Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.05.2008, 09:56.16

zateplení domu = sat anténa dolů

v našem domě kde jsme vlastníci byt. jednotek plánují zateplení.A ta co to dojednává tvrdí že všechny sat.antény z fasády musí dolů.Prý jinak firma nedá záruku na své dílo!!Máte stím někdo nějákou zkušenost,mě se to zdá jako šikana ze strany té co to domlouvá(nemá sat a vadí ji) a potažmo té zatepl. firmy.
dík
uživatel
v.h
26.05.2008, 10:08.02

RE: zateplení domu = sat anténa dolů

Že by lobbing nějaké kabelovky? :8)
uživatel
Xon
26.05.2008, 10:15.25

Podívej se na tento příspěvek zde na Fóru.

19.05.2008, 12:19.28
uživatel
Ládys
26.05.2008, 10:15.42

no náš panelák čaká to isté-v lete idu zateplovať,no zatial nikto o parabolách nič nehovoril....každopádne ju budem musieť dať dole,ked bude lešenie,ale držiak nechám primontovaný na stene,nech to zateplia nejako okolo...dufam,že s tým nebudu problémy,lebo ma porazí :fuming:
uživatel
s@t@n
26.05.2008, 10:46.01

tj pravda zkusenosti z meho mesta jsou ze drzaky zustavaji na stene panelu a firma dela zateplovaci oblozeni a kdo uvazuje o sat tak honem si pridela drzak nebo pak dodatecne "uz to pry nejde" ?? !! R^ Rv
uživatel
papay
26.05.2008, 10:50.12

re: zateplenie

No neviem hošani, asi somarina, náš blok sa zateploval minulý rok, ja osobvne mám parabolu a ešte okrem mna ďaslší 5 susedia firma, ktorá robila zateplenie nám kázala dať pre tateplením paraboply dole a keď sa ukočila fasáda nam ich namontovali naspať. je to proste vydieranie, tým, že navrtáš 3 diery na konzolu, nemožeše narušť fasádu ani zateplenie.
uživatel
poldo
26.05.2008, 10:52.14

V Havířově

je to povětšinou dohodou,ale držák musí být předem s dostatečnou vzdáleností od stěny!
uživatel
spyko
26.05.2008, 10:56.30

Nieje to šikana. Každý takýto držiak a teda prestup cez fasádu(zateplenie) je potencionálnym zdrojom zatekania, tepelným mostom ďalej je tam tepelná rozťažnoť alebo vplyv vetra ktorý dokáže rozhýbať držiak a omietka by mohla prasknúť. Takýto prestup musia preto špeciálne upraviť, ale aj tak to je zlé riešenie a sú to náklady navyše. Nečudujem sa fasádnym firmám že to nechcú robiť alebo nechcú dať záruku. Parabola patrí na strechu.
uživatel
PEPE8989
26.05.2008, 10:57.40

Je to o lidech a konkrétní situaci.
Někde se musí dát všechno dolů (pak žádat družstvo o opětovné umístění), jinde ne.
uživatel
mirasat
26.05.2008, 11:04.12

zateplenie

Pred zateplením to dať radšej preč,aby ťa (Vás)firma neobviňovala za prípadné nedostatky,po oteplení nazad navŕtať držiak na parabolu.Sama to mám na zateplenom dome,je to v pohode. :))
uživatel
luba
26.05.2008, 11:21.40

@pepe8989

skutočne netuším klde si prišiel na to, že parabola patrí na strechu :bigeyes:
Načo potom vyrábajú 90% typov konzol na stenu?!?
uživatel
stano1
26.05.2008, 11:33.00

Už z pohledového hlediska je to děs, když na paneláku visí 10 parabol!! Když máte na zateplení, najděte prachy i na spol sat. Osaďte si 3-4 základní družice, do každého bytu raději 2 výstupy a máte pokoj. Pro sat lovce, nadšence s motorem (takových moc není) se na střeše také místo najde, další možnost jsou balkóny.
uživatel
Zip
26.05.2008, 11:40.43

No keby som to dal dole a potom po zateplení to ako navrtam naspať?to prevrtam ten polystyren či čo to je a ešte plus stenu?nebude to potom labilné?
uživatel
s@t@n
26.05.2008, 11:42.57

to stano1

stano1: zip ti uz na to odpovedal. Máš pocit že parabola je niečo neskutočne krásne a estetické a patrí to na fasádu domu?
uživatel
PEPE8989
26.05.2008, 11:47.14

@ zip

no ty si to predstavuješ ako hurvínek válku...čo ked z tých 10tich ľudí má Digi-tv štyria a šiesti maju parabolu osadenu na motore?štyria by mohli mať hore spoločnu parabolu-ale aj tak...mi už len ukáž,kto z nich bude ochotný investovať do quad LNB?? a potom kde si tí šiesti daju parabolu s motorom?
uživatel
s@t@n
26.05.2008, 11:47.32

Mám taky byt v osobním vlastnictví. Před zateplením důvěrník strašil, že budeme muset sundat paraboly. Já mu řekl, že až bude čas, parabolu sundám, ale konzolu mě nikdo sundat nepřinutí, že všude v okolí, pokud nezasahuje konzola přímo do konstrukce lešení, to taky tak dělají. Stavební firma nakonec potencionálním zájemcům o satelitní příjem dokonce montovala konzoly na přání zákazníků, aby si případnou samoinstalací nepřivodili pádem z patra smrt. A navíc, pokud už konzolu "zateplí" (zedníkům je to úplně jedno a v té změti trubek a podlážek si toho nikdo ani nevšimne), bylo by asi hodně obtížné to demontovat a poškodit novotou skvící stěnu. V době kdy zednící nemakali, jsem vždycky parabolu fuknul na konzoli a čučel na sat.
uživatel
Ľudmila
26.05.2008, 11:54.17

to s@t@n

U nás sme zrealizovali spolocny rozvod pre 23 bytov stalo to 53 000,-. Platilo sa to z fondu opráv. Máme tam 3 družice, Astra 23,5E Astra 19,2E a Intelsat 1W. A 90% obyvatelov to uplne staci. Satan taketo rozvody sa uz riesia cez multiswitche. Takze na streche máme dve paraboly. Na jednej su obe astry a na druhej intelsat.
uživatel
PEPE8989
26.05.2008, 12:00.43

