Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
10.09.2008, 09:36.29

Plazma Panasonic

Ahoj měl bych k vám prosbu nemá někdo zkušenosti plazma panasonic TH-42PZ80E ve sppojení z dreamboxem? Děkuji za vaše názory
uživatel
Petr176
10.09.2008, 09:45.10

RE: Plazma Panasonic

Hlavně to musíš spojit pomocí RGB nikoliv přes video CVBS. (Tedy pokud nemáš na mysli dreambox DM800). Zbytek už je stejný jako ve spojení v podstatě s libovolným přijímačem, to je celkem šumafuk.
uživatel
Antonín
10.09.2008, 10:17.47

Mám DM500 ale vbudoucnu chci koupit něco lepšího tak mi jde hlavně o to jestli je obraz na plazmě přijatelně koukatelný nebo jestli je dobrý jen na DVD což samozřejmě nechci jde mi hlavně o tv programy
uživatel
Petr176
10.09.2008, 11:39.58

záleží na co budeš koukak jestli na UPC tak to bude jedna hrůza ale jestli budeš koukat na CS Link nebo Premiere tak to bude celkem dobré a je jedno jestli máš Plazmu nebo LCD za 100 000kč samo že nejlepší je HDTV
uživatel
1801
10.09.2008, 13:47.56

Obraz skutečně až tak moc nesouvisí s přijímačem, ale s tím, na jakou stanici budeš koukat. 42" je malinká obrazovka. Uděláš závažnou chybu, pokud si nekoupíš aspoň 50", chyba povede k tomu, že budeš muset během několika blízkých let koupit další novou. Ale ono nehoří, zase budou lepší...
DM 500 je proslulý jednoduchým řešením RGB výstupu. Takže je to zřejmě horší, než by mohlo být. Ale rozdíl mezi DigiTV, UPC a CSlinkem je větší, než rozdíl mezi nejkvalitnějším přijímačