Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.08.2008, 16:13.03

výběr televizoru (preference CRT)

Dobrý den, dovolím si také přiložit do tohoto rozpoluplného tématu a poprosím Vás o radu s výběreme televize. Vzhledem k tomu, že nedisponuji s dostatečně kvalitním signálem, abych využil nějakou televizi s vysokým rozlišením s FullHD, rozhodl jsem se vybrat nějaký, cenově přijatelnější, CRT model, který případně v budoucnu nahradím (neobávám se, že by televize náhle začali vysílat v HD). Vzhledem k tomu, že současná televize s úhlopříčkou 55cm je v novém obýváku málo, vybíral jsem mezi úhlopříčky vyššími. Také si myslím, že by televize měla být 100Hz (obraz mi případá příjemnější pro oči). Jenže, jak to tak vypadá, výrobci tento segment opouštějí, a tak jsem našel pouze Daewoo DTF 29S7K-100D (http://www.hifishop.cz/DetailPage.asp?DPG=128288). Zároveň nechci kupovat nějakou lcd televizi za 15 000 kc, protoze se obávám zvýraznění artefaktů komprese, rescaling obrazů a pod. Ale i když bych koupil televizi "lacinější", tak bych chtěl, aby nějako dobu vydržela bez servisního zásahu (5 let). Připadá mi, že současným problémem spotřební elektroniky jsou laciné vysichající elektrolitické kondenzátory. Pokud tedy víte o nějakém modelu, který jsem přehlédl, nebo máte nějaké relevantní informace, budu rád, pokud se s nimi podělíte. Děkuji
uživatel
linux007
12.08.2008, 18:24.04

RE: výběr televizoru (preference CRT)

Vsadil bych na Plazmu, tam je obraz použitelný i pro SD vysílání a přece jenom úhlopříčka zobrazovače je někde jinde, než 82cm.
uživatel
technikTKR
12.08.2008, 18:37.57

Myslím že linux007 do toho nechce investovat více jak 15.000 ?V tomto případě doporučuji Lcd k počítači a "přisednout" si blíže.Pěkný digitální podvečer.
uživatel
Kamil_k4
12.08.2008, 19:00.40

No, já v podobné situaci již před půl rokem nakonec pořídil Sencor STV 2960 DVBT: žádný zázrak, ale slouží podle očekávání, dokonce má několik vychytávek navíc za pouhých 6800,-. Akorát ta váha a hloubka... naštěstí mám dost místa a přemisťovat ho nemíním. Plazmu plánuju tak za tři roky (jestli ještě bude )
uživatel
Pavel41
12.08.2008, 19:29.33

Ano, muzu potvrdit, ze iDTV CRT od Sencoru (55 i 72 cm, normalni i SLIM), jsou velmi solidni a povedene. Navic maji analogovy i DVB-T tuner a neni s nimi v podstate zadny problem. Dobra volba. Ale 100 Hz nejsou, pokud to ma byt podminka (vetsine lidi 50 Hz nevadi, nekomu ale ano).
uživatel
radeq
12.08.2008, 20:01.40

No to je otazka, jestli do toho investovat vice jak 15 000Kc. Protoze mi v soucasne dobe pripada zbytecne kupovat FULL HD televize, kdyz na to nejsou programi (a je to porad dost HW narocny) a HD ready televize mi pripada tak na pul cesty, takze vlastne nevim, na co by se to vysii ne SD rozliseni dalo vyuzit. Jinak řešení s počítačem mi připada nepřijatelné, protože si myslím, že pro rodinu do obýváku by mělo být něco jiného. Za reakce děkuji.
uživatel
linux007
12.08.2008, 20:29.42

HD programy jsou a budou rychle přibývat .Lidi kupujou velké moderní televize a zákonitě do nich budou shánět kvalitní obrázek. Televizní společnosti budou muset reagovat.
uživatel
Mrzout
12.08.2008, 20:32.49

