| 29.06.2008, 18:36.18 | |
Problém se sloučením TV/SATDobrý den,mám sestavu 2x LNB Twin napojené na EMP 166A kde připojuji také terestrickou anténu. U každé televize mám rozbočení EMP E.105 a pak cca. 1m kabelu vedeného do sat. přijímače a DVBT přijímače. Můj problém: Pokud je sat. přijímač vypnutý (nepřechází proud k LNB) tak u DVBT přijímače mám perfektní signál (kvalita 96 procent). Pokud ale zapnu sat. přijímač tak mi na DVBT STB klesne signál (kvalita 50 proc.) a obraz se trhá. Propojení jsem kontroloval, také vyměnil 166A i E.105. Nevíte někdo kde může být chyba? Nebo je konstrukce 166A přepínače konstruována tak, že v jednom okamžiku lze využít pouze jeden zdroj signálu? Děkuji. |
![]() black |
| 29.06.2008, 18:43.55 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATS těmito univerzálními zařízeními nemám zkušenost.Takže nahoru dva slučovače TV/SAT, rozbočovač na TV. |
![]() mirasat |
| 29.06.2008, 18:54.36 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATEMP 166A je popsán jako Diseqc přepínač, takže z principu věci pravděpodobně bude přepínat, nikoliv slučovat ( zkus google, je tam na fotce i schéma ).Řešení je podle rady "mirasat". |
![]() Tondach |
| 29.06.2008, 19:32.41 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATFungovat by to melo, ten 166 celkem casto pouzivam, spis to vypada ze mas nizkou uroven DVB-T a dochazi k ruseni od spodniho sat.pasma. Pouzij LNB s nizsim zesilenim nebo zkus zsilit DVB-T nebo zkus do sat vstupu zapojit filtr na sat.pasmo (v nouzi i TV-SAT slucovac ve vetvi SAT). |
![]() J a |
| 29.06.2008, 19:34.42 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATA nebo naopak ti tam krom DVBT signalu leze i hodne silny analogovy z nejakeho vysilace, to potom taky dela paseku. Max. uroven na vstupu TERR.IN by nemela byt vysii jak cca 90dBuV (vyrobce to neuvadi, je to zjisteno vicemene jen prakticky) |
![]() J a |
| 29.06.2008, 19:49.01 | |
Ten problém je celkem běžný.Příčinou je malá strmost frekvenční výhybky v tom EMP 166A. Ten problém se ale vyskytuje téměř u všech slučovačů. Do TV pásma tak pronikají zrcadlové kmitočty ze SAT pásma. To rušení DVB-T by mělo být závislé na tom, jaký transponder právě přijímáš ze satelitu. Řešení tohoto problému je celkem jednoduché. Je nutné dodatečně zvětšit strmost těch filtrů ve slučovači. To je možné udělat zařazením horních propustí do SAT přívodů mezi LNB a EMP 166A. Pro tento účel používám slučovače TV+SAT, u kterých zapojím pouze větev SAT, a větev TV zakončím terminátorem. Po takovéto úpravě se už rušení v TV rozvodu neobjevuje. Prvotní příčina potíží je ale v něčem jiném. Tyto prvky jsou konstruované pro profesionální použití. V takových případech je na TV vstupu do slučovače úroveň signálu přes 90dB. Odstup užitečného signálu od rušení ze SAT pásma je tak mnohem větší, což postačuje pro kvalitní příjem. Takovéto řešení ale není vhodné pro amatéra, který nemá potřebnou měřící techniku. Použití zesilovače bez možnosti měření signálu je velmi riskantní záležitost. Výsledkem pak může být zhoršení signálu, než jeho zlepšení! |
![]() Enik |
| 29.06.2008, 20:11.04 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATU toho 166 zvyseni urovne na vstupu terr. nad cca 94dBuV zpusobilo zhorseni prijmu sat.signalu - zvyseni chybovosti, snizeni SNR. Zkousel jsem asi 5ks, chovaly se identicky.Vyborne slucovace TV-SAT jsou ALCAD ME214 Vyse popsany postup je nejjednodussi, samotny filtr se tezko shani, kdezto slucovac TV-SAT je bezna polozka. Zkus pripojit TERR. vystup do TV a podivat se, jestli na obrazovce pri proladovani se neobjevuje neco, co tam nema byt - napr. vlnity obraz na temer vsech kanalech nebo jine podivne signaly. |
![]() J a |
| 29.06.2008, 20:25.16 | |
ALCAD ME214Má naprosto bídně provedené F konektory.Superbídně. Rv |
![]() mirasat |
| 29.06.2008, 20:29.19 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATProc myslis, v cem je problem ?Pouzivame je dost casto (stovky ks) a ZADNY problem, ani mechanicky, ani signalovy. Reklamace nulove. Popis prosim trosku problem, mam jeden pred sebou, zajima me to. |
![]() J a |
| 29.06.2008, 20:37.41 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATAsi používáš vhodné protikusy F.Z bočního pohledu je vidět naprostá placatost. Prostě problém je ve tvaru. Ale pokud Ti slouží dobře, tak fajn. |
![]() mirasat |
| 29.06.2008, 20:39.32 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATKoukam jak puk ale placety Fko fakt nevidim, kouknu zitra na prodejne, tam jich mam vic.Vzhledem k tomu, ze problemy nemam tak to resit nebudu. Itak dik za upozorneni |
![]() J a |
| 29.06.2008, 20:46.29 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATAsi to byla nějaká blbá série.Už je nekupuju. Mohu se ještě zeptat, jaké beldeny používáš? S koncovkou A00 , nebo A03 ? |
![]() mirasat |
| 29.06.2008, 21:06.00 | |
RE: Problém se sloučením TV/SATDěkuji všem za reakce.@Tondach: 166A je 2xDiseqC a TV/SAT slučovač v jednom. Tedy 2x DiseqC2/1+Terr., odpadá rozbočení pozemního signálu na 2 větvy. @Ja: Rušení analogem nemám, to by přece dělalo ikdyž by byl sat. odpojen, pokles úrovně signálů u DVBT je jen při zaplém sat. přijímači - rušení způsobují sat. frekvence. Úroveň DVBT signálu na vstupu do 166A neznám, mám tam pouze 15dB zesilovač pro UHF, pokud tam není nic nechytnu - útlum 166A a kabelů a rozbočení u televizí dělá své. Jaké Twin LNB s nižším zesílením doporučuješ? Já používám Goldeny. @Enik: Ty TV/SAT slučovače medzi LNB a 166A je dobrý nápad, já zkoušel dát dva pouze u televize, ale to nepomohlo. Když to dám medzi LNB a 166A tak to znamená 4ks navíc! To už postrádá ekonomickou výhodnost oproti 2x DiseqC 2/1 bez terr. Co se týče úrovně terr. signálu na vstupu do 166A zaráží mě to, že jsou změny když jsou napájeny LNB. Vždyť se tím neustále mění hodnoty C/N. Pokud to nastavím na požadovanou úroveň při napájení LNB tak to budu mít přezosíleno po vypnutí napájení LNB, tudíž terestriku pak nechytnu (budu nad hranicí, kdy signál STB dokáže zpracovat). Ještě jednou všem díky za pomoc. |
![]() black |
| 29.06.2008, 21:11.14 | |
2mirasatA00 |
![]() J a |