Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.05.2008, 10:53.38

Koupě přijímače mimo EU

Ahoj jedu na dovču do Turecka (což není podstatné). Zajímá mě zda se tam dá pořídit nějaký dobrý přijímač za lepší cenu než zde. Chtěl bych už HDTV s podporou emu. Zajímají mě vaše zkušenosti například značka, cena atd. A zda má smysl se tím zabývat. Kdysi se tu psalo o nějakém přijímači z Tuniska nebo tak nějak. Díky všem.
uživatel
alda10
26.05.2008, 10:58.08

Jak pojedeš Japonska tak dej vědět ....

Nezapomeň že pokud neumíš dobře turecky tak tím pštrosem se pak nedomluvíš .
Hodně štěstí při brouzdání po tureckých fórech .

:laughing: :laughing:
uživatel
lubos3nec
26.05.2008, 11:06.39

RE: Koupě přijímače mimo EU

Odpověd hodná Třinečáka :-). pokud nemáš nic jiného, tak radši nereaguj díky
uživatel
alda10
26.05.2008, 11:09.14

www.google.com
pak si přepni na "pokročilé vyhledávání" a tam vyber zobrazit stránky napsané turecky. zkus zadat nějaký HDTV přijímače a uvidíš co je tam tak k dostání.
uživatel
moonword
26.05.2008, 11:17.36

Hivion 9090Hd Ultima ? ten by nebyl špatnej. je to klon FERGUSONU 8900Hd. Kdyby tam byl za dobrou cenu... já bych ho bral.
uživatel
moonword
26.05.2008, 11:19.22

aldo,nic ve zlém

se zárukou pak do nejbližší mešity
uživatel
honzík
26.05.2008, 11:19.48

Kúpa prijímača mimo EU

V Turecku som bola na dovol.viackrát,ale toto by som neriskovala.Predsa tu máš záruku a tam čo?Radšej si dones zlato ak chceš míňať,ale ani na to nemáš záruku.To si zrovna môžeš ísť na poľský jarmok.Uži si dovolenku a kupuj tu!!! :) :))
uživatel
luba
26.05.2008, 11:23.52

Já to myslel upřímně , zkus posurfovat po tureckých fórech
a uvidíš .... Horší pro mně jsou snad jedině maďarská ..
RE: moonword
A co tak HIVION 9090X UNIX s LAN , to je teprve pila ...
možná se to bude jmenovat jinak ale umí to newcamd radegast apod ...
uživatel
lubos3nec
26.05.2008, 11:25.25

na záruku kašlu, byl to jen dotaz, díky moonworde, myslíš, že by tam šel soft od fergusonu?
uživatel
alda10
26.05.2008, 11:26.55

Kúpa prijímača mimo EU

Honzík - smejem sa na tvojej reakcii :laughing: ale predtým by ešte musel podstúpiť umývanie tváre,uší,nosa...a pekne naboso... :crying:
uživatel
luba
26.05.2008, 11:27.19

myslím že na polském jarmarku ho okradou spíš než v tureckém sat shopu. co si jako myslíte? že tam lezou po stromech a házej po sobě banánama? a že tady jsou obchodníci o něco poctivější? :laughing: a přece si to nechá předvést. pak už jenom doufat aby to nějakou dobu vydrželo. ale proč ne.
uživatel
moonword
26.05.2008, 11:29.33

Pokud mohu poradit a toužíš po přijímači HD.Tak si ho nech koupit v Německu Rakousku. Určitě tam někdo z okolí jezdí.A nekupovat V Turecku.
uživatel
koax
26.05.2008, 11:30.34

@alda10: jasně. ve skutečnosti je to obráceně. emu soft psanej pro tenhle receiver se používá ve fergusonech.
uživatel
moonword
26.05.2008, 11:38.06

