Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.06.2008, 09:06.56

DiSEqC přepínače

Ahoj, prosím o radu ohledně diseqc přepínače. Mám satelitní přístroj Technisat Digit MF4-S CC, parabolu se 4 konvertory a diseqc přepínač 4/1. Chtěl bych si přidat ještě další 2 konvertory a přepínat to diseqc 8/1. V menu přijímače jsou 4 pozice kde mám nyní nastaveny satelity, nevím ale jak to bude když na satelit připojím diseqc 8/1, zda li si ho příjmač sám "načte" a v menu se objeví 8 pozic pro satelity nebo to nebude fungovat a v menu budou stále jen 4 pozice pro nastavení satelitů. Vše jsem si zatím dělal sám, ale s tímto bych potřeboval poradit než k tomu budu dokupovat další věci. Děkuji za radu
uživatel
cvrcek92
08.06.2008, 09:18.36

RE: DiSEqC přepínače

Pořid si nový přepínač EMP 168 v2,nese označení for Wavefrontier.Tento přepínač lze ovládat v příjmači Technisat pomocí ovládání pozicioneru/Diseqc 1.2/.
Přijímač si sám nic nenačte,ty musíš všechny čtyři pole/v menu LNB/ vyprázdnit a v jednom z nich si navolíš pozicioner.Vybeš si z každé družice tzv. normálový transporder/takový,který vysílá pouze na jedné konkrétní/.Pak už budeš pouze mačkat tlačítka východ resp. západ a až ti naskočí signál a kvalita do zelené barvy,pak zvolíš uložit.
Upozornuji,že ne všechny Technisaty pracují korektně.Takový DigitS2 má velké zpoždění při přepínacím manévru.Naopak Combo Multymedia TS1 pracuje výborně,zrovna tak starší model CCI2.MF4 jsem zatim nezkoušel,ale mělo by to být v pohodě.
uživatel
Saxon
08.06.2008, 09:33.16

Saxon to výborně popsal, jen bych doplnil, že při použití diseqc 1/8 v režimu 1.2 je možné se setkat s větší prodlevou při přechodu z jednoho LNB na druhý u více typů přijímačů - nutné vyzkoušet.
uživatel
kacenkin
08.06.2008, 09:43.07

Toto nastavování v přijímači Multymedia TS1 je úpnou lahůdkou.V nastavovacím okně motorového ovládání je k dispozici lišta s výpisem indifikace nalazené družice/NIT podpora/.Takže například nastavování s transporderem 11992 u více družic, není žádný problém!Proč tohle nenapadne více výrobců,víte co by to ušetřilo práce s výběrem normálových TP.....
uživatel
Saxon
08.06.2008, 10:31.45

Díky moc za radu, hned jsem si to na "sucho" v menu vyzkoušel nastavit, myslím že bych to mohl zvládnout. Ještě jeden dotaz, co myslíte mohl bych použít tento přepínač? http://www.omko.cz/index.php?kod=COCEP168&uid=235fb967730b0d9f&lg=cz
uživatel
cvrcek92
08.06.2008, 10:37.44

kup si mnou popsaný model,mají ho třeba v OĹMI.
Cena je kolem osmi stovek a má i terestrický vstup/DVB-T/.
Ten tvůj z Omka mývá nevhodný software pro některé modely,konkrétně třeba Openbox.A navíc verze Wavefrontier je určen i do exteriéru,kdežto ten z Omka je pouze pod stříšku.... :)
uživatel
Saxon
08.06.2008, 10:40.48

zde ho máš...

http://shop.olmi.cz/oddeleni/170-diseqc-rele-pro-8-a-vice-lnb

Výrobce: EMP Centauri

Diseqc relé P168W 8x1
skladová dostupnost: zboží skladem

diseqc 8x1 přepínač až pro 8 satelitních pozic+ 1x terestrial , venkovní provedeni , záruka 48 měsíců

Naše cena: 898.00 Kč (vč. DPH)
DPH: 19%

Katalog. číslo: DISEQCP168W
uživatel
Saxon
08.06.2008, 10:46.50

Tak to je super, fakt moc díky za pomoc. Objednám si to tam a snad se mi to podaří rozchodit :))) Jak to bude hotový tak se ještě ozvu jak to dopadlo. Díky moc R^
uživatel
cvrcek92
08.06.2008, 10:51.33

jasný,pak se ozvi.Saxon
uživatel
Saxon
08.06.2008, 11:14.42

Tebou popsanou identifikaci družice podle NIT umí (někdy:) i Vantage :8)

Přesto mám vždy po ruce svoji tabulku jedinečnejch TP....
uživatel
kacenkin