| 18.07.2008, 17:03.32 | |
Parabola 120 cmJako sport.fanda bych chtěl sledovat sport.programy na satelitech 26e a 7w.Mám motor SG-2100 a uvažuji o koupi paraboly 120 cm.Nebude mít motor s tak velkou parabolou problémy a nemáte někdo nějaký typ na značku paraboly?Předem děkuji |
![]() klocpi |
| 18.07.2008, 17:26.42 | |
RE: Parabola 120 cmhttp://imgupload.cz/s1/mwoUzsk4Hh.JPGtuhle sestavu mám. problémy mít kupodivu nebude. při silném větru se bude otáčet trochu trhavě, ale přesto bude fungovat ok. celkově se není čeho obávat. akorát pochopitelně je vhodný takový umístění, kde je ta sestava aspoň trochu chráněná před větrem a přesto umožňuje přijímat co nejširší záběr. parabolu třeba od gibertini. já mám takovou těžkou no-name příšeru ale taky bez problémů. |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 18:00.26 | |
RE: Parabola 120 cmúplny súhlas s vortimond, ja mám Gibertiny 100 cm a úplna ale úplna spokojnosť. :8) |
![]() Tami |
| 18.07.2008, 18:14.25 | |
RE: Parabola 120 cmno taky sem spokojenej. 120-tka + SG2100A je taková dobrá kombinace na ten Badr+Nilesat. jenom lituju že nebydlím někde "na západě" (K.Vary, M.Lázně a tahle oblast) že by mi na to chodily taky anglický programy z Astry 2D. |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 18:20.11 | |
RE: Parabola 120 cmJo, Karle tak to by som chcel tiež len keby hold nebol moj trvaly pobyt tam kde je, ľúto mi je to hlavne kvôli premier league.West Ham je moja fakt srdcovka. :razz: |
![]() Tami |
| 18.07.2008, 20:19.21 | |
RE: Parabola 120 cmvortimond má ovšem nevšední úspěch s naladěním tý stodvacítky na astru 2d. Ať už je to parabolou, lnb, trpělivostí při nastavování, možností sledovat laděný kanál přímo na "zobrazovači" nebo zkrátka šikovností. Moje zkušenost, naštěstí, jak doufám, pořád otevřená k větším úspěchům :))) ,je poněkud tristní: s parabolou gibertini (mimochodem vortimonde, ty lingvisto, čte se to foneticky jako garibaldi nebo jako giro di italia?) mám sice 411 kanálů na 7w nilesat, dobrej badr 26e, ale na astře 2d ani ťuk, rozdíly jednoho stupně nastavení usals na w a e a nikdy jsem netušil, že jsem takovej dílem závistivej nebo snad závodivej a znovu a znovu se pokouším směrovat, do lajny montovat a vůbec nastavovat sestavu do polohy, o který si myslím, že mi dá signál fq 10729. Zjišťuju to, co se tady notoricky ví od zkušenejch, že seřídit 120ku je daleko složitější než parabolu menší. A to vůbec nemluvím o zjištění ohniska offsetu pro přesný nastavení konvertoru, výběru správnýho lnb z hlediska vhodnýho ozařovače a podobně. Jo, takhle v noci, když mě tyhle "starosti" probuděj, to mám nápadů, ale na střeše potom žádnej velikej sukces.Mám tedy gibertini 120, lnb smart se11 a sg2100. Řekněte mi prosím, máte někdo zkušenost s lnb mti ap8-t2nrc? Jak poznám vhodnej ozařovač a tak správnou volbu lnb? Saxon taky ztrácí dříve pevnou víru v silver techy, jdou opravdu do háje? Mám asi zkoušet dál a to taky v podstatě chci. Aspoň do doby než pochopím, že pro mně je vhodnější entomologie a občas intimní lyrika:) |
![]() knawi |
| 18.07.2008, 20:37.46 | |
