Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.07.2008, 12:32.24

Parabola od DigiTV - kolik za ni Digitv nauctujou?

Parabola od DigiTV, chci zrusit DigiTV, protoze uz mnam CSLINK.

Predpokl., ze budou chtit vratit i parabolu?

Ale tu se mi nechce vracet, protoze je "vyladena" a na strese mi nevadi a prace s demontazi atp.

Nevite nekdo, kolik za ni DigiTV chce (jakou ma realnou hodnotu), pripadne ten monter kolik by za ni mohl chtit a jestli ji chteji i s konzolo ze zdi? Pripadne kde by se dala levne sehnat nahradni v jejich vzhledu, kterou bych vratil?

Sice chci casem davat motor, no ale proste ted se mi na strechu pro antenu nechce resp. nemam klice (a ten vydriduzskej demonter za demontaz bude chtit prachy, i za montaz od nich hrazenou si rekl skoro 700 Kc bez dokladu, pravda za par metru kabelu nad limit, no metr kablu vyjde VO pod 3 Kc bez DPH a to by mi musel dat 200 metru kabelu navic :-)
uživatel
gorro
11.07.2008, 13:42.29

RE: Parabola od DigiTV - kolik za ni Digitv na...

Je to taky problém si ji sundat sám?A nevím zdali seženeš koaxiální kabel za 3kč?
A nač ti bude parabola na intelsat 1W když potřebuješ Astru 3A?
Asi budeš nějaký inženýr?
uživatel
radakrtek
11.07.2008, 14:18.47

komplet parabola za 520 kč ji nechavají
uživatel
jjajapaja
11.07.2008, 14:47.19

Parabolu od DIGI TV doporučuji vrátit a pro CS Link si pořídit kvalitnější materiál. Zdraví dealer DIGI TV R^
uživatel
Dejf
11.07.2008, 15:15.23

Parabola od Digi TV

Je to srot vrat to a kup si riadnu .
uživatel
Seeman
11.07.2008, 15:50.44

a vůbec ta chytrolíne - co se tady ptáš na tyhle věci, podle tvého příspěvku znáš vše včetně VO ceny koaxu a každej je podle tebe vydřiduch, tak si to udělej a sežeň sám. Ty taky do práce chodíš zadara !!!
uživatel
louli
11.07.2008, 16:13.46

jo jo přesně tak.
uživatel
kimi
11.07.2008, 17:33.05

To - Gorro.Koax za 3.- je lepší prádelní šňůra.Klíče Ti dá rád každý soused,aby se podíval jak lezeš na střechu a demontuješ talíř.Podle toho jak se vyjadřuješ o práci jiných,tak to vypadá,že znáš pouze dvě byliny-kravské lejno a bodlák.
uživatel
hobza
11.07.2008, 18:04.26

gorro je prostě š u l i n :dead:
uživatel
kacenkin
11.07.2008, 21:32.51

pěkně řečeno
uživatel
pepiino
11.07.2008, 22:18.17

Parabola od DigiTV - kolik za ni Digitv na

pošleš složenkou 520kč a vrátíš jenom přijímač /vše co bylo v krabici/a vše ti potom zustává R^
uživatel
mila
12.07.2008, 02:54.52

Díky za rozumnou odpověď.

A k těm ostatním (Louli, kimi, hobza, kacenkin, pepiino - odborníci instalatéři? Vám se zdá košer vyinkasovat za instalaci DigiTV ještě jednou intslační poplatek, když už to jednou platí DigiTV?) - NEVĚŘTE POVĚRÁM :-)

Menší testík hovoří za vše:

- nejlevnější 60cm parabola (co se dává k CSLink kompletu za 2990)
- nejlevnější kabel 100m (sorry, ten za 2,90 :-)
- nejlevnější Inverto Monoblok
- nejlevnější TechniSat DigitSim S2
- nejlevnější konektory

A výsledky?

