| 01.07.2008, 22:46.30 | |
Živnostenský list- vyhláška 50Tak jestli jsem to dobře pochopil, tak dnes už nepotřebuji §8 na montáže. A to jsem si jí chtěl už udělat.... |
![]() andel |
| 01.07.2008, 23:15.14 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Tim bych si nebyl tak jist. Na druhe strane vyhl.50 nic nepokazis i kdyby nebyla potreba, navic tam bylo dost zmen. |
![]() J a |
| 01.07.2008, 23:29.05 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Já mám vyhl.50, ale nemá právě §8. :razz: |
![]() andel |
| 02.07.2008, 03:07.20 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50montují i instalatéři a truhláři z pracáku Digi tv,než se něco stane,pak to bude fičák |
![]() pierrepetr |
| 02.07.2008, 06:13.07 | |
andel:Na montáže antén nikdy vyhl. 50/1978Sb. potřeba nebyla a taky k čemu, když to nemá se silnoproudem co dělat. |
![]() technikTKR |
| 02.07.2008, 06:39.40 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50A což takhle ČSN 34 1390 respektive EN62305-x ? |
![]() LACHIMN |
| 02.07.2008, 08:35.08 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50341390 je blesková norma, s instalací antény nemá moc co společného. Řekl bych, že pro instalaci satelitních věcí nikdy nebylo potřeba řádné vyhl. 50. Je to slaboproud a připojení standardního spotřebiče do standardní zásuvky 50 rozhodně nepodléhá. Ať to však instaluje kdokoliv, musí dodržovat všechny platné normy. Nemůže se skrývat za "nevěděl jsem". Kdo jinému svým jednáním způsobí škodu, je povinen ji nahradit.Jiná věc je otázka živnosti, dosud asi bylo potřeba prokázat kvalifikaci, teď už to potřeba není. A je to tak správně. Stát nemá strkat nos, kam není potřeba. Kvalitu instalace je svéprávný člověk schopen zkontrolovat sám. Nesvéprávná jelita není potřeba chránit, leda by vyměnili svoje volební právo za státní ochranu a uznali svůj reálný status občanů nižší kategorie - neschopných si nechat udělat instalaci satelitní antény. |
![]() Antonín |
| 02.07.2008, 08:52.05 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Montéři,kteří instalují antény nemusí mít vyhl.50 je to abs. nesmysl natož § 8.Tato povinnost nikdy nebyla a není.To by mohli instalovat veškeré antény pouze elektrikáři,protože osoba bez el kvalifikace nemůže mít zkoušky dle vyhl.50 viz základní podmínka.Montáž dle ČSN ověří revizní technik,který má po provedené motáži provést revizi. |
![]() kunitz |
| 02.07.2008, 10:50.57 | |
pokudněkdo z montažníků montuje sat.parabolu na hromosvod pak je zapotřebí vyhláška 333 z Bohnic...jakožto nástupní formulář a pravidla chování v objektu Bohnic |
![]() cb21 |
| 02.07.2008, 11:04.08 | |
RE-cb21Dle vyhlášky 50 je nutné spojit všechny vodivé(tj.kovové)potrubí nebo konstrukce na střeše na spol.potenciál a ten propojit s hromosvodem. |
![]() Baron |
| 02.07.2008, 12:48.26 | |
BaronOpravdu dle vyhlášky 50/1978, která se zabývá úrovněmi odborné způsobilosti a BOZP? |
![]() kubisek |
| 02.07.2008, 13:39.21 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50kdy jste byli naposled na Ž.U.?Obor podnikání - Montáž,servis a údržba telekomunikačních zařízení,vyžaduje pro udělení Ž.L. osmičku parafraf. Silnoproud - slaboproud,kde to žije hoši.... |
![]() Saxon |
| 02.07.2008, 14:24.34 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50I od včerejška?Nastala docela dramatická změna, tam kde žiju já. Ale nemontuju nikomu nic, tak 50 už pár let neobnovuji...a na živnostňák nechodím, důchodci chodí jenom na poštu :-) Jak jsem si to nové ŽL četl, tak je taková instalace asi živností řemeslnou v Ćásti A (Výroba, instalace, opravy elektrických strojů a přístrojů, elektronických a telekomunikačních zařízení ), kde se nějaká kvalifikace dokládá podle par21,22, ale jenom velmi velmi volně. Například stačí vyúční list s maturitou, nebo v podstatě i všelijaké šmé kursy asi. Taky stačí nějaké roky praxe viz par7. Navíc tohle musí splňovat Odpovědný pracovník, nikoliv ten co jede montovat, že... |
![]() Antonín |
| 02.07.2008, 14:53.51 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Z hlediska ŽZ bylo a i teď je úplně jedno, jestli ten montér měl nebo neměl 50ku. Pro ŽZ byla důležitá odpovědná osoba. Před novelou musela mít osmičku (pro vyhrazená el. zařízení osmičku v kategorii B, ale to antény nejsou, to jsou zařízení do prostředí s nebezpečím výbuchu). Nyní snad stačí doklad o vzdělání v příslušném oboru nebo alespoň 6 let praxe. |
![]() kubisek |
| 02.07.2008, 18:44.33 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50No já jsem viděl na ŽL montáž antén v rozsahu bezpečného napětí a žádná vyhláška nebyla potřeba a při montážích těch 50 Voltů stačí. |
![]() black |
| 02.07.2008, 19:14.30 | |