TV společnosti reagují pouze tak, že do muxů cpou co nejvíc programů, aby byly náklady na vysílání co nejnižší. Takže to má k HD sakra daleko...
uživatel
technikTKR
12.08.2008, 20:46.05

než nějakej Sencor to už radši tohle: http://www.aukro.cz/item415317431_panasonic_85cm.html
uživatel
poky1
12.08.2008, 21:00.15

chvilku se ještě rozmýšlej,pak už koupíš jen co bude a ne co chceš
uživatel
pierrepetr
12.08.2008, 21:17.16

volil bych když už CRT tak toshibu či philipse či sony...možná panasonic.....v LCD zobrazovačích jsem si zatim nevybral:-( a plazmu nechci
uživatel
cb21
12.08.2008, 21:30.06

Brácha prodává dva roky starou 100hercowou TESLU za 3000Kč. Zatím mu jela bez poruchy a obraz i na teto značce perfektní,vždyť je to Philips v CZ obalu.Koupil plazmu a ted mu leží v pokoji.
uživatel
RTVSAT
12.08.2008, 21:36.16

re:

Plazmu ani LCD nekupuj,obraz je na tom k po***ní.Zlatá CRT.Vyber si nějakou od Panasonicu.
uživatel
xxxe
12.08.2008, 21:57.06

blbej jak Peřínkův osel s prominutím :-/
uživatel
poky1
13.08.2008, 00:07.31

na philipse bacha,už sem jich měl poslední dobou hodně s vadnými obrazovkami po třech letech,hlavně ty těžký velký stříbrný,ovládání nahoře a placatý obrazovky
uživatel
pierrepetr
13.08.2008, 01:33.12

kdyz na to nejsou programi

Pockej rok, pristi podzim bude ten pravy cas na nakup LCD TV :-D Zatim si kup na co mas
uživatel
gorro
13.08.2008, 08:03.40

No na co mam... ...zivot je otazkou priorit a zatim nějaký peníze jsou.
uživatel
linux007
13.08.2008, 08:50.26

Někam do ložnice neřeknu, ale novou CRT už si do obýváku nekupuj. Pokud do ní chceš vrazit kolem 15litrů, vem třeba plasmu 82/94cm s nízkým rozlišením(kvůli SD). Ony ani v takové úhlopříčce s vyšším rozlišením nejsou(technicky složité-drahé). Až začne české HD, tuto hodíš do ložnice(pokud ještě pojede :-/ :crying: ) a do obýváku hodíš nějakou 50ku full. Ale na velkou 100Hz CRT kolem 10litrů do obýváku bych už zapomněl, nepomůžeš si ničím. Ale nakonec, jsou to tvoje prachy.. :8)
uživatel
Tomik535
13.08.2008, 10:08.17

Nejlevnější televize, co je ještě televize, jsou Panasonické plazmy, za cca 25-30kKč. Netvrdím, že to je super š(nevhodné slovo), není, přečtete si tu větu přesně, prosím, než něco napíšete. Kupovat si menší úhlopříčku než 50" je taky nesmysl. Doba je jinde. Vysílání ČT už je pro tyto úhlopříčky kvalitní dostatečně. A dalších kanálů jakbysmet. Postupně se přejde na 16:9 a pak na HDTV u všech kanálů, protože jen na to se lidi budou koukat. Pokud je těch peněz přece jen moc, tak kup nějakou televizi za co nejméně peněz i z druhé ruky, jako prozatímní řešení. LCD za 15000 Kč jsou úplně vyhozené peníze. To je radši propij, hlava tě z toho bude bolet skoro stejně.
uživatel
Antonín
13.08.2008, 10:49.28

Antonin, celkom nesuhlasim s tym, ze kupovat mensiu TV nez 50" je nezmysel. Do panelakov, kde obyvak ma 6x4 (v lepsim pripade) umiestnovat velke priemery nema vyznam. Suhlasim s tym, ze lacne LCD su vyhodene peniaze. To uz radsej kvalitnejsie CRT, predsalen je to este stale pekny kus nabytku. Kazdopadne - ak je moznost pozerat na telku z vacsej vzdialenosti ako 5m, jedine dobre riesenie je velka plazma.
uživatel
JanoHels
13.08.2008, 16:35.55