RE: Parabola 120 cm@klocpi: promiň, že melu o svém - co do vhodnosti sg2100 motoru pro takhle velkou parabolu jsem přesvědčenej, že ji utáhne i v otevřenym prostoru, pokud to není větrný návrší, komín nebo terenní průrva. Ale kde si při současnejch meteorologickejch vylomenostech může být jeden jistej, že? Nevím jestli letošní jaro znamenalo odpovídající zkoušku ale potíže jsem v praze neměl. |
![]() knawi |
| 18.07.2008, 20:46.52 | |
RE: Parabola 120 cm:)) no já můžu sice udělat každý den screenshot (je to kvůli tomu výhledu oknem na TV - to je obrovský plus) z A2D ale k čemu mi to je. na prd. sledovat se to moc nedá, tak jeden pořad denně.ale výborně se podle toho dá nastavit ten Badr na maximální kvalitu. protože ty družice jsou hned vedle sebe a ideální elevace je vlastně stejná... když to není někde na extrémním západě/východě (přímo na tom Badru nejsou moc vhodný transpondéry kde by byl signál přesně "na hraně" a sledovat přímo obraz takový stanice je pro přesný nastavení bez měřáku prostě ideální). s tím LNB si moc nepomůžeš asi. smart se11 mám a je docela ok (i když teď používám Inverto IDLP-401SST). rozdíly nejsou velký na A2D. |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 21:02.26 | |
RE: Parabola 120 cm@knawihttp://imgupload.cz/s1/65p1ycxBlK.JPG :laughing: |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 21:26.48 | |
RE: Parabola 120 cm@vortimond: tak to snad už ne, i když jsem tvými perfektními screenshoty astra 2d zdůvodnil potřebu, co potřebu, nutnost pořízení paraboly g. 125. Takže bych se asi měl trochu ukázat. Ba ne, jsem rád skrzevá arabský mbc, fox a sporty a trochu i nepatrný nahlídnutí do orientu. Moje momentální nastavení paraboly je špatný co do fox movie na nilesatu 11766h, samozřejmě to neva. A díky za informace vůbec, jsou moc zajímavý. Přesto jsi úplně jinej než před rokem, nechybějí ti tehdejší zájmy? |
![]() knawi |
| 18.07.2008, 21:39.38 | |
@knawiten FOX na Nilesatu 11766/H bohužel je bez šance. tam je prostě potřeba mnohem větší parabola. když tam dám svoje jiný LNB (MTI AP8-XT2) tak to můžu sledovat chvilku ráno. ale tím to končí. škoda protože je tam tahle stanice v trochu lepší kvalitě než na 26E. tam je to dost mizerný - ne o moc lepší než HBO2 v DIGI TV. je to škoda protože některý filmy jsou tam vlastně v 16:9 a dávají tam celkově poměrně zajímavý starší věci. ale MBC se to nevyrovná, to je prostě paket na úrovni. jak obrazově tak programem. proto mi ani emu nechybí, protože mi ty FTA stanice na různejch družicích prostě vyhovujou. |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 21:41.07 | |
RE: Parabola 120 cm@vortimond: nedráždí tě ale nick name tobolka, kterej má v Příbrami příjem A2D na snad osumdesátce? A vůbec, zejtra to ještě vyzkouším, znovu vynesu před kritickými zraky domácích a sousedů svoje nářadí a přístroje, udělám jeden z posledních pokusů a uvidím. Když to nepůjde, čapnu Apollinaire G.Znovu koukám na tvůj screenshot, opravdu mě sereš. Pro živýho Boha, zejtra začnu znava! |
![]() knawi |
| 18.07.2008, 21:53.18 | |
RE: Parabola 120 cmZnova , samozřejmě. Kvalita mě tolik jako nenáročnýho majitele milosrdnýho crt netrápí. Před časem, po jednom z několika pokusů v nastavení, jsem ale měl fox movie 11766/h sledovatelný. |
![]() knawi |
| 18.07.2008, 21:57.19 | |