1) CSLink na DigitSim S2 na pigtailu (tj. na konvertoru)
- Úroveň signálu = 102
- Kvalita signálu = cca 8-9dB
(se správným nasměrováním talíře podle indikace DigitSim S2)

2) CSLink na DigitSim S2 za !!!100metrovým!!! kabelem - nechtělo se mi stříhat
- Úroveň signálu = 45
- Kvalita signálu = cca 8-9dB

Škoda, že to nemohu porovnat s kabelem 4x drazším, jestli by se nějaký parametr zlepšil (?)

Takže délka tohto kabelu má vliv POUZE na "úrověň signálu", nikoliv na kvalitu, ale co tyto hodnoty znamenají, těžko říci, ale jako komparátor to stačí.

Ještě tu bude "odborník", že i NEJLEVNĚJŠÍ komponenty Vám nestačí? Že kabel za 2,90 je špatný a že nedá 20 metrů - když mi dá 100 metrů bez znatelné ztráty kvality a v podstatě jen s polovičním útlumem? A Že parabola 60 je malá apod?

Jasně, taky mám v záloze větší paraboly a i motor (jen najít vhodný stožár).

A jestli se vám zdá, že za instalaci DigiTV je košer inkasovat od klientů peníze a ještě bez dokladu, tak OK, to nebylo předmětem tohto vlákna :-))

Vsadím se, ze kabel "KASTR" dobře znáte a že jej instalujete a inkasujete za něj 15 Kč za metr s tím, že je nejlepší :-) Ta levná cena je hlavně o tom, že se patrně prodává z 90% tento, nebo ne? :-)

Náhodou DigitSIM je super měřák, podle kterého můžete asi nastavit cokoliv (jede na baterku).

Tu antenu teda shodim. Já nejsu monter satanů a že mám VO ceny na komponenty? No to je jen důsledek toho, že jsem v podstatě byl donucen nekvalitním montérem (chtějí všechno oj*bat a odbýt a vyinkasovat co nejvíc) se vzdělat v tomto oboru a pořešit sám :-(
uživatel
gorro
12.07.2008, 02:59.58

Je jasny, ze uroven = utlum, ale cekal jsem na 100 metru nej"shitovejsiho" kabelu horsiho jak pradelni snura PODSTATNE VETSI ZTRATY :-D Co vy na to odbornici, ze je tak maly utlum na tak dlouhy kabel? Anebo ten monoblok 0.2 je tak moc ziskovy?

A kolik odborníci berete za instalaci motoru včetně stožáru, do šikmé střechy, ha? Myslím že tohle si take radeji udelam sam, protoze neverim ze to nejaky rychlo monter vyladi opravdu dobre.

Ten motor jsem dal jen tak z hecu, zda to sam poladim (zde na serveru je dobry navod na to).
uživatel
gorro
12.07.2008, 08:46.50

gorro

No Comment!
uživatel
jklajban
12.07.2008, 13:11.34

dělej si co chceš, ale mají pravdu že ta parabola je fakt shit a LNB k němu dodávaný Sharp docela jde
uživatel
poky1
12.07.2008, 18:22.15

Kolik je to jejich LNB, 0,1 nebo 0.2 nebo?
uživatel
gorro
12.07.2008, 18:26.32

K čemu ti to je? Na tom nezáleží, důležitější je velikost talíře.
uživatel
sirda
12.07.2008, 23:48.29

to GORO

Jsi "dobrej".
Tobě se nechce lézt na střechu odmontovat parabolu a najednou jsi se rozhodl namontovat a nastavit si sám i motor.
Zas taková věda to není, ale dá to práci a musí se to ještě umět...
Až si to tedy uděláš sám, a tvrdíš, že lépe než odborník, když se Ti to konečně povede, poznáš i hodnotu té práce.
A ten "nejlevnější kabel" se ti za jednu dvě zimy pomstí sám.
uživatel
bob.r
13.07.2008, 01:36.32

sirda - no prave, velikost talire, mam uz motor DM2800 s kovovou prevodovkou, co zvladne 140cm parabolu (dle papiru), ale kde takovou 140 v dnesni dobe sezenu? Drive byly ofsetky 140, ale dnes mate tak 105 plech, a ta Gibertina hlinikova 120 je (podle me) za nekrestanske penize - co myslite?

