Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.07.2008, 10:33.38

LCD vs PLAZMA ?

Dobrý den
uvažuji o koupi LCD .Mám půjčenou Philips -82 cm
Při sledování tenisu na čt-4 se vyšlapaná místa v intervalu asi 5 s.rozmažou a znovu zaostří to bych ještě překousnul,ale při sledování Mušketýra na Nově při záběru v noci vlála za jezdcem čmouha ,k poměru obrazu několik cm.
Chci se zeptat jestli tento problem bude i u lcd např Panasonic?
U plazmy tyto čmouhy budou taky ?
Signál mám DVB-T z Prahy
Dík za odpovědi
uživatel
Kaja
06.07.2008, 10:38.15

RE: LCD vs PLAZMA ?

Podívej se na http://www.plazma-lcd.cz/cz/
uživatel
Jaros
06.07.2008, 10:42.09

ten první problém jak popisuješ na čt4 tak to způsobuje mpeg komprese (nízký bitrate) a televize za to nemůže ale provozovatel multiplexu, že dovolí pracpat kapacitu aby se tam vešlo víc programů. to samý se vyskytuje na čt4 i v CS linku. na LCD nebo plazmě je to víc vidět protože klasická CRT TV to díky celkově míň kvalitnímu obrazu zamaskuje.
uživatel
vortimond
06.07.2008, 10:56.57

Jednoznačně LCD

Ale fullHD a mít dobrý signál - digitál terestriál či satelit. Filmy blu ray nemají chybu!! Vlastní natáčení kamerou Sony TG3 perfektní. Mám Philips 119 cm (47")
uživatel
jaivca
06.07.2008, 11:01.00

lcd sharp i na šrot signál docela gut
uživatel
kuldan
06.07.2008, 11:07.13

Jaros - http://www.plazma-lcd.cz/cz/ jednoznačně plazma.
Mrknul jsem právě na dřívější příspěvky na toto téma.
V obchodě jsem si všiml že plazma má tmavší obraz .
Dá se doštelovat jas kontrast atd.jako mě to jde u toho
Philipsu??nebo je to dané už od technologie?
uživatel
Kaja
06.07.2008, 11:21.59

Skor je to to dane nebral by som moc velky ohlad na http://www.plazma-lcd.cz/ je si tiez dobre pozriet kto stranku sponzoruje. a nieje kazda plazma ako plazma a kazdy lcd ako kazdy lcd
uživatel
mik
06.07.2008, 11:35.40

jednoznačneě Plasma

a když už LCD tak jedině hoooodně drahý
uživatel
jona
06.07.2008, 11:38.32

Nevím od kdy má CRT horší obraz než LCD nebo Plazma.Odezva žádná , kontrast a jas o tom ani nemluvě
uživatel
Hanz
06.07.2008, 11:46.28

Já už ale nechci CTR kvůli váze a rozměrům,a dělaj se ještě vůbec klasický tv v 16.9 ?
Mám SONY a jsem spokojen ,co se obrazu týče ale je to 4.3
uživatel
Kaja
06.07.2008, 12:01.08

Tak uvažuj o plazmě a to především ve vyšších cenových relacích, když už nechceš CRT.Dobrá volba je zn. Panasonic
uživatel
Hanz
06.07.2008, 12:16.11

Mám doma Panasonic plazmu a jsem spokojen.Hezkej obraz.Ale doporučil bych ti spíš TV Bang&Olufsen BeoVision4 :)))
uživatel
Mikas
06.07.2008, 12:19.11

Každopádně lcd. A pak návštěvu očního.
uživatel
Tomik535
06.07.2008, 12:21.23

Ani LCD Ani plazma za ve zlatém rámu a v cenně 100 000 000 kč.....Neudělají zázrak když to bude jen SD signál Něco bude lepší něco horší ale pořád to bude jen kompromis k nasrá***í...
Tyhle užasné :))) ploché TV za to ale nemohou ty jsou dělané jen pro HD signál a tam obraz dostává okamžitě jiné rozměry a kvalitu..
Další diskuze jestli investovat méně nebo více nebo Panas,nebo Pionner nebo Philips je zbytečná...
Pokud nebude krmeníčko bude stát vše za hov***no
uživatel
pat
06.07.2008, 12:47.08

