14.07.2008, 09:59.52 | |
Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojDobrý den kolegové.Hledám dobrou duši s praktickými zkušenostmi s tímto přístrojem. Děkuji za reakce. |
![]() Saxon |
14.07.2008, 10:14.58 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístroj... Jenom na okraj pro další kolegy: při pořizování nových měřáků, vybírejte přístroje už i s 8PSK demodulací - tedy měření DVB-S2 signálu pro HD... |
![]() Dusan |
14.07.2008, 10:28.57 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístroj...třeba Promax Explorer II. |
![]() Saxon |
14.07.2008, 10:29.24 | |
Dusanprepáč otázku: Na čo je dobré meranie tohto údaju v praxi? |
![]() dempsey |
14.07.2008, 11:07.33 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojNa meranie kvality 8PSK signálu - modulácia používaná na HDTV kanáloch. Napríklad i niektoré SD kanály KDG na Astra 3 klasickým QPSK merákom nezmeriaš... |
![]() Dusan |
14.07.2008, 11:22.33 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojTo mi je absolútne jasné. Možno som zle položil otázku a tak skúsim o dosť jednoduchšie: Prečo by mal človek kupovať merací prístroj schopný takéhoto merania, keď mu stačí / a ešte dlho bude / ten ktorý používa už neviem koľko rokov. Totiž každá družica kde sa nachádzajú TP s fec 1/2-3/5-8/9 a 9/10 je preplnená s TP s normálnou korekciou podľa ktorých je meranie dostatočne presné.Preto tá otázka. |
![]() dempsey |
14.07.2008, 11:30.17 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojTo je pravda, ale život je už taký, že je občas potrebné zmerať určitý trandpondér - technická záležitosť, zákazník... A profesionál by mal byť pripravený na každú variantu. (S Tvojou argumentáciuo by mi potom mohlo stačiť i obyčajné pípatko s hobbymarketu na analogové transpondéry - veď je ich zatiaľ na orbite dostatok... :-) ) |
![]() Dusan |
14.07.2008, 11:37.31 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojS Tvojou argumentáciou by bolo treba kupovať úplne všetko. A profesionál naozaj nepotrebuje merací prístroj tohto druhu. Jedine že by chcel zákazníkovi ukázať, že za taký "merák" vyhodil z okna X tisíc. Kúp si čo chceš, ale musím Ťa upozorniť, že Ti to _je-bude_ na h*vno :))) :))) :))) |
![]() dempsey |
14.07.2008, 11:55.06 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojMedzi nami je asi zásadný rozdiel. Hodnotiť, že niečo mi bude na h*vno, je dosť odvážne... Moje skúsenosti sú iné. Pokiaľ DNES budem uvažovať o novom prístroji, tak si kúpim taký, ktorý mi výhľadovo pokryje aspoň 90% potrieb na rozne druhy meraní i v budúcnosti. Nemám toľko peňazí, aby som kupoval lacné veci. |
![]() Dusan |
14.07.2008, 12:02.44 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojAk by si bol aspoň trochu pragmatik prišiel by si na to, že cena prístroja ktorý Ti dnes nie je na nič /myslím táto jeho "vymoženosť"/ bude v čase jej využiteľnosti o 50% nižšia. Ak ale nemáš žiadny kúp si čo chceš. Argumenty o profesionalite a výhľadových možnostiach predkladaj tomu, kto bude tento skvelý kauf financovať. |
![]() dempsey |
14.07.2008, 12:33.04 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojPráve preto, že som pragmatik, tak takto uvažujem. Keď príde za tebou a za mnou zákazník s presnou objednávkou, že bude chcieť zmerať špecificky 8PSK signály i so záznamom o meraní, kto myslíš, že si zarobí? |
![]() Dusan |
14.07.2008, 12:41.53 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojMyslím, že o tohto zákazníka sa s Tebou rád podelím. |
![]() dempsey |
14.07.2008, 12:47.47 | |
dušanTo máš sice pravdu,ale kolik takových zákazníků přijde?Koukni na cenový rozdílu u Promaxe? Prodig5 versus Explorer II.Myslim,že to je přes 30 tis. Měřák,který je předmětem tohoto vlákna,si do doby,kdy dostane tvůj argument opodstanění, dávno na sebe vydělá! Jak říkám,pravdu máš,ale...... |
![]() Saxon |
14.07.2008, 14:13.17 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojKupovat jakoukoliv elektroniku s výhledem, že mi bude sloužit x let je vcelku nesmysl, u měřících přístrojů dvakrát tak velký. Pokud je dané měření po tobě již v dnešní době vyžadováno v takové míře a za takovou úhradu, že ti to ten cenový rozdíl v blízké době zaplatí, tak proč ne, ale jinak...Životnost měřáků je u mě tak dva až tři roky, max. pět let. Pak si pořizuju novej, většinou už z nutnosti (prašný, deštivý a zimní počasí elektronice moc neprospívá, takže jde rychle do kopru - pokud tedy není doma v regálku, navíc občas se může přihodit v práci na střechách i nehoda, kdy jsem raději, když mi sletí měřák než abych letěl já s ním). Takže samozřejmě si kupte každej co chcete a co se Vám vyplatí, ale pokud by za mnou nyní přišel zákazník, že trvá na přesném změření signálu s modulací 8PSK, tak klidně sklopím uši a řeknu, že na to zatím nemám vybavení, protože tato služba po mě není od 99.999% mých zákazníků žádána. A jak psali již ostatní - momentálně celkem s lehkým srdcem tohoto zákazníka nechám konkurenci. :8) |
![]() gespa |
14.07.2008, 19:44.58 | |
RE: Maximum ST2 DVB-S/T - měřící přístrojprakticke zkusenosti meri a funguje DVB-S,C,T naprosto bez problemu vsak je to Rover ne? |
![]() rj45 |