| 30.06.2008, 00:48.49 | |
Obraz v obrazeNapriek tomu, ze som uz niekolko rokov na dochodku a precital som skoro vsetky diskusne príspevky SAT vsetkych for v ramci CZ, ako aj SR a to od roku 2006 doteraz, nikde som nenasiel uceleny prispevok resp.komplexnu diskusiu tykajucu sa riesenia Picture in Picture ( PIP ).Vecna diskusia okolo PIP urcite by prospela nie len pre mna, ako pre stareho pana, ale urcite aj ostatnym zaujemcom, ktory by mali zaujem niekedy sledovat TV vo formate obraz v obraze. Osobne viem co chcem, do TV LCD s FULL HD cez SkyLink priviest kvalitny signal cize lepsí obraz, ako mam teraz a niekedy vo formate PIP. Mohol by ma niekto, nakopnut a usmernit co vsetko je k tomu potrebne? 1. Netusim, ktory satelitny prijímac poskytuje obraz v obraze ci Dreambox HD 7025, DM 8000 HDTV/ predpoklad ?/, alebo Technisat HD S 2, ( Topfield 7710 -udajne nie? ), alebo iny z pohladu Full HD, 2 x CI, USB 2.0, LAN 10/100, 2 Tunery (DVB-S), a HDD cca. 250 GB. 2.Jednym okom "silham" na pozicie od 13, 19, 23, 26 az 28º E, ale vobec sa neviem rozhodnut co je lepsie ci pohon motorcekom DISEQS-om, alebo multifocus-om? 3.Domnievam sa, ze pre PIP je Konvertor TWIN najvhodnejsí, len nevim, ktory je lepsí a bezproblemovy. 4. Predajcovia chvalia kazdu palorabolu, ale urcite Vase skusenosti by som uprednostil. Predpokladam, ze 85 cm by mohlo postacovat. 5. Prívod z paraboly do prijímaca chcem realizovat dvoma koaxiálmi, dufam , ze mi to schvalite. 6 V ziadnom fore som sa nedozvedel o dekodovaní programov pre pouzitie v PIP-e. Som presvedceny, ze sa urcite najde sikovny " kutil", ktory sa s PIP- om pohral a vie nam ostatym vysvetlit resp. urcit podmienky pre príjem dvoch kanalov pri dodrzaní kvality Full HD, ktore budu kodovane v rovnakom prostredí a ako to je pri roznych kodovanych prostrediach. Chcel by som poprosit odborníkov, aby svojim príspevkom v tomto fore popísali, aky satelitny prijímac a ake dalsie technicke prvky je potrebne zosuladit, aby to slapalo. Ospravedlnujem sa vsetkym, za moje neodborne vyjadrenia, ale co uz sa moze od "deda" ocakavat. Tesim sa na vecnu diskusiu. Uz dakujem ! |
![]() janosik13 |
| 30.06.2008, 09:05.20 | |
RE: Obraz v obrazeJaksi mi uniká smysl sledování PIPu při dodržení kvality FULL HD. PIP přece slouží k tomu, abyste měl letmý přehled o pořadu na jiném programu a mohl tak zavčasu na tento přepnout. Ale současné sledování dvou programů na jedné TV a ještě podmíněné dodržením jakési kvality to mi hlava nebere. |
![]() Musil |
| 30.06.2008, 09:27.57 | |
RE: Obraz v obrazeasi mysli zobrazeni fullhd kanalu v okne pri soucastnem sledovani fullhd kanalu ? |
![]() bublajs |
| 30.06.2008, 10:07.05 | |
RE: Obraz v obrazeAno, bublajs vystihol moju predstavu na obcasne sledovanie obidvoch kanalov.Vdaka za pochopenie. |
![]() janosik13 |
| 30.06.2008, 10:25.24 | |
RE: Obraz v obrazeJanosik zejmě nechápe smysl PIP. Zkusím vysvětlit k čemu vlastně PIP slouží. Sleduji na příklad ze satelitu fotbalový přenos. Přijde přestávka o poločase a já nemám zájem sledovat reklamu a nebo zasvěcené řeči odborníků, tak si zapnu PIP, program na kterém sleduji fotbal si přesunu na malý obrázek v rohu obrazovky (některé televizory jako Panasonic pro něj mají místo v pravém dolním rohu, jiné mají možnost si ho umístit někam jinam). Na větší části obrazovky potom navolím jiný program, ale pomocí jiného tuneru, buď analogu, DVB-T, videorekordéru a pod. (rozhodně ne pomoci toho, na kterém sleduji fotbal, tedy v tomto případě satelit).Na malém obrázku v rohu sleduji obraz bez zvuku a v okamžiku, kdy jdou hráči na hřiště si PIP vypnu a sleduji zápas.Přesně jak píše Musil.Rozhodně PIP neslouží k současnému sledování dvou programu. K tomu by mohl sloužit částečně PAP (obraz a obraz), kdy máž každý program na jedné polovině obrazovky, samozřejmě jen jeden zvuk.Proto, abys mohl používat PIP jsou nutné jenom dvě podmínky: Vlastnit televizor s funkcí PIP, a mít k dispozici dva tunery, buď přímo v TV a nebo pomocí jiného zařízení na př. SAT přijmače, DVB-T, DVDR atd. Žadný formát PIP neexistuje. Vše ostatní o čem se zmiňuješ nemá s PIP žádnou přímou souvislost. |
