Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.07.2008, 10:09.03

HTPC - SW

Ahoj,

po menším boji s několika HD receivery a dlouhém čekání na Vantage 8000 jsem nevydržel a postavil PC s chipsetem 780G (HW podpora MPEG2 a MPEG4/AVC) a kartou SkyStar HD2 + CI.
Momentálně svádím urputný boj se software tak, aby vše fungovalo, jak má :-/

Nemáte někdo něco podobného ? Ocením jakékoliv rady, tipy.

Používám DVBViewer, nová verze 3.9.4.0 padá, musel jsem dát zpátky 3.9.2.0, ATI Catalyst jsem musel degradovat na 8.4 (momentálně je 8.6) a konečně se dá dívat, nahrávat atd.

Co mě zaráží je kolísající spotřeba:
ffdshow = SD: 90W, HD: 110W
Cyberlink 8 = SD: pod 60W, HD: max 70W
uživatel
FuturoCZ
11.07.2008, 12:37.39

RE: HTPC - SW

v cem meris spotrebu?

Spotreba to muze za rok delat peknych par tisicovek, mel jsem na chvili scaleo evi htpc, ale slo z domu (vista sw me nebavil, jinak ale bylo suprove tichoucke, a stalo jen okolo 30000 :-)

SkyStar HD2 take mam v supliku, ale nemam na to cas, super je ze je 2/3 karta tak by sla i do toho Scalea nacpat.
uživatel
gorro
11.07.2008, 13:19.52

tohle je taková "akutní" spotřeba na měřáku na vstupu, spíš mě zarazilo, že je tam takovy rozdíl a vlastne jen na kodeku :-/
Na Cyberlink jsem četl samou kritiku a nakonec je to zatím jediný kodek, který umí využít hw podporu a CPU zátěž tak padne z 98% na 7% a spotřeba ze 110W na 70W (při sledování Anixe HD).

Jinak Scaleo jsem měl taky, ale hnedka tu první E verzi :-/ ještě s Media Center 2005, no taky trvalo půl roku než jsem to odladil - musel jsem koupit novy tuner kvuli nefunkcnimu zvuku z UPC (ach ty normy :-) ) a pak si dopisoval s Microsoftem, Fujitsu-Siemens no hruza, ale pak to šlo, paradoxně nejvíc problémů vyřešil přechod na Visty.

Ale teď jsem chtěl přejít na digi a ouvej - zase všechno začíná na novo.

Jenže rodinka je (a to se sám divím) z Windows Media Center pěkně zmlsaná - EPG, nahrávání více programů naráz, DVDčko, muzika všechno po ruce a v jednom ovladači.

No snad to rozchodím :-) R^
uživatel
FuturoCZ
11.07.2008, 13:23.43

Ještě ke SkyStar HD2:

karta je sice low profile, ale ten CI slot není (i když nevidím důvod, nic na té kartě není :fuming: )
uživatel
FuturoCZ
12.07.2008, 03:06.37

Ten CI k tomu nemam, neda se to poresit externi USB cteckou? Nechce se mi ho kupovat.

Prechod na Visty v MCE znamenal znefunkcneni snad vsech ceskych radii a dalsi uz tak chape podpory aplikaci v MCE :-/ Podporuje MCE-Vista DVB-S a DVB-S2 uz bez nejakych obezlicek?

A EPG (internetove) pro analogove vysilani jsem nerozchodil a vystup z analog. tuneru byl zcela priserny :-(
uživatel
gorro