrojom by mal následovať priebežný rozbočovač no a na povale by som im to rozhodil po miestnostiach-oprav ma ak kecám,alebo čo by si Ty navrhoval? :-/ |
![]() yloh |
| 19.05.2008, 17:26.49 | |
RE: Rozbočenie TV signáluGenerator sirokospektralniho ruseni (cili tu imitaci zesilovace) vyhodit, nahradit sym.clenem a klasickym domovnim zesilovacem.Rozbocovac na 6 TV se dela, ale nebude bezne k dostani, pouzij dvojnasobny odbocovac a rozbocovac na 4 TV. Odhad investice do 1000Kc. To sito by jsi asi mohl nechat. |
![]() J a |
| 19.05.2008, 17:34.09 | |
RE: Rozbočenie TV signáluVíc Ti nikdo na dálku neporadí než pepiino.V tomto případě všepásmový zesilovač nebude to ořechové.Jestli-že programy,které se dají zachytit vysílají na frekvencích,které jsou blízko sebe,tak může nastat zakmitávání,moaré a další zmršení signálu.Pl síto je anténa noname,kterou už jsem dávno vyhodil i včetně toho všepásmového zesilovače.Měl bych řešení,ale to není bohužel laciné.Mám na baráku 3x TV + sat a to mám rozvedeno do účastnických zásuvek.Na půdě mám domovní zesilovač za 800kč. |
![]() hobza |
| 19.05.2008, 20:14.13 | |
RE: Rozbočenie TV signáluPáni vďaka za radu,poobzerám sa po nejakom pásmovom zos.ako písal viliam-jedná sa naozaj len o UHF pásmo kanál 21,39,40,56a58 R^ |
![]() yloh |
| 20.05.2008, 06:10.16 | |
RE: Rozbočenie TV signáluNarazil jsem na domovní zes. cca320kč pro UHF se dvěma vstupy a se dvěma výstupy,takže rozděleno na dvě větve,pro další rozbočení.Vstupy jsou dolníUHF a horní UHF,to by mohlo vyhovovat.Nejlépe by bylo-zeptat se u Vás na Slovensku,kde se vyrábí Tv technika,zesilovače,slučovače,rozbočovače atd, na nejlacinější ale funkční zapojení.Ušetří Ti to spoustu starostí(pokus-omyl)a sklamání.Určitě Ti poradí,když jim vysvětlíš z jakého důvodu to potřebuješ a navrhnou řešení. |
![]() hobza |
| 20.05.2008, 11:14.44 | |
RE: Rozbočenie TV signáluPáni ešte raz vďaka za radu,mám dotaz na"JA"nevieš kde je na nete,alebo nemáš schému toho rozbočovača-jedná sa o klas.ferit.jadro/ferit.rúrka/? :lookaround: |
![]() yloh |
| 20.05.2008, 12:12.09 | |
RE: Rozbočenie TV signálujestli míníš dvojitý rozbočovač pod názvem PBC 21,který byl používán na rozbočení společných TV antén,ten bych zrovna moc nedoporučoval-měl dost velký útlum.Podle toho jak píšeš,bez urážky i když se snažíš a seš na druhý hodný,tak problematika,kterou se zaobíráš je Ti dosti vzdálená.Jseš hodně ode mne vzdálen,jinak bych Ti zaslal dost věcí,které by jsi mohl použít,ale poštovné by bylo pomalu dražší než kdybys to koupil u Vás v obchodu. |
![]() hobza |
| 20.05.2008, 13:53.31 | |
RE: Rozbočenie TV signáluHozba,ja sa neurazím,keď mi niekto kto tomu rozumie napíše,žepíšem blbosti-som len "amatér"preto som napísal do tohto fóra. Ale budem rád,ak mi napíšeš čo by si Ty odporučil- konkrétne. yloh@centrum.sk |
![]() yloh |