Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.08.2008, 17:22.15

Společný settopbox

zdravím, byl jsem dnes u rodičů v paneláku, kde jim (nájemníkům) zabudovali spol. settopbox. Obraz je ale silně zarušený...zrní. Čím to? Tipuju na špatné natočení antény na vysílač, nebo shnilé rozvody. TV zasuvku a připojení do TV mají rodiče OK.
uživatel
žlab
06.08.2008, 17:34.40

Re: Společný settopbox

Myslite skupinovy prijimac? Pokud jde o digitalni prijem a v analogovem rozvodu je ruseni, bude problem nekde v kabelazi az za skupinovym prijimacem, takze nejspis ty shnile rozvody, pripadne neodborna montaz (nespravne(nevhodné slovo)ne komponenty apod.).
uživatel
radeq
06.08.2008, 17:37.58

Re: Společný settopbox

padly tam i názory, že je to televizorem. To pochybuju, TV je stará asi 5 let Thomson...Já ten skupinový přijímač neviděl...asi to tam dělal nějaký patlal. Zítra koupím našim SAT a bude klid ;)
uživatel
žlab
06.08.2008, 17:41.58

RE: radeq

myslel jsem, že mají špatně natočenou anténu. Oni dva vysílače na analog a na digitál jsou blízko sebe ve směrovém úhlu, tak jsem myslel, že chytají slabý digisignál z vysílače (mají zřejmě ant. nasměrovanou stále na analog. vysílač) ale to by asi nejspíš nešlo vůbec...ne že to zrní..
uživatel
žlab
06.08.2008, 17:53.00

Skupinovy prijimac

Presne tak. To by neslo vubec nebo by byly vypadky (kostickovani). Skupinovy prijimac neni levna zalezitost, takze se vyplati si na montazniky pekne houknout at to daji do kupy (mavnout nad tim rukou by byl docela luxus). Pokud ovsem nejsou shnile ty rozvody.
uživatel
radeq
06.08.2008, 18:09.10

RE: Společný settopbox

to chápu...digitální signál buď jde, nebo kostičkuje, nebo nejde vůbec. Ale proč to po převodu z digitálu na analog zrní, to mi nejde do hlavy. Předtím, když přijímali analog, byl obraz bez kazu...tak si myslím, že ten rozvod nemusí být v tak zoufalém stavu.
uživatel
žlab
06.08.2008, 18:51.14

Tak pak je to rozhodne divne. Bud ma ten prijimac nekvalitni modulator nebo je to spatne zapojene.
uživatel
radeq
06.08.2008, 19:00.10

RE: radeq

asi jo...každopádně dík za info ;)
uživatel
žlab
06.08.2008, 21:02.52

Zrnění je buď nedoladěný přijímač, nebo malá úroveň signálu. Kždopádně nemá nic společného s digitálním vstupem.
uživatel
Antonín
06.08.2008, 22:51.16

a preladili si tu svoji skvelou TV? a co sousedum pod a nad nimi, tem to jde anebo se jeste neodhodlali zeptat? :-D
uživatel
gorro
07.08.2008, 08:45.35

RE: gorro

Jasně že přeladil...na automat...lepší signál (bez zrnění) to prostě nenašlo a u sousedů jsem byl samozřejmě také...jim to též zrní, ikdyž o něco méně. Asi je to tím, že jsou blíže ke konvertoru...já zaznamenal vyšší útlum - silnější zrnění.
uživatel
žlab
08.08.2008, 07:57.51

Pak by zřejmě výkon, který jde do soustavy nemusel stačit, řešil by to zesilovač. Ale to celé je tak příšerné řešení, že by bylo nejlépe všechny aktivní účastníky pro jistotu aspoň vymiškovat. TAKTO NÉÉÉÉÉÉÉÉÉ. Rozvést se musí digitální signál, zpracovat se musí až u televizoru pomocí settopboxu. Předvedené řešení je vhodné jenom pro místa, kde mají staré Tesla COLOR televizory a videomagentofony.
uživatel
Antonín
08.08.2008, 09:25.34

Nechápu, když už někdo chce přijímat dbvt, že to pak ještě doj.ebe modulátory a slučovači. Vždyť ten rozdíl ti lidi ani nepoznaj. Nemluvě o možnosti EPG, RGB atd...Ani cenově to nemohlo vyjít o moc levněji, než kdyby si ten stb koupil každý svůj. To jim nevadí? Kdo tam bydlí? A navíc tak odfláknuto.. Jestli jim tam předtím šel analog ok, nechápu jak to mohli takhle zkur.vit Pozdravuj tu firmu..
uživatel
Tomik535