bob.r - myslis ze bavit se s duchodcema v baraku ze chces jit na strechu ze je neco prijemnyho? Sundat talir je asi tak na 3 minuty :-)

bob.r - myslis ze se pomsti kabel :-) HH, ja mam jeste kabel z meho prvniho satelitu co jsem mel nekdy pred 15 lety (a tech 15 let je z 95% venku na barakach, ne nikde pod krovem!) a jede very well (to kdyz instalacni experti chteli pri nove instalaci upc pred 8 lety za kabel snad 20,- rekl jsem NE pouzijte stary kabel (osivali se jako blazen ze pry to nepujde atp.) a to uz je asi 7 let a ten kabel jede doted :-) Cim to je?
Opravdu nekomu shnil kabel po par letech? Me se to nastesti nestalo zatim nikdy a to uz jsem natahal hodne kabelu po venku a ruznych od utp pres koaxy a dvoulinky, vse zatim funguje bez problemu.

Ano ano ano, puvodne jsem tam chtel tu parabolu nechat protoze tusim, ze zamerit ten smer je tezsi, jak Astry (predpokladam, ze ma uvaha je spravna), ale take tusim ze ta jejich parabola je smejd a ze motor bude pro me po dlouhe dobe probuzene experimentatorstvi lepsi reseni.

Anebo ma snad nekdo jiny nazor ci napad?
uživatel
gorro
13.07.2008, 01:48.21

ty si myslíš, že demontér od digi nebude muset jít na střechu aby za 3 minuty odmontoval parabolu?
uživatel
sirda
13.07.2008, 11:17.18

to GORRO

Tahání kabelu znáš ze vzpomínek před patnácti lety. I to stačí. Jaký kabel tam máš, je jen Tvoje věc. Může být i dvakrát opředený. Jinak bys z něj měl pěknou tlumivku.
Nechce se Ti do toho. Je s tím moc práce. Když ale tu práci budeš dělat, přece tam nedáš nějaký "šlahoun" noname, abys tím degradoval svoje úsilí.
Používat kvalitní materiál je radost. Obvykle je ale dražší, ale ne zas moc.
Za velkou parabolou se hnát dnes nemusíš. Jedině, kdybys chtěl snad anglické BBC, Badr nebo Nilesat. Dnešní i levné konvertory se šumem 0,2 dB dokáží vyloudit signál i z pukličky na hrnec.
Parabola 95/105 AL není tak drahá a možná plně by Tě mohla uspokojit. Dává dobrý signál s dostatečnou rezervou na horší pořasí.
Kdybys použil v této velikosti Gibertiny, je jen o málo dražší, má ostré ohnisko, ale jen v něm je plný zisk. Nastavovat motor bys musel velmi přesně. Jinak bys měl výsledky horší než se standardní hliníkovou.

A když už budeš nucen přesvědčit důchodce v domě, že na střechu musíš, tak tu demontáž a montáž spoj do jednoho.
A na ten motor, co máš, bych se také nevázal. Kovové převody se ve větru vymlátí a jsou hlučné. Nyní levný motor Moteck SG2100a je osvědčený co do spolehlivosti je rozhodně tišší a nebude sousedům brnkat na nervy.
uživatel
bob.r
14.07.2008, 09:01.02

No ja tam mam vic kabelu a na chalupe dalsi (novy levny za 2,90 :-) Ten pra-stary ma vzduchove dielektrikum, ze by proto z nej nebyla tlumivka? I kdyz samozrejme, nejaky utlum to uz ma.

Kovove prevody se vymlati a plastove ne?

Ja chci proste i krajni pozice a proto chci maximalni parabolu pres metr, kdyz jsem si na ni koupil silny (asi nejsilnejsi) motor, ne? Samozrejme to je jen na experimenty, ono to bude asi i dost pomale pretaceni, ze...

Jakou teda parabolu, staci tahle 105?
http://www.omko.cz/?kod=PA105FEFTE
je to kulata nebo vajicko?

Tahle 120 Gibertina
http://www.omko.cz/?kod=PA120GIB
stoji 4.4x vice :-(

Radeji bych nejakou ocelku 130-145 cm, ale nevim odkud...
uživatel
gorro