![]() F123 |
| 30.06.2008, 11:52.47 | |
RE: Obraz v obrazeKdyž jsem dočetl tuhle diskusi, vybavil se mi způsob vaření několika hrnců na jedné plotýnce sporáku. Kdysi to vypadalo jako revoluce v úspoře energie a kdepak je ten nápad dneska.Tak něco podobnýho bude sledování dvou programů současně. |
![]() colombo |
| 30.06.2008, 12:52.37 | |
RE: Obraz v obrazeColombo nemáš pravdu, protože sledovat dva programy současně je větší blbost než ty hrnce. Já sám mám PIP i PAP v TV a to jenom proto, že ho ten TV co jsem si v listopadu koupil byl takto vybaven. Chtěl jsem ve svém příspěvku jenom vysvětlit Janošikovi co to ten PIP je, protože z jeho dotazu mi vyplynulo, že neví o co se jedná. Zapoměl jsem mu jenom dodat, že je to na nic. |
![]() F123 |
| 30.06.2008, 13:01.49 | |
RE: Obraz v obrazeAsi tak jak napsal F123, pouze jen dodám, že druhý zvuk si můžeš dát samozřejmě do sluchátek..TV s 2tuner. PiPem, PaPem a PaTem totiž doma mám. Samozřejmě pro druhý obraz si mohu zvolit i jakýkoliv vstup. Párkrát jsem na půl obrazovky čuměl na kulečník a moje stará na ordinaci, nejvíc jsem ale využil Pat, text se mi totiž nesere do obrazu. Jinak zbytečná funkce kvůli které jsem ji nekupoval. @jánošík Vlastně ani nevím, proč to tu zase dřístám. Snad se ti ulevilo, že když tuto funkci ve svém podzimu života mít nebudeš, o nic nepřijdeš. Ale víc se ti radit neodvažuji. Úcta ke starším mi to nedovoluje. Ty 80leté dementy v jiném vlákně ber opravdu s rezervou.. ;) |
![]() Tomik535 |
| 30.06.2008, 13:35.23 | |
RE: Obraz v obrazemožno by ti pomohol prijímač aký dáva Digi. Dualbox napojíš cez dva koaxiály na twin konvertor, jeden výstup na tv napojíš cez scart a druhý cez koaxiál výstup cez anténny vstup (akoby na druhú tv). musíš to však ovládať dvoma ovládačmi :-/ |
![]() majoSk |
| 30.06.2008, 20:39.50 | |
RE: Obraz v obrazeObsahovy podklad pre moj prispevok vychadzal z technickych charakteristik vyrobcov dvoj tunerovych SAT prijimacov a ich oznamenou PIP funkcionalitou. O vyuziti PIP funkcie s ucastou inych zariadeni (DVB-T, DVD, ...) sa zaoberat nechcem. Ked si predsa kupim dvojtunerovy prijimac, nebudem ho pri avizovanej funckionalite PIP setrit a vyuzijem ho,ale aj to len v mimoriadnych prilezitostiach . Budem uprimny,domnieval som sa /asi naivne/,ze v diskusii sa objavia konkretne navrhy resp.doporucenia na technicke riesenia vsetkych 6 otazok a nie "ataky".Za nevyziadanu definiciu PIPu dakujem. :crying: |
![]() janosik13 |
| 30.06.2008, 21:17.08 | |
RE: Obraz v obrazeNa každou naivní představu neexistuje relevantní a korektní řešení. |
![]() Musil |
| 28.07.2008, 16:27.05 | |
RE: Obraz v obrazeNechápem, prečo by to mala byť naivná predstava (HD Obraz + v rohu obraz z iného kanálu). Napr. aj v marketingových materiáloch sa pri AB IPBox 9000HD uvádza "PIP/PAP functions". Janosik123 sa tu normálne dotazuje, či má niekto s tým skúsenosti a vie poradiť. |
![]() mvalec |
| 30.07.2008, 02:41.36 | |
RE: Obraz v obrazeTak tak, nikdo se vas neptal, jestli je to nanic, ale tazatel se pta, zdali takovou fci nejaky receiver podporuje?Podle me by to mohl umet kazdy receivers trosku silnejsim CPUa nebo vybavenejsim HW/SW, tedy ten PIP z jednoho multiplexu. A z vice multiplexu by to mohl umet 2tunerovy receiver. A z vice druzic, pri vice konvertorech by to take melo jit. A kdyby to bylo trochu customizovatelne (moznost zvetsovat, zoomovat, presunovat okno), tim lepe, ostatne na fullHD TV si pustit v SD kvalite druhe okno nemusi byt spatne, ne? Take by me to zajimalo, jaka strojovna tohle ma s nejakym EMU softem, vi nekdo? |
![]() gorro |