Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
15.07.2008, 20:35.58

Digitalny satelit verzus LCD, PLAZMA

Potrebujem poradit, co je lepsie, vhodnejsie kupit k digitalnemu satelitu. Rozmyslam nad uhloprieckou 40 palcov, cena okolo 30000 sk. Ktoru znacku a ktori konkretny model, je momentalne naj. Dik
uživatel
otik69
15.07.2008, 20:45.56

RE: Digitalny satelit verzus LCD, PLAZMA

zase tá istá básnička , čo je najlepšie. A kto bude pozerať ? Ty - manželka , deti alebo my čo sme tu ? Rozhodnutie záleží na kupujúcom. To sú tvoje prachy a tvoje starosti. Radu - poriadnu ti tu asi nikto nedá , aj tak všetko skončí v servisoch.
Rada ? . nie LCD , zostáva len plazma alebo oled tv. Značku nedoporučujem , aspoň to nebude na mňa. Nalepší výber sú naše oči a technické údaje. Ponuka a vychvaľovanie daného modelu je na predavajúcom , čo najrýchlejšie predať a zarobiť.
uživatel
oneeeee
15.07.2008, 21:26.09

vem plasmu, byl jsem v pátek v Sony centrum kde bylo puštěnejch snad 15 LCD a ani jedno bych nekoupil !!
a některý byli docela drahý kousky :)
uživatel
jona
15.07.2008, 21:45.54

ja som mal podobnu dilemu a vyriesil som to tak,ze som "zatial" kupil Panasonic 42PX80(v Nay ho mas za 29.990).Na LCD je este skoro pri tom co doma hlavne pozeram,sport pozeram len prilezitostne,takze nejake STV3 v HD mi je ukradnute,taktiez Playst3 a pod veci...Myslim tym to,ze ma nahovarali na kupu full HD modelu.Odradila ma ani nie tak cena ako 4 ventilatory na zadnom paneli ktore budu po roku hucat ako stary pc...a tiez spotreba skoro 500W.Kupoval som tu plazmu s vedomim,ze mi pobeha tak 5 rokov a potom kupim nieco poriadne.Vyhodit teraz napr.80.000 za full HD LCD sa mi zda nerozumne pri staniciach ktore sledujem.Znamy bol "nespokojny" s plazmou Pioneer a vymenil ju za full HD LCD Toshiba...nieco strasneeeee,pochopil to a vymenil to za Full HD LCD Sharp oba modely stali okolo 80.000.Je to teraz lepsie ale na Pioneer sa to nechyta.Pisem len to co som videl na vlastne oci a je to len a len moj nazor :)
uživatel
satelit1
15.07.2008, 22:22.30

Ja som neodolal akč.cenám plaziem na http://elektro.24hod.sk/index.php?page=10&cat=13
uživatel
lubecc
15.07.2008, 22:53.51

plazma je draha a ma velkou spotrebu...lcd pokud neni HD je oproti klasice v sd na blizkou vzdalenost koukani horsi.
uživatel
cb21
15.07.2008, 23:01.26

cb21: pdp ma v prumeru stejnou spotrebu jako stejne velke lcd. Lcd ma konstanti spotrebu, u pdp se spotreba odviji od zobrazeni bile barvy(hokej lyzovani zere nejvic, horrory nejmin) a dale nastaveni kontrastu a jasu pdp. Je zcestne tvrdit, ze pdp ma vyssi spotrebu nez lcd. Ale je pravda, ze lcd a pdp maji vyssi spotrebu nez crt.
uživatel
meduzka
15.07.2008, 23:17.05

?? mam Thoshibu crt a odber 62W...kamos LCD(stredne velikou ) a odber 55W----plazma (vetsich rozmeru cca 110W pri cca cerna bila 50 na 50
uživatel
cb21
15.07.2008, 23:33.15

cb21 zajímavé rozměry.Jaké měřítko je pro tebe středně velikou a větších rozměrů? Stejně veliká PDP a LCD budou mít v průměru stejnou spotřebu (42"), crt 28" 130-150W. O lcd, crt pidítkách tu řeč není. Mluvím v obecné rovině, s wattmetrem po tv nechodím. Přesnou spotřebu při sledování stejného pořadu na pdp a lcd za současného měření obrazově stejných modelů tv může udělat větší blázen než jsem já. Průměrná spotřeba lcd a pdp je u mě stejná. Že pdp žere víc je mýtus. Je tu jen rozhodnutí jestli pastelky-lcd nebo olejomalba u pdp u SD vysílání.
uživatel
meduzka
15.07.2008, 23:41.57

to si přirovnal hezky tu olejomalbu a pastelky:-) ...crt olejopastelka?? :))) :8)
uživatel
cb21
16.07.2008, 00:08.43

obhajoba pastelky viz. www.pastelky.cz
už mě to unavuje pořád se hádat s těma plazma-maniakama. hodně záleží na tom jak je to celkově nastavený (parametry v menu). je tam toho fakt hodně.
uživatel
vortimond
16.07.2008, 00:24.06