@knawitřeba je tady v kladně nějakej postranní "lalok" :)) ? nevím jestli je to možný. do prahy je to pár kilometrů. každopádně dneska je zataženo, takže to kostkuje jako prase. musel jsem chvilku číhat aby tam nebyly vidět kostky. jestli chceš zkoušet tak nejlepší mezi 19:40-21:00 |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 22:00.45 | |
RE: Parabola 120 cm(myslím BBC) u toho FOX MOVIES už může hrát roli trochu větší parabola. ta tvoje gibertinka je myslím asi 125xněco. já to mám asi na těch 115xnevím kolik. |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 22:15.19 | |
RE: Parabola 120 cmJo, jsi hodnej ale neutěšuj mě. Asi je Kladno severozápadně navíc v laloku ale prosím tě, příště chci ten shot s kostkama ;) ;) ;)Fox na nilesatu a badru je stejně jako mbc na př.2 snad programově totožný, ne? A kvalitativně jsi dřív preferoval právě badr. |
![]() knawi |
| 18.07.2008, 22:30.54 | |
RE: Parabola 120 cmmyslím že u toho FOXU právě ten signál pro Badr berou přímo z Nilesatu kam se to vysílá z původního uplinku v Egyptě. nevím to jistě. proto je asi na 26E trochu horší kvalita obrazu. ale zase MBC2 je tam nepatrně lepší. je to prostě různý. |
![]() vortimond |
| 18.07.2008, 22:41.14 | |
RE: Parabola 120 cmaha, dík! |
![]() knawi |
| 19.07.2008, 00:58.35 | |
RE: Parabola 120 cmmotor sg 2100 neni od sat. odborniku pro 120 anteny doporuceny, maximalne do 100 cm. Jo jede to na 120 ale mechanika je slaba.!!!! a rameno pro upevneni motoru vakluje!!Po delsim pouziti samozrejme. Kdo neveri napisu mu adresu a muze se tam jet podivat!!!! :laughing: |
![]() docdoutnik |
| 19.07.2008, 02:15.02 | |
@mistr docdoutnikje doporučený do 120 přímo od výrobce. je to všude napsaný. mám na tom tu anténu skoro dva roky a vůli to nemá ani milimetr. je jako novej. originál Digipower SG2100A (výrobce Moteck Taiwan). a už mě s.e.r.e.š jak ze mě v jednom kuse musíš dělat idiota. :laughing: |
![]() vortimond |
| 19.07.2008, 02:21.52 | |
tady. čti!www.moteck.com/product.asp?idproduct=52Antenna Diameter: 1.2M Max. |
![]() vortimond |
| 19.07.2008, 02:38.17 | |
RE: Parabola 120 cmakorát bych si dal bacha na podobný výrobky od firem zabývajících se jinak spíš produkcí EMU přijímačů jako např.Bigsat SG2100 nebo Strong SG2100 |
![]() vortimond |
| 19.07.2008, 02:54.29 | |
RE: Parabola 120 cmja z tebe nedelam zadnyho idiota, ja jsem jenom napsal, co jsem cetl. A psal to satelitni prodejce, co porada satelitni prednasky a ruzne vystavy,ma satelitni kram v nemecku a neni to zadny vul,dava rady na ruznych nemeckych forech pro ku a C band satel. prijem, a tam tu antenu maji vystavenou, treba chytil spatny kus, co ja vim, ale je to tak, tak bud rad, ze ti to funguje. Treba ti to za pul roku uz nepujde.Ja vim, ze to funguje a hodne lidem, a kdyz neveris, tak se tam jet podivaaaat.Mas to z Prahy asi tak 200 bis 240 km /byslis v Praze nebo??/a muzes si tam koupit ten Comaq pri ceste. Ale on takovy sumky neprodava, tak se musis stavit asi u Konrada. :laughing: |
![]() docdoutnik |
| 19.07.2008, 03:09.21 | |
sebevraždanickname: vortimondheslo: enkiea |
![]() vortimond |
| 19.07.2008, 08:25.04 | |
RE: Parabola 120 cmHéj, vortimonde, proč to děláš? Musíš tý trávy používat míň, je tě škoda... |
![]() vortimond |
| 19.07.2008, 10:27.23 | |
vortimondchces jeste ten comaqqq??? Ja jenom aby si se nenudil a prestal kourit, budes mit s nim mit peknou zabavu, chvalej to, ze to ma peknej hd obraz. R^ R^ |
![]() docdoutnik |