14.07.2008, 10:45.12 | |
Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKROnehdy jsem se dostal do základnové stanice (či jak se to odborně jmenuje :) ) kabelovky. Viděl jsem tam na krátkých propojovacích kabelech, které mají normálně končit F-kem samcem, zvláštní nešroubovací F-kový konektor. Uprostřed byl drát jako normálně a dokola jen 4 napružené plíšky obtáhnuté prstýnkem z drátu, vždycky se to akorát nasunulo přes závit a hotovo. Pár takových konektorů bych uživil, nemáte někdo ponětí kde by se daly sehnat, nebo aspoň jak se to jmenuje, ať vím po čem pátrat? Díky. |
![]() Louskacek |
14.07.2008, 10:50.41 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRBych se divil, kdyby Technik poradil. :laughing: |
![]() Mrzout |
14.07.2008, 10:56.21 | |
@Louskacekje to tzv. rychlokonektor |
![]() mikim |
14.07.2008, 10:57.29 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRmyslis neco jako BNC ? |
![]() bublajs |
14.07.2008, 10:58.05 | |
@Louskacekhttp://www.omko.cz/?kod=KNFRY |
![]() mikim |
14.07.2008, 11:42.45 | |
To mikimJo, to je on! Mockrát díky! |
![]() Louskacek |
14.07.2008, 13:49.44 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRJe to ale výhradně k měření nebo někam do prodejny, kde se přepojují receivery. Jinak je to na dvě věci. |
![]() technikTKR |
14.07.2008, 14:19.44 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRTak tak, na trvalé propojení bych to osobně taktéž moc nedoporučoval...To, že byl zapojen v té rozvodce, bych přičítal spíš nedopatření než úmyslu. |
![]() gespa |
14.07.2008, 14:35.52 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRvůbec se s tím nepárej abys to dostal do původního stavu. jim je to jedno. už jsem tady psal kdysi, jak jsme u nás tu "šišku" (která má filtrovat signál aby nešlo přijímat rozšířenou nabídku) jednoduše pilkou rozřízli, vybrali vnitřek (nahradili měděným drátem od koaxiálu) a zase dali provizorně dohromady. a šlo nám to několik let. a nakonec si jí bez keců odnesli a dost možná že jí pořád někdo má u sebe doma a diví se jak mu to krásně chodí :laughing: |
![]() vortimond |
14.07.2008, 14:42.34 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRDíky, chlapi! No, já to mám zamýšlené na časté prohazování přijímačů, rozhodně nejde o žádné trvalé spojení kdesi v půlce stometrové trasy skrz mars-žlab... :))) |
![]() Louskacek |
14.07.2008, 14:43.51 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRve skutečnosti UPC dbá na bezpečí svojí cable-tv stejně málo jako se digi-tv nechce měnit karty a keys na satelitu. ta skříňka u nás v paneláku už byla tak opotřebovaná od neustálýho otvírání (taky od některých sousedů) že ty dvířka museli potom celý vyměnit, protože tam už jenom tak držely silou vůle. |
![]() vortimond |
14.07.2008, 14:44.49 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRJinak v té kabelovce to měli snad na stovce konektorů, zapojených vyloženě natrvalo mezi spoustou těch naleštěných krabiček a v ranžíru vyvázaných koaxů... :) |
![]() Louskacek |
14.07.2008, 14:48.12 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRNo bežne sa to používa u zákaznikov,ktorí si chcú odpájať sat.prijímač v prípade búrok a šrobovanie by bolo zbytočne dlhé a namáhavé.Dával som to už dávno aj u analógov a slúžia dodnes. |
![]() letas |
14.07.2008, 14:48.39 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRjá píšu o takových těch menších skříňkách, kdy v každém patře je na chodbě jedna. |
![]() vortimond |
14.07.2008, 14:53.02 | |
@LouskáčekTak to jo - ale objednej si raději i nějakej "navíc".Jinak pokud to tam měli takhle zapojený "naostro", tak to sice moc nechápu, ale člověk nemůže chápat všechno (či všechny)... |
![]() gespa |
14.07.2008, 14:53.43 | |
RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKRtaky by mě zajímalo jak to vypadá s diablem 2.3. jestli je nějaká naděje, že to bude chodit v conaxu pro lidi co mají digitální kabelovku od UPC :laughing: |
![]() vortimond |