Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.07.2008, 09:59.52

Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístroj

Dobrý den kolegové.

Hledám dobrou duši s praktickými zkušenostmi s tímto přístrojem.

Děkuji za reakce.
uživatel
Saxon
14.07.2008, 10:14.58

RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístroj

... Jenom na okraj pro další kolegy: při pořizování nových měřáků, vybírejte přístroje už i s 8PSK demodulací - tedy měření DVB-S2 signálu pro HD...
uživatel
Dusan
14.07.2008, 10:28.57

...třeba Promax Explorer II.
uživatel
Saxon
14.07.2008, 10:29.24

Dusan

prepáč otázku: Na čo je dobré meranie tohto údaju v praxi?
uživatel
dempsey
14.07.2008, 11:07.33

Na meranie kvality 8PSK signálu - modulácia používaná na HDTV kanáloch. Napríklad i niektoré SD kanály KDG na Astra 3 klasickým QPSK merákom nezmeriaš...
uživatel
Dusan
14.07.2008, 11:22.33

To mi je absolútne jasné. Možno som zle položil otázku a tak skúsim o dosť jednoduchšie: Prečo by mal človek kupovať merací prístroj schopný takéhoto merania, keď mu stačí / a ešte dlho bude / ten ktorý používa už neviem koľko rokov. Totiž každá družica kde sa nachádzajú TP s fec 1/2-3/5-8/9 a 9/10 je preplnená s TP s normálnou korekciou podľa ktorých je meranie dostatočne presné.Preto tá otázka.
uživatel
dempsey
14.07.2008, 11:30.17

To je pravda, ale život je už taký, že je občas potrebné zmerať určitý trandpondér - technická záležitosť, zákazník... A profesionál by mal byť pripravený na každú variantu. (S Tvojou argumentáciuo by mi potom mohlo stačiť i obyčajné pípatko s hobbymarketu na analogové transpondéry - veď je ich zatiaľ na orbite dostatok... :-) )
uživatel
Dusan
14.07.2008, 11:37.31

S Tvojou argumentáciou by bolo treba kupovať úplne všetko. A profesionál naozaj nepotrebuje merací prístroj tohto druhu. Jedine že by chcel zákazníkovi ukázať, že za taký "merák" vyhodil z okna X tisíc. Kúp si čo chceš, ale musím Ťa upozorniť, že Ti to _je-bude_ na h*vno :))) :))) :)))
uživatel
dempsey
14.07.2008, 11:55.06

Medzi nami je asi zásadný rozdiel. Hodnotiť, že niečo mi bude na h*vno, je dosť odvážne... Moje skúsenosti sú iné. Pokiaľ DNES budem uvažovať o novom prístroji, tak si kúpim taký, ktorý mi výhľadovo pokryje aspoň 90% potrieb na rozne druhy meraní i v budúcnosti. Nemám toľko peňazí, aby som kupoval lacné veci.
uživatel
Dusan
14.07.2008, 12:02.44

Ak by si bol aspoň trochu pragmatik prišiel by si na to, že cena prístroja ktorý Ti dnes nie je na nič /myslím táto jeho "vymoženosť"/ bude v čase jej využiteľnosti o 50% nižšia. Ak ale nemáš žiadny kúp si čo chceš. Argumenty o profesionalite a výhľadových možnostiach predkladaj tomu, kto bude tento skvelý kauf financovať.
uživatel
dempsey
14.07.2008, 12:33.04

Práve preto, že som pragmatik, tak takto uvažujem. Keď príde za tebou a za mnou zákazník s presnou objednávkou, že bude chcieť zmerať špecificky 8PSK signály i so záznamom o meraní, kto myslíš, že si zarobí?
uživatel
Dusan
14.07.2008, 12:41.53

Myslím, že o tohto zákazníka sa s Tebou rád podelím.
uživatel
dempsey
14.07.2008, 12:47.47

dušan

To máš sice pravdu,ale kolik takových zákazníků přijde?
Koukni na cenový rozdílu u Promaxe?
Prodig5 versus Explorer II.Myslim,že to je přes 30 tis.
Měřák,který je předmětem tohoto vlákna,si do doby,kdy dostane tvůj argument opodstanění, dávno na sebe vydělá!
Jak říkám,pravdu máš,ale......
uživatel
Saxon
14.07.2008, 14:13.17

Kupovat jakoukoliv elektroniku s výhledem, že mi bude sloužit x let je vcelku nesmysl, u měřících přístrojů dvakrát tak velký. Pokud je dané měření po tobě již v dnešní době vyžadováno v takové míře a za takovou úhradu, že ti to ten cenový rozdíl v blízké době zaplatí, tak proč ne, ale jinak...

Životnost měřáků je u mě tak dva až tři roky, max. pět let. Pak si pořizuju novej, většinou už z nutnosti (prašný, deštivý a zimní počasí elektronice moc neprospívá, takže jde rychle do kopru - pokud tedy není doma v regálku, navíc občas se může přihodit v práci na střechách i nehoda, kdy jsem raději, když mi sletí měřák než abych letěl já s ním).

Takže samozřejmě si kupte každej co chcete a co se Vám vyplatí, ale pokud by za mnou nyní přišel zákazník, že trvá na přesném změření signálu s modulací 8PSK, tak klidně sklopím uši a řeknu, že na to zatím nemám vybavení, protože tato služba po mě není od 99.999% mých zákazníků žádána. A jak psali již ostatní - momentálně celkem s lehkým srdcem tohoto zákazníka nechám konkurenci. :8)
uživatel
gespa
14.07.2008, 19:44.58

prakticke zkusenosti meri a funguje DVB-S,C,T naprosto bez problemu vsak je to Rover ne?
uživatel
rj45