| 29.05.2008, 20:35.11 | |
Zvukove bruceni,jak ho odstranit..?Dobry den,mam novy primac OPEN TEL ODS 1600CW..Mam problem s takovym zvukovym brucenim..Hlavne pri REKLAMACH a nekdy i mimo ne.. Propojeno do televize SCARTEM - Ten koupen nove.. Jeste jeden dotaz je lepsi nastavit RGB obraz ci CVBS? Dekuji |
![]() peger |
| 29.05.2008, 21:02.22 | |
RE: Zvukove bruceni,jak ho odstranit..?Brum vzniká špatným zemnením. |
![]() mutomboo |
| 29.05.2008, 21:15.36 | |
RE: Zvukove bruceni,jak ho odstranit..?nebo dvojtým zeměním |
![]() pierrepetr |
| 29.05.2008, 21:42.31 | |
RE: Zvukove bruceni,jak ho odstranit..?Chce to kvalitně stíněný scart! |
![]() Enik |
| 29.05.2008, 21:44.26 | |
RE: Zvukove bruceni,jak ho odstranit..?Je to moje zkušenost,nemusíte souhlasit.Plazma Pan.Viera+Openbox810.Na sat.příjmači zvuk zesílit naplno a regulovat na TV.Brum se stratíl.Ohledně nastavení RGB.Na CVBS mám obraz přirozenější.Je to moje zkušenost,nikomu to nevnucuji.Omluva za pravop.chyby. |
![]() Liska |
| 29.05.2008, 22:05.22 | |
ks lískouTa samá zkušenost,stáhnout zvuk v televizi,zesílit na sat a OK(skart rozbočovač 3x1) |
![]() korkoran |
| 30.05.2008, 07:31.43 | |
DIky mocDEKUJI ZA RADU |
![]() peger |
| 30.05.2008, 13:40.17 | |
RE: Zvukove bruceni,jak ho odstranit..?Liska:1. Nejspíše vůbec nepřepínáš RGB/CVBS, nebo z toho Openboxu (neznám a nechci znát) leze nějaká hrůza. Signál z kvalitnějšího zdroje (vysílání UPC/DigiTV je úplně jedno, jak připojíš, je to šunt tak nebo onak) je v CVBS z principu sávažně omezen. Rozdíl musí být vidět. 2. Brum se neztratil, jenom se změnil poměr brumu a signálu, takže ho přes šustítka v televizi, které 50Hz prakticky stejně nepřenesou, neslyšíš. 2peger: Zdroj rušivých signálů mohou být dva: a. zemní smyčka b. přeslech mezi obrazovými signály a audio. Pokud se projevuje jenom někdy (například když jsou v obraze ostré svislé hrany - menu, titulky, bílá písmena, velké bílé plochy), pak je to spíše varianta b.) odstranění a. - zapojit všechno z jedné zásuvky - oddělit pozemní anténu od televize oddělovacím členem (dva kondenzátory, ale prodává se to i hotové). Nemusí pomoci ani to, pak už je to ale složitější. odstranění b. kvalitní kabel se samostatně stíněnými vodiči. (ale může to být i chyba v přijímači). (v podstatě by zvuk měl být propojen opticky s adekvátním zařízením, všechno ostaní je jen polovičatý kompromis). |
![]() Antonín |