pat

souhlasim že kvalita signálu je na prvním místě, ale právě Plasmy maj se standartním signálem ze satelitu nebo pozemní antény kvalitnější obraz než LCD a NIKDO mně nepřesvětší o opaku !!
uživatel
jona
06.07.2008, 12:50.42

jona

Až budu nosit tlusté popelníky, začnu se s tebou taky hádat.. :))) Hello
uživatel
Tomik535
06.07.2008, 12:57.36

pat má pravdu. Ale když ti odejde CRT TV, nemáš v podstatě na výběr. IDTV CRT jsou na trhu vesměs Orava nebo Sencor.
U výběru LCD nebo PDP jednoznačně HD Ready, jiný signál než z DVD do něj ještě dlouho pouštět nebudeš. Tady je člověk, který si TV kupuje a hodnotí a pak prodá.Není vázán na výrobce ani prodejce jen podle zájmu uživatelů hodnotí modely TV, dalo by se mu oproti jiným recenzím věřit. Můžeš si mezi pár modely(PDP, LCD) vybrat.
konkrétně zde se pouští do PDP Panasonic 42PX80.
http://www.hdtvtest.co.uk/Panasonic-TH42PX80/
uživatel
meduzka
06.07.2008, 13:10.43

Ano souhlasím další "tragedie" dnešní doby je že CRT nejsou a lidi pokud jim doslouží jsou vyloženě NUCENI si placku koupit jiné řešní není..a pak přichází to zklamání a problém..
A nebudem si nalhávat fanatiků jako jsme my tady je málo..většina 90 procent je obyčejných tv uživatelu kteří nevědí co je HDTV,Scart,Hdmi atd...jsou to jen ,,diváci".a těžko jim bude někdo vysvětlovat že HD signál kdo chce si musí obstarat...
uživatel
pat
06.07.2008, 13:34.56

tak tak, meduzko, vystihla jsi to...
uživatel
tukan
06.07.2008, 13:35.24

re:LCD vs PLASMA

Chceš-li pěkné sklo,projdi pár bazarů,či inzerátů.Osobně jsem viděl opravdu pěkné kousky za zajímavé ceny,určitě tomu nebude konkurovat žádné LCD kolem dvacky.Lidé kolikrát obměňují jen skrze to,že to je "IN" a mají to i sousedi....
Ber to jako překlenovací řešení do doby,než se pořádně rozjede HD,nebo alespoň SD s adekvátním datovým tokem.Pak už budou dostupnější vyšší řady LCD,či Plasmy typu Pioner....
uživatel
lubbik
07.07.2008, 08:49.24

Rady zde poskytnuté jsou povětšinou nesmysly od neznalých lidí.
Pat například zná opravdový zobrazovač jenom z výkladu. A furt mele a mele svoje nesmysly o CRT, které je vhodné opravdu jenom do paneláku na sledování TV NOVA (k tomu účelu je ovšem zcela dokonalé.)
Kajo ty stránky jsou taky zastaralé a plné blbých údajů.
Najdi si starší diskuse na toto téma.
Rozlišuj:
1. Kvalitu vysílání a primárního snímání.
2. Kvalitu komprese.
3. Kvalitu přijímače a způsob jejího připojení k zobrazovači (spousta místní "znalců" si připojí televizi s rozlišením 1920x1080 k příjímači přes SCART a CVBS a pak žehrají na nekvalitu.)
4. Kvalitu zobrazovače, a to jak kvalitu panelu, tak hlavně kvalitu firmware.

Jednoduchá rada: pokud chceš srovnávat zobrazovače, použij standardní data - třeba svoje oblíbené DVD. Ale připojení MUSÍ být minimálně RGB!!! Jinak je to blábol a nesmysl.
uživatel
Antonín
07.07.2008, 12:03.21

Plazma je určitě lepší volba. Po mnoha letech s různými 16:9 CRT jsem několik týdnů váhal mezi plazmou a LCD, prošel spousty obchodů a nakonec se rozhodnul pro plazmu, i přes její obrovskou spotřebu - prostě ta kvalita obrazu oproti LCD byla vždycky lepší a přirozenější. Na LCD do 30.000 Kč všechno vypadalo jako rozmazaná pohádka.
uživatel
jan11
10.07.2008, 08:47.50

suhlas s patom
uživatel
jozef BA
22.07.2008, 16:38.27

plazma

Je neporvnateľné sledovať program z Digitv alebo napr.Ard.Už tam je vidieť rozdieľ kvality.
uživatel
lubecc