| 10.06.2008, 19:29.06 | |
Digital a analog po jednom kabelumate nekdo skušenosti prenosu analogu a Digitalu po jednom kabelu součastne?Bydlim v bytovce kde je analogový satelitní rozvod a chtel bych přidat Digitalní konvertor a sat. přímač. skoušel to uz nekdo? |
![]() romik5 |
| 10.06.2008, 19:36.33 | |
RE: Digital a analog po jednom kabeluNo myslím že je jen otázkou, jaký LNB je použit a jaké možnosti nastavení májí použité přijímače. |
![]() mirasat |
| 10.06.2008, 19:38.58 | |
RE: Digital a analog po jednom kabeluAle obecně nejjednodušeji by to šlo relátkem 12 V.Také je ale ještě zapotřebí zjistit, jaké součástky se nacházejí ještě v cestě. Ale reálně na jednom LNB jsou v reálném čase přítomné oba signály, jak alogový, tak Digitální. |
![]() mirasat |
| 10.06.2008, 19:58.25 | |
RE: Digital a analog po jednom kabeluPodle mně je hlavní zjistit jaké zařízení je použito pro rozbočení sat. signálu.Pokud je tam nějaký starší multipřepínač se vstupy LV a LH tak to půjde těžko. Na ten když se přivede 12 V tak se nic nestane. V lepším případě se půjde vertical spodní pásmo a nic dalšího se nestane. |
![]() lynxx |
| 10.06.2008, 20:07.53 | |
@lynxxSamozřejměMyslel jsem případ. Kdy z půdy vede jeden kabel, dole dva přijímače A a D. Docházelo by jen k přepínání dvou LNB. Nic v cestě by nesmělo být. Ale stejně pokud dotyčný nepošle přesné schéma - osazení a zapojení domu, tak můžu jen říct, jak bych to řešil já. |
![]() mirasat |
| 10.06.2008, 20:14.08 | |
RE: Digital a analog po jednom kabelunejjednodusi koupit svoji parabolu, konzoly koax a mit vlastni nez ty sra*ky v baracich |
![]() Joska2705 |
| 10.06.2008, 20:26.35 | |
RE: Digital a analog po jednom kabeluJasně, je zcela zásadní zjistit co v tom baráčku je. Pokud by v cestě nic je relé jasná volba.Pří dnešních cenách mulitswitchů mi ta výměna nepřije tak špatné řešení, stejně to asi v dohledné době přijde až vypnou Astru 1. To Joska2705: nevím jak je na tom mirasat (předpokládám ale, že je to profík), ale naše firma žádné sra*ky nemontuje :) |
![]() lynxx |
| 10.06.2008, 20:30.48 | |
Digital a analog po jednom kabelujeste nevím přesne co tam je za kanalovej delič a zesilovač, ale musim to zjistit a vyskoušet. Skratka lidi si pred 6 lety dali namontovat analog. sat, a kazdy si koupil analog. primac. Ja sem chtel usetrit tahaní 40m kabelu po zdi a jeste mi to nemusí dovolit sousedi nademnou.(nemam okna na jih ale na sever tak musim az na strechu.)Mate nekdo napad jak to zrealizovat??? |
![]() romik5 |
| 10.06.2008, 20:42.34 | |
RE: Digital a analog po jednom kabeluJosko běž raději lazit. |
![]() hobza |