No pri takom počte účastníkov je multiswitch už potrebný,to áno...ale vieš-ono to nie je vždy také jednoduché. Nie vždy sa zídu ľudia v paneláku takí,že sú ochotní sa na niečom takom dohodúť...každý si kope za seba a nie je ochota zrealizovať niečo také,ako máte vy.U nás je k dispozícii klasická káblovka od UPC,máme už aj natiahnuté káble od orange a je tu ešte stará káblovka,v ktorej je 15 programov vrátane CT1,2,4,prima,spektrum,axn,discovery,ta3......takže ochota nulová..naš panelák má 2 vchody po 8 poschodí-dokopy je to 32 bytov a parabolu mam ja a jeden sused,čo ma Digi-tv.Inde je to iné,kde nie je káblovka žiadna,takže satelitný príjem je nutný.U nás,keby som chcel niečo také zrealizovať,tak by som musel najprv prizabiť dôverníčku v našom vchode ;)
uživatel
s@t@n
26.05.2008, 13:11.33

Treba chodiť na schôdze vlastnikov a presviedčat ich. Že to treba. A netreba presvedčit všetkých stačí polovicu a donútit ich prisť na schôdzu a zdvihnuť ruku. Určite vytvárate fond opráv(ten je zo zákona) takže peniaze by sa určite našli.
uživatel
PEPE8989
26.05.2008, 13:26.50

Z reakcí vidím,že máte se zateplením a instalací sat paraboly různé zkušenosti.Viděl jsem firmu,která zabudovala na paneláku všem držáky vedle balkonů,i když dotyčný nájemník satelit nemá.Také jsem dodatečně montoval na zateplenou fasádu paraboly,nejen na panelák.Je to trochu o hubu z dlouhodobého hlediska-hlavně kvůli zatékání vody.Musí se pečlivě izolovat a na šrouby vkládat vložky kvůli zamezení promáčknutí polystyrenu.A určitý pohyb tohoto uchycení při větru také hrozí.
Záleží na dohodě s majitelem,stavební firmou a pak na pečlivém provedení.
Pokud je možná dohoda nájemníků,je sat rozvod vždy elegantnějším řešením.
uživatel
mdsystem
26.05.2008, 13:57.24

Ja bych to brala z pozice firmy která dělá zateplení domu a vůbec bych se nedivila,že by chtěly mít dům s co nejméně překážkami pokud mají ručit za kvalitu provedené práce,ale vše je hlavně v lidech a na domluvě.Např.ja mam parabolu na balkoně,ale nedostanu kvuli stene ani na Sirius natož Intelsat,Amos nebo Hispasat.Žádala jsem bytový podnik o povolení montáže paraboly s motorem na střechu (s veškerou dokumentací) a bylo mi to rezolutně zakázáno,že už mám para.na balkoně,v baráku máme prý kabelovku tak co ještě jako chci. ;P
uživatel
betisa
26.05.2008, 14:43.14

My sme zatepľovali dom pred dvomi rokmi, technik, ktorý nám satelit montoval predtým, zobral pôvodný trojramenný držiak paraboly ku kamarátovi, navarili na každé rameno 12 cm kovové predĺženia a celé je to uchytené cez predĺžené skrutky, ktoré sa dávajú do betónových panelov (kvôli dĺžke museli byť zvarené dve dokopy). V zateplení stačilo niečim ostrým napr. skalpelom vyrezať otvory o rozmeroch toho navareného predĺženia na príslušných miestach.Je s tým síce viac roboty, držiak je namontovaný priamo na tehlu, okolo držiaka nie sú žiadne medzery, vyzerá to celkom dobre. Tu je približný náčrt úpravy držiaku: http://imageupload.com/out.php/t122241_trojrammoj.jpg R^
uživatel
majoSk
26.05.2008, 14:47.25

oprava odkazu

pokašľal som to s odkazom :dead:, tu je oprava:

http://imageupload.com/out.php/i122241_trojrammoj.jpg

a samozrejme bez medzier.
uživatel
majoSk
26.05.2008, 17:38.34

zateplení/sat.parabola

U mě to bylo stejné jak píše Ludmila záleží na dohodě vše jde když se chce.
uživatel
MONY
26.05.2008, 21:18.18

U nás je už veľakrát problém aj keď treba montovať parabolu na strechu paneláku. Veľakrát je opravená strecha tiež zateplená nejakou mäkkou izoláciou pod lepenkou a je zákaz chodiť po streche. Staré stožiare sú väčšinou v dezolátnom stave alebo sú už zrušené a mnoho panelákov má výťahovú strojovňu dole. Prakticky tam nie je kde montovať.
uživatel
silverosbd
26.05.2008, 23:34.11

PEPE8989

"Parabola patrí na strechu".napiš mi prosím proč a jakou to má mimo estetickou výhodu,děkuji
uživatel
pierrepetr
26.05.2008, 23:40.01

PEPE8989

Z fondu oprav,tak za paraboly a rozvody platili i ti co nekoukají,to tam máte ale voly,když vám to žerou
uživatel
pierrepetr