Neeeeeee. Úhlopříčka nemá nic přímo společného se vzdáleností sledování. To platilo, když byl luminofor s dosvitem a 312/313 řádků. Pro moderní přístroje to absolutně neplatí. A 5 m je všech nesmyslů futrál, který může napsat jedině člověk, který to nepoužívá, nezná, a nic neví. Nebo se snad na běžný počítačový monitor 20" díváš ze dvou metrů? Jediný limit velikosti je pohodlný pohled - zhruba stejně vybíraný jako v kině. Pro 720x576 je 50" do běžných prostor úplně normální, pokud ten pokoj není 2x3m... Pro pozorování z 5m by ta úhlopříčka musela být tak 80-100".
uživatel
Antonín
13.08.2008, 16:47.06

Děkuji všem za názor. No, do ložnice televize nepůjde, protože v ložnici se spí. A v každé místosti být také nemusí, protože by se z toho zblblo (stačí, že má pomalu každý svůj počítač). Jinak mi připadá neefektivní kupovat pořádnou televizi již teďkon a čakat na HD signál. To se ceny i technologie trochu posunou.
uživatel
linux007
13.08.2008, 18:07.24

Ještě jednou opakuji

Na HD čekat nemusíš, HD tady je. A je to super. Jenom pro Eurosport HD bych si to pořídil. Jen pro jeden jedinný program to má význam! Ono je jich víc už teď!
uživatel
Mrzout
14.08.2008, 01:02.55

Kup co nejlevnější CRT,až budeš chtít přejít na velkou plazmu,tak bude zase levnější než dnes,výplaty budou vyšší a CRT zahodit třeba za 2 roky,kolik proděláš,nic,jen vyděláš,myslet ekonomicky a teď mě všechny jako antonínové sežerte,hezké ráno přátelé.
uživatel
pierrepetr
14.08.2008, 09:41.20

Já jedovaté sliny nežeru. A nidky jsem nikomu nedoporučoval, aby si něco koupil. Já nic neprodávám, tak je mi to z duše jedno. Akorát tvrdím, že: 1. když něco kupovat, tak ne úplnou totální blbost jako LCD 82 cm za 15000 Kč. 2. HDTV je tak velký pokrok směrem dopředu, jako kdysi byl přechod z černobílé televize na barevnou. ..............Ale bacha - zadarmo bez karet těch HD programů zase tak moc není a nejspíše nikdy (nebo dlouho) nebude. Což je další věc, kterou jsem milionkrát napsal. Rozhodně nikoho do HDTV neženu bezhlavě, jako mnoho jiných.
uživatel
Antonín
14.08.2008, 10:47.49

Souhlasím s Antonínem do puntíku. Původně mi taky přišel trochu napřed s tím "nejmíň padesát". Dnes, kdy mám 46 (finanční limit), čumím na to ze tří metrů: klidně padesát dva! Je to jenom v tom, co psal sám tazatel linux007: co si chci kdy dopřát a za kolik. Za dva roky bude lepší LCD, asi i větší, ale až za dva roky. Já jsem hrozně rád, že jsem utratil ty prachy teď, i ČT ze satelitu je prostě mnohem lepší než původní CRT 82 cm, protože to je o tolik větší, a to je hlavně to, co je super! Na velikosti záleží. Jinak je to panel 1920*1080 a je mi srdečně jedno, jestli by k tomu HD Ready bylo milosrdnější. Mám k dispozici signál 1080i a ani SD není žádná nekoukatelná mazanice. I když blíže než ty 3 metry už to poznat je celkem rychle. Tolik k těm vzdálenostem. Do paneláku klidně přes padesát, klidně. Já mám obývák 3,5 na 4,5 a je mi jedno, co si kdo říká, protože neví. Jo, je to velký kus nábytku, ne každý to musí mít rád. Ale to je všecko, jiný problém není, jenom pozitiva. Ubyla skřínka zpod původního tlusťocha, zážitek je parádní. Mám tendenci litovat vyhozených peněz a zpětně bádat, jestli to stálo za to, ale tady ani minutu. Naposledy jsem zažil něco podobného s digitální zrcadlovkou, prostě ani minuta pochybností o tom, že za ty prachy to stálo.
uživatel
impaler