Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.05.2008, 12:41.05

Domovní zesilovač

Chtěl bych se zeptat ohledně domovního zesilovače. (lokalita Brněnsko). Chytám DVB-T MUX A a taky Rakušáky z Kahlenbergu (24 a 34 k). Mám osazený domovní zesilovač pro více televizí TESA MINI kupovaný někdy koncem 80-tých let. Antenu na Rakušáky mám X-Color. A právě ten dálkový příjem Rakušáků je hodně nestabilní, v zimě to celkem šlo, nyní je rozpadlý obraz. Chtěl bych vyzkoušet nový domovní zesilovač TERRA MA036 34dB, 4x vstup s regulací. Je jasné, že nejvíce záleží na anténně a zesilovačem se zesilují také šumy, ale nebude to taky třeba trochu starším typem dom. zesilovače (dnes použité mod. tranzistory s jiným šumovým číslem apod.)
uživatel
miky05
29.05.2008, 13:01.11

kup toto

http://www.prijimacitechnika.com/5326-avant-3-programovatelny-zesilovac.p.aspx

je to bomba.... R^
uživatel
mikim
29.05.2008, 13:09.35

RE: Domovní zesilovač

To věřím, že to bude bomba, ale mimo můj finanční horizont.
uživatel
miky05
29.05.2008, 13:23.06

U Digitálního příjmu nejde ani tak o šumová čísla, ale o jiné parametry, třeba fázové zkreslení...jak jsou na tom dané zesilovače nevím, protože DVB-T smyslu nemá, vše je na satelitech, v lepší kvalitě, s lepším příjmem, s lepší programovou nabídkou.
Což je i moje doporučení - místo utrácení peněz za nejistý a neperspektivní (na satelitu už začíná vysílat ORF v HD) příjem DVB-T, raději přezbrojit od základů na satelitní příjem DVB-S. Nikdo se ovšem tím doporučením není povinen řídit :-)
uživatel
Antonín
29.05.2008, 13:49.05

Dej do Colorky UHF předzes a je to. Slučovač bych použil 24,34 a REST.
uživatel
radek1
29.05.2008, 14:01.54

Tuto domovni Terru jsem pouzil jako centralni zesilovac na rovnez prijem DVB-T v Moravskoslezkem kraji-39K a bez problemu.Analogove signaly vybuzene na 102 dBuV a Digital na 94 dBuV.
DVB-T je idealnim pripadem pro zalozni prijem,zakladni prijem je ze satelitu a zalozni prijem ,trebas na dalsich 3 TV.
Protoze pri finale ME ve fotbale CR-Nemecko dojde k prutrzi mracen a satelitni prijem bude v pytli:)
uživatel
hdpe
29.05.2008, 14:07.47

Za posledních deset let jsem u satelitního příjmu neznamenal výpadek (obyč fe 105cm). Jednou při veliké lokální bouři v létě to mělo asi pět minut tendenci občas kostičkovat, ale to je všechno.
Při podobném způsobu úvahy by si měl především pořídit záložní generátor, protože při bouři může dojít k výpadku dodávky elektrické energie. To se mi za posledních deset let skutečně stalo v průměru nejméně dvakrát ročně :-)
(Nemusí každý nadšeně následovat doporučení, ale neracionální důvody to nezmění.)
uživatel
Antonín
30.05.2008, 15:09.45

Doporučil bych,

když jste v Brně, koupit v Omku jejich UHF zesilovač do té antény X-Color a na zesilovači Tesa-mini pro UHF nastavit napětí - buď přímo do X-Color(nebo zase přes jejich slučovač 24-34napětí/REST bez napětí). Mělo by to zase fungovat bez větších nákladů. Souhlasím, že je to dobré náhradní řešení za výpadek satelitního příjmu.
uživatel
radino