Živnostenský úřad říká ....Padesátka skutečně není potřeba, Živnostenskému úřadu pro získání živnostenského oprávnění opravdu stačí buď doložení vzdělání nebo praxe.Pro vykonávání některých činností (revizák, vyhrazená elektrická zařízení) ovšem živnostenské oprávnění samo o sobě nestačí, je nutné ještě získání dobrozdání od ITI (Institut technické inspekce), kterýžto úřad bdí nad profesní způsobilostí. Berte to ovšem s jistou rezervou, protože ač informace pochází přímo z Živnostenského úřadu, tak ten zákon je v takovejch sračkách - je to totiž už asi 105. novela ŽZ z roku 1991 a matka mi teď říkala, že už jsou asi další 4 novelizace nachystaný ke vstoupení do platnosti a že se v tom ani oni sami už pořádně nevyznaj. :scared: :zombie: |
![]() kubisek |
| 02.07.2008, 21:52.38 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Hm, po me chteli tu zivnost vyse co zminuje Saxon a k tomu je par8 potreba. |
![]() J a |
| 02.07.2008, 22:11.53 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Včera, nebo předevčírem?To je totiž dost zásadní rozdíl... Předevčírem ano. Včera ne. |
![]() Antonín |
| 02.07.2008, 22:58.59 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Tak dost....to se nedá číst. Pro tuto věc je zapotřebí paragraf 8.Revizák musí mít devítku.To jestli to na ZZ nechtějí je pouze jejich vec a nedbalost.Případný průser se jim posta. na hlavu.Jako zazrakem a na stesti se nic zatim vazneho nestalo.Jinak já mám čerstvě sedmičku:-)Pro telekomunikace a samost. prácena na elekt. zařízeních. |
![]() cb21 |
| 03.07.2008, 07:14.39 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Pokud nemáte znalosti z 50, potažmo tím i z předpisů kolem hromosvodů, budiž Vám zem lehká až budete platit audio-video zařízení zničeného vnějším přepětím=bleskem. |
![]() LACHIMN |
| 03.07.2008, 07:42.38 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50cb21:Píšeš stejné nesmysly jako o nagra3. Není to jejich nedbalost, od 1.7. úplatí novela Živnostenského zákona, která rozhodně nevyžaduje pro provozování živnosti spojené s instalací satelitních přijímačů oprávnění podle par50. (Jestli je to dobře nebo špatně je druhá věc.) Nevíš nic, neznáš nic, a furt jenom blábolíš. To "tak dost" by mělo platit především pro tebe a natrvalo - nejenom na parabole ale úplně na celé zeměkouli. |
![]() Antonín |
| 03.07.2008, 08:32.33 | |
cb21To není jejich věc a nedbalost. Takhle to stanovil zákon a ŽÚ se tím musí řídit. Já to celkem chápu - proč má živnostenský úřad detailně zkoumat, jestli mám profesní předpoklady pro výkon živnosti? Od toho by tady měla být právě ITI, kde maj na to vodborníky. |
![]() kubisek |
| 03.07.2008, 15:55.02 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Antonín: To jestli něco zavedli od 1.7.o tom nic nevim.Ale nebylo to.V unoru jsem složil zkoušku a bavil jsem se o tom s vyučujícím.To ale "taťko"neznamená,že nic nevim.Pokud si dobře pamatuju z jiných fór,tak si tam taky blábolil nesmysly.(o nano instrukcích a pod.)dokonce mám něco schované pro pobavení.Myslim,že jsi hodně namyšlený člověk,který ví akoráte to,co si někde přečte a pak tu dělá š za sebe boha.Takové výplody,že "včera ano,dnes ne"...to může napsat jedině Antonín:-)) Rv :8) |
![]() cb21 |
| 03.07.2008, 16:08.52 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Když nevíš, že došlo k novele Živnostenského zákona, proč se do toho tématu motáš???? Vždyť ta otázka začíná slovem "dneska".P.S. Nesmysly neblábolím, avšak mýlit se jistě mohu. Neboť jsem člověk a mýlit se je lidské. Ale: 1. Nikoliv v úrovni, kterou bys mohl rozpoznat ty. 2. K otázkám, o kterých vím úplné prd, se diskuse narozdíl od tebe neúčastním. |
![]() Antonín |
| 03.07.2008, 16:39.31 | |
RE: Živnostenský list- vyhláška 50Antonio: :-))) ano zajisté na živno.úřadě je jim to jedno co jim řekneš nebo doložíš,ale to je špatně a už vubec by(i s ohledem na ostatní)neměl co montovat člověk,který neví nic o uzemnovací soustavě!Ano ted sem si to ověřil na cca ě úřadech(telefonicky)Je to od 1.7.a když sem se jich ptal co je vše zapotřebí,tak mi sdělili: no mi nic nekontrolujeme.Hm ok.Takže revizák bez platné vyhlášky prostě od 1.7. může být...no to je světový.Až se někomu něco stane...bude se zase měnit vyhláška?:-))))))Je to k smíchu..revizák by správně bez "devítky"neměl vůbec vyjít ani ven....ale nic,já se rozčilovat nebudu...až se něco stane.....bude pozdě ..Budeš se možná divit,ale jsem technik a to s 15ti letou praxí v různých elektrooborech.Co se týče těch Tvých nano instrukcích(např.A4 48 00 00 52 ACK 28 00 4F ;délka druhé části instrukce 80 04 S1 S2 S3 S4 ;první čtyři byte SN 83 01 89 ;číslo klíče (?) 84 01 21 ;to nevím co je a proč, ale a teď by místo kódované věci bylo 8x 01 88 ;provider?? nebo takové ty ;pro mne tajemné módy karty 8D 01 ;nebo 89 01... Dx 10 [DATA] ; klíč DE 20 [DATA] ; (CUSTVP bitmap) DF 08 [sygnatura] SV1SV2 no...:-))) dobře no:-))))))))))))tak nic:-)))) :bigeyes: ;) |
![]() cb21 |