| 24.06.2008, 20:20.02 | |
Je to možné?Je možné,aby sa po 25m koax.znížila uroveň sig. na min./jedná sa o k.rozvod/Vďaka za seriozne odpovede. |
![]() yloh |
| 24.06.2008, 20:25.58 | |
RE: Je to možné?to asi nie, zalezi asi aj na tom, kadial je ten koax tahany (ci je v blizkosti nejake silove vedenie, zdroj elektromagnetickeho pola a pod.) a samozrejme na tom, co je to "minimum" ;) |
![]() sgi320 |
| 24.06.2008, 20:29.09 | |
RE: Je to možné?pomáhal jsem známému s instalaci Toroidu a ten měl stejný problém. Na 15m stráty skoro na 10%. pak jsem zjistil že kolax není pro tv nebo sat, ale na telefon. takže úplně jiná impedance. Další věcí s kterou jsem se setkal v paneláku je vedení kabel. sítě stoupačkou společně s el. vedením. což číní naindukované kabely a hodně slušné ztráty. Bez ohledu na možné poškození TV, video, nebo i sat. Pomoc ti může v případě špatného kabelu sat. pásm. zesilovač. cena cca 400kč? |
![]() Rambo |
| 24.06.2008, 20:33.40 | |
Je to možné?Možné to je, ale méně pravděpodobné. Koax a lnb jsou stejný? kvalitní? Vedou stejnou cestou? Co F-ka? Dopiš podrobnosti. |
![]() Tomik535 |
| 24.06.2008, 20:34.02 | |
RE: Je to možné?http://www.eltasat.cz/zesilovace/zesilovac-satelitniho-signalu-opticummrkni se na tento odkaz, snad ti to pomůže |
![]() Rambo |
| 24.06.2008, 20:36.10 | |
RE: Je to možné?samozřejmě také můžeš mít skřípnutý jeden drátek od stínění na střed a pak také dochází k snížení. skus odpojit kabel na obou stranách a změřit. |
![]() Rambo |
| 24.06.2008, 20:39.52 | |
RE: Je to možné?No tomu bych neříkal snížení, ale zcala zásadnímu zkratu..ale to by se mu signál nesnížil "jen" na minimum.. :))) |
![]() Tomik535 |
| 24.06.2008, 21:29.06 | |
KabelJa byvam na prvom poschodi a sat. tanier mam na siestom poschodi.Signal je dobry. Nemam problem. |
![]() FComp1 |
| 24.06.2008, 21:49.55 | |
RE: Je to možné?autor prispevku pise o kablovom rozvode, cize predpokladam, ze o CATV, nie SAT (pravdepodobne analog), napriek tomu, vzdialenost nemoze byt problem, za predpokladu, ze pouzil spravny koaxial a nie je v blizkosti (menej ako 30 cm) silove pole |
![]() sgi320 |
| 24.06.2008, 21:54.23 | |
RE: Je to možné?Taky mě napadlo, jestli to předtím neměl samostatným koaxem a teď to tahá i přes rozbočovače a zásuvky.. :)))Ale to už se asi nedovíme.. |
![]() Tomik535 |
| 24.06.2008, 22:38.57 | |
skřípnutej kabelMůj případ,kabel cca 12 m.vykazuje odpor cca 185 ohmů po odpojení na obou koncích, prochází větrací šachtou projde jenom Nova analog se 100kw výkonem a vzdáleností vysílače,11kma další kabely (8ks tuto ohmáž nevykazují.Kábel vyměnit,to je to jediný řešení,Zdravím |
![]() korkoran |
| 25.06.2008, 08:53.26 | |
RE: Je to možné?Božínku.Indukovaný kabel. Ohmáž. Zesilovač. Drátek na střed. To je páté přes deváté. (Slušně řečeno) Pokud je na délkách kabelů do cca 50 m nějaký problém s útlumem, tak je ten kabel vadný. Může být toto: a. vadně provedené konektory b. vadný kabel (viděl jsem už, že pod normálním opletením to nějaký výrobní čmoud navázal jako tkaničku od bot, uzlíkem.), zejmé u neznačkových kabelů to vidím jako riziko. c. kabel vůbec není určen pro satelitní rozvodu, laik okem nepozná vůbec, odborník trochu jo, ale i to je jenom od oka. Není kabel jako kabel. Rozhodně nepoužívejte zesilovače (nepomohou stejně), ale pořádné kabely. Do dély 50 m to můžete tahat libobolně stoupačkami, když to bude pořádně a správně udělané, není to problém. Nemůžete nic zničit. |
![]() Antonín |
| 25.06.2008, 09:36.32 | |
RE: Je to možné?Páni vďaka za odpovede,ale aby som vás uviedol do obrazu-tento problém má kolega,ktorý tomu rozumie ako ja potápaniu. Potrebuje/nechápem na čo/ z učast.zás.cez rozbočovač dostať signál na k TV,ktoré má v altáne vzdialené cca 20m.Tvrdí,že obraz je zrnitý-zajtra budem múdrejší keď sa pojdem na to pozrieť osobne :8) |
![]() yloh |
| 25.06.2008, 10:27.49 | |
RE: Je to možné?Jestli jde o rozvod UHF signálu, tak ten skutečně může být na zásuvce tak malý, že běžný útlum vytvoří šum.Řešení je mnoho, ale žádné normální pro potápěče. Ten může maximálně zkusit jiný, lepší kabel, pokud mu to nepomůže, bude si muset zaplatit, někoho, kdo tomu rozumí a kdo mu udělá vhodná opatření. |
![]() Antonín |
| 25.06.2008, 13:45.27 | |
RE: Je to možné?Je možné,že třeba použil koax s jinou impedancí,kde se s prodlužující vzdáleností zvyšují ztráty.Nebo kabel už má zenit za sebou.Několikrát jsem se přesvědčil,že koax,který měl střední žílu z licny,vynikal ztrátamy při větších vzdálenostech než je 10m a jak píše Antonín,kabel může být vadný i když by měl vyhovovat.Nejlépe - vyzkoušet potřebnou metráž smotanou na místě a ubudou křečové žíly v důsledku běhání v četně rozbočovače,který může být strůjcem nedostatků. |
![]() hobza |