Pre moonworda

Viem že nelezú po stromoch...mám odtiaľ bohaté skúsenosti...ale aby nedopadnul tak,že čo tam na výrobku ušetrí,to dá potom za opravu tu.Sama som si tam kúpila v obchode "zlatú"retiazku,ktorá nebola zlatá.A zlato čo aom si kúpila na trhu bolo pravé.Je to ako lotéria...nech sa dotyčný sám rozhodne... :))
uživatel
luba
26.05.2008, 11:47.57

@alda10

nebo taky VIZYON VZ-8100HD (to samý) tenhle stroj je tam hodně populární a běžnej.
uživatel
moonword
26.05.2008, 11:49.35

koukal jsem, že ten Hivion 9090Hd Ultima vyjde na necelých 7000,- což je dobrý
uživatel
alda10
26.05.2008, 12:13.12

@luba

to víš tam se vždycky jezdilo pro zlato a pro hadry (už za první republiky). takže je to známý a spousta lidí toho zneužívá. jako sem k nám do ČR jezdí půlka evropy za (nevhodné slovo)ma :laughing: a poláci jsou všude proslulí jako největší (a přitom nejvíc věřící) zloději v evropě :laughing: ale všechno vlastně z větší části předsudky. asi :laughing:
uživatel
moonword
26.05.2008, 12:25.34

moonword

súhlasím s tebou... :laughing: ,ale aj v TR.ešte akási "kultúra" chýba.Nechodím do TR.ako klasický slo. turista,ktorý vidí len more a mešity,v meste Čórlu máme dobrých známych,kde vždy bývame (oni zase u nás),takže túto mentalitu pomerne dobre poznám,precestované mám 1/2 TR. a tiež kopu známych a ver,nelíšia sa veľmi od Pol.A ešte...nájdeš tu strašne veľa poliakov... :laughing: AHOJ...dík za debatu... R^
uživatel
luba
26.05.2008, 12:39.01

no já věřím každopádně že ve většině těchhle "zaostalejch" území, který ještě nepoznali v takový míře veškerý dobrodiní západní kultury jsou k sobě navzájem lidi daleko přátelštější a nezapomněli taky ještě často jak se chovat k cizincům který je přišli navštívit. pražáci příkladně nenávidí cizince (hlavně italy a němce - těch je nejvíc). přitom bordel tam dělá vždycky jenom pár lidí.
uživatel
moonword
26.05.2008, 12:51.26

a okrádaj v praze cizince kde jenom můžou! pražský taxi služby jsou prolulý rovněž po celý evropě. stejně tak soukromý směnárny. a zvláštní příplatek pro cizince není vyjímkou ani v národním muzeu :laughing:
uživatel
moonword
26.05.2008, 13:04.01

V zahraničí kupujte podle jejich práva. A to může být hodně jiné (a často je), než to naše. Další věc je reálná vymahatelnost práva. Nákup v Turecku znamená v podstatě nákup bez záruky. Taky dávejte majzla, aby vám na hranicích EU nedoúčtovali DPH, což byste normálně měli deklarovat a doplatit. Reálně to asi znamená vyhodit původní obal (a učinit tak přijímač obtížně prodejným, protože bude vypadat jako kradený.)

Další věc je, že potřebujete nějaký support. Je možné, že nějaký soft lze třeba použít pro některé přijímače. Ale třeba to pro další verzi nemusí vůbec platit. Taky neuhodnete oblibu přijímačů - počet jejich prodejů - a to je docela důležitá věc při nákupu, protože jenom počet uživatlů jakžtakž predikuje dlouhodobou podporu.

