Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.09.2008, 00:14.36

Deluxe Music v AC3

Před chvilkou jsem přijel domu a pustil svou oblíbenou stanici.Na obrazovce se mihlo logo "Dolby Digital",tak jsem si řekl,že to tedy vyzkoušim.
Vůbec nechápu, jaký má tato distribuce prostorového zvuku smysl.Originální nahrávky stereofonních klipů mají akorát zkurvevený zvuk tak, že v hlavních předních reproduktorech hraje originál stereo složka,v centru je slyšet prezenční/středové/ pásmo s nějakým reverbem a v zadním páru je slyšet zase plné spektrum stereo složky s otřesným reverbem,jako z nějakého tunelu či jeskyně.
Slyšel jsem Collinse,kterého znám i pozpátku a je to uplně otřesné.Nevim jaký to má smysl.
Kdyby to bylo aktivní jen u živých nahrávek prosim, ale takhle prznit originální stereo zvuk, to je blbost nehorázná.
uživatel
Saxon
10.09.2008, 07:16.50

RE: Deluxe Music v AC3

taky znám P.Collinse pomalu pozpátku...no to je hrůza co píšeš...ještě že nemám 5.1 zvuk či něco podobného :))) ;P
uživatel
cb21
10.09.2008, 12:08.22

5.1 zvuk tak maximalne na Live zaznam koncertu (ale aj tam preferujem Stereo zvuk a najlepsie LPCM). Do klipov je to mierne povedane hlupost. Ale asi tym chcela Deluxe TV potesit "fajnsmekrov" baziacich po "kvalite" pre ktorych je uz stereo malo in...inac si to vysvetlit neviem :))) :))) :)))
uživatel
kamilo
10.09.2008, 14:26.37

Stačí když budou 5.1 vysílat u nahrávek už takhle pořízených, ať už je to film nebo např. live koncert. Nevím kvůli komu to prznění "vyráběj". Snad pro ty super domácí kina s pěti stejnými širokopásmovými repráčky a plastovým subwooferem s 1000W P.M.P.O!..
Tam to totiž poznat nepůjde.
Collins R^
uživatel
Tomik535
10.09.2008, 14:30.33

Dokud budou vysílat i orig. stopu ať přidávaj třeba 14.2..
uživatel
Tomik535