Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.07.2008, 10:45.12

Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKR

Onehdy jsem se dostal do základnové stanice (či jak se to odborně jmenuje :) ) kabelovky. Viděl jsem tam na krátkých propojovacích kabelech, které mají normálně končit F-kem samcem, zvláštní nešroubovací F-kový konektor. Uprostřed byl drát jako normálně a dokola jen 4 napružené plíšky obtáhnuté prstýnkem z drátu, vždycky se to akorát nasunulo přes závit a hotovo. Pár takových konektorů bych uživil, nemáte někdo ponětí kde by se daly sehnat, nebo aspoň jak se to jmenuje, ať vím po čem pátrat? Díky.
uživatel
Louskacek
14.07.2008, 10:50.41

RE: Dotaz (nejspíš) na nějakého technika TKR

Bych se divil, kdyby Technik poradil. :laughing:
uživatel
Mrzout
14.07.2008, 10:56.21

@Louskacek

je to tzv. rychlokonektor
uživatel
mikim
14.07.2008, 10:57.29

myslis neco jako BNC ?
uživatel
bublajs
14.07.2008, 10:58.05

@Louskacek

http://www.omko.cz/?kod=KNFRY
uživatel
mikim
14.07.2008, 11:42.45

To mikim

Jo, to je on! Mockrát díky!
uživatel
Louskacek
14.07.2008, 13:49.44

Je to ale výhradně k měření nebo někam do prodejny, kde se přepojují receivery. Jinak je to na dvě věci.
uživatel
technikTKR
14.07.2008, 14:19.44

Tak tak, na trvalé propojení bych to osobně taktéž moc nedoporučoval...

To, že byl zapojen v té rozvodce, bych přičítal spíš nedopatření než úmyslu.
uživatel
gespa
14.07.2008, 14:35.52

vůbec se s tím nepárej abys to dostal do původního stavu. jim je to jedno. už jsem tady psal kdysi, jak jsme u nás tu "šišku" (která má filtrovat signál aby nešlo přijímat rozšířenou nabídku) jednoduše pilkou rozřízli, vybrali vnitřek (nahradili měděným drátem od koaxiálu) a zase dali provizorně dohromady. a šlo nám to několik let. a nakonec si jí bez keců odnesli a dost možná že jí pořád někdo má u sebe doma a diví se jak mu to krásně chodí :laughing:
uživatel
vortimond
14.07.2008, 14:42.34

Díky, chlapi! No, já to mám zamýšlené na časté prohazování přijímačů, rozhodně nejde o žádné trvalé spojení kdesi v půlce stometrové trasy skrz mars-žlab... :)))
uživatel
Louskacek
14.07.2008, 14:43.51

ve skutečnosti UPC dbá na bezpečí svojí cable-tv stejně málo jako se digi-tv nechce měnit karty a keys na satelitu. ta skříňka u nás v paneláku už byla tak opotřebovaná od neustálýho otvírání (taky od některých sousedů) že ty dvířka museli potom celý vyměnit, protože tam už jenom tak držely silou vůle.
uživatel
vortimond
14.07.2008, 14:44.49

Jinak v té kabelovce to měli snad na stovce konektorů, zapojených vyloženě natrvalo mezi spoustou těch naleštěných krabiček a v ranžíru vyvázaných koaxů... :)
uživatel
Louskacek
14.07.2008, 14:48.12

No bežne sa to používa u zákaznikov,ktorí si chcú odpájať sat.prijímač v prípade búrok a šrobovanie by bolo zbytočne dlhé a namáhavé.Dával som to už dávno aj u analógov a slúžia dodnes.
uživatel
letas
14.07.2008, 14:48.39

já píšu o takových těch menších skříňkách, kdy v každém patře je na chodbě jedna.
uživatel
vortimond
14.07.2008, 14:53.02

@Louskáček

Tak to jo - ale objednej si raději i nějakej "navíc".

Jinak pokud to tam měli takhle zapojený "naostro", tak to sice moc nechápu, ale člověk nemůže chápat všechno (či všechny)...
uživatel
gespa
14.07.2008, 14:53.43

taky by mě zajímalo jak to vypadá s diablem 2.3. jestli je nějaká naděje, že to bude chodit v conaxu pro lidi co mají digitální kabelovku od UPC :laughing:
uživatel
vortimond