Neřekl bych, že úspora ve výši max jednotek tisíc Kč stojí za možné starosti. Zvlášť pro začátečníky je vhodné spíše najít prodejce s podporou. Budete ji potřebovat a bude se vám hodit mít se koho zeptat a poradit. Myslím, že toho o elektronice a satelitech vím dost a dovedu si povětšinou poradit, ale nenapadlo by mne kupovat něco v Turecku, a to tam jezdím dvakrát ročně na stejné místo.
uživatel
Antonín
26.05.2008, 13:05.26

www.youtube.com/watch?v=QUT8gzx-N5M
from the great czech movie samotari
uživatel
moonword
26.05.2008, 13:25.58

Všem moc děkuji, zejména moonwordovi. Je vidět, že toto téma není úplně mimo mísu.
uživatel
alda10
26.05.2008, 13:49.40

ja osobne si koupim u turku tak papriku a rajce nebo melouna.Elektroniku bych u nich nikdy nekoupil. Jo jedine, kdyby to byl znamej turek. Na druhou stranku v Nemecku je asi vice nez 50% sat. prodejcu prave turku. Ale Vantage 6000 je super stroj a stoji jenom cca 270,00 Teuro v Nemecku. Jak psal kolega,aby jsi nedostal na to jeste clo a DPH. :)))
uživatel
docdoutnik
26.05.2008, 17:01.14

@docdoutnik

Když je to vnitřně v Unii, tak se to neplatí. Turecko vede přístupový rozhovory, ale s clem nevim
uživatel
eukubus
26.05.2008, 17:12.50

@moonword

Teda s reklamací do mešity bych nešel, to že Tě pustí pouze vchodem pro nevěřící psy by mi ani tak nevadilo, ale ten smrad ve unitř, to se opravdu nedá zapomenout. :)))
uživatel
poky1
26.05.2008, 20:13.48

@eukubus

ja vim, ze v unii se nic neplati, ja myslim z toho turecka.
:)))
uživatel
docdoutnik
26.05.2008, 22:14.57

Niekedy sa oplatí kupovať v zahraničí sat prijímač. Ja som kedysi kúpil na Ukrajine DGStation u nás predávaný ako IP BOX 400 a zaplatil som tam zaňho polovičnú cenu ako za IP BOX na slovensku. Pritom je to prakticky totožný prijímač. Stou zárukou som to síce riskol lebo tam je tuším iba 6 mesiacov ale za ten cenový rozdiel to stálo. Inak je našťastie do dnešného dňa plne funkčný.
uživatel
silverosbd
26.05.2008, 23:05.48

V zahraničí kupujte podle jejich práva. A to může být hodně jiné (a často je), než to naše. Další věc je reálná vymahatelnost práva. Nákup v Turecku znamená v podstatě nákup bez záruky. Taky dávejte majzla, aby vám na hranicích EU nedoúčtovali DPH, což byste normálně měli deklarovat a doplatit. Reálně to asi znamená vyhodit původní obal (a učinit tak přijímač obtížně prodejným, protože bude vypadat jako kradený.)

Další věc je, že potřebujete nějaký support. Je možné, že nějaký soft lze třeba použít pro některé přijímače. Ale třeba to pro další verzi nemusí vůbec platit. Taky neuhodnete oblibu přijímačů - počet jejich prodejů - a to je docela důležitá věc při nákupu, protože jenom počet uživatlů jakžtakž predikuje dlouhodobou podporu.

Dovolím si citovat Antonína:

Neřekl bych, že úspora ve výši max jednotek tisíc Kč stojí za možné starosti. Zvlášť pro začátečníky je vhodné spíše najít prodejce s podporou. Budete ji potřebovat a bude se vám hodit mít se koho zeptat a poradit. Myslím, že toho o elektronice a satelitech vím dost a dovedu si povětšinou poradit, ale nenapadlo by mne kupovat něco v Turecku, a to tam jezdím dvakrát ročně na stejné místo. /konec citace/

Velmi inteligentně řečeno. Já jsem chtěl původně jen říct: Vynalézavost některých lidí jak na první pohled "ušetřit" je pro mne opravdu obdivuhodná!

Já už bych u neznámé značky(nemluvě o šikmáckých klonech) tak odvážný nebyl..hello
uživatel
Tomik535