CRT maniak

cb21: crt má reálné zpbrazení barev.
vortimond: ano tyto tv(pdp) mají spoustu věcí k nastavení, ale použité technologie není ideální pro reálné zobrazení pleťové barvy a černé. Zde prostě vítězí plazma bez ohledu na kategorie plazma nebo lcd maniak a vzhledem k SD vysílání a docela nedostupné HD nebo BRD se nic jiného méně bolestivého(krom očí) než HD ready nevyplatí kupovat.Mě ještě, a to musím zaklepat, slouží 28" CRT, ale může brzy odejít(nemusí) a to mě nutí se alespoň trochu zajímat o tyto placky v teoreticke rovině, objektivních testech(http://www.hdtvtest.co.uk/), kde testující tv nakupuje(dle ankety uživatelů) a testuje(bez vlivu prodejců a výrobců) a pak zpět prodává) a nakonec návštěvy a předvádečky v obchodech. Jen tak ze zájmu.
uživatel
meduzka
16.07.2008, 01:00.54

záleží prostě na osobních preferencích jak kdo má ten obraz nejraději. to se hodně liší. a hodně dokážou i různý vylepšováky obrazu. názvy to má různý (u LG třeba XD). dřív jsem to vypínal ale teď s tím trochu experimentuju. celkově tu televizi mám asi tři měsíce a pořád si je s čím hrát a co zkoušet. je to směšný
uživatel
vortimond
16.07.2008, 02:31.41

mrkni se na myego.cz a zadej SAMSUNG, kdybych si kupoval TV, koupil bych si ji taky (videl jsem ji okolo 40 a je to full-hd), uz jenom z duvodu (i tam uvedeneho) velmi snadne moznosti upgrade firmware...

tamni nazor na plazmu nekomentuji

ale jestli mate nekdo nazor na ten model, sem s nim, zadne jine nazory na autora nebo plasma vs. lcd sem nepiste :-)
uživatel
gorro
16.07.2008, 06:50.57

Toto forum upada, tolko dristov v jednom vlakne.
uživatel
PEPE8989
16.07.2008, 08:29.29

ad: satelit 1: Píšeš ve svém příspěvku o ventilátorech. Ten Pan.42PX80 má jen pasivní chlazení?Má tento typ nějaký slot pro úpravu SW při změně normy digit.vysílání jako třeba Philips a j.? jaká je asi optimální vzdálenost na koukání u této velikosti panelu. Dík za odpověď.
uživatel
Displej
16.07.2008, 10:31.21

sharp 127cm full hd v té naší super akci 35tis.Panasonic full jsem viděl s icordem a je to mazanice,Muj sub. dojem
uživatel
kuldan
16.07.2008, 10:36.23

jediné na čem zaleží je kvalita programu jestli budeš koukat na UPC tak ti nepomůže sebedražší plaznam nebo LCD
uživatel
1801
16.07.2008, 10:37.40

to je pravda zálezí na bitrate...
uživatel
kuldan
16.07.2008, 16:04.57

displej

ten panasonic má pasivní chlazení, má sw aktualizaci já na ní koukám z250-300cm,na rady "velká spotřeba" nedávej,%je cca160w,/měřeno/ lcd bere podle velikosti od 100-250w ale stabilně!Taky jako jedna z mála dokáže z hnusnýho analogu vykouzlit docela příjatelnej obraz, já používám cslink v nouzi dbv-t. Samozřejmě každej si kupuje něco jinýho ale lcd nikdy protože spracování obrazu hlavě sport to je tragédie, ségra má samsunga lcd asi za 22t.a dívat se na to je pro mne katastrofa.Jako za éry pokusného bar. vysílání na "rubínu" s vypínačem typu jistič!!
uživatel
petr33
16.07.2008, 19:13.16

lcd/plasma

Oba typy ano, ale full hd a na hdtv programy/blu -ray!!!!!
uživatel
MONY
22.07.2008, 16:29.03

Kupil som plazmu TH-37PX80E.Cena 24000sk.Táto cena je reálna kvalite.Bežne sa predáva za 30000sk čo je dosť prehnaná cena.To by som nedal.Inak ma prekvapilo,ako sa dá doladiť kvalita obrazu z priemerneho signálu bežnej antény v porovnaní z Openbox 820 to som nečakal.Su tam len malé rodiely kvality takže OK.Negatívna je niekedy rezonácia,bzučanie z repro.
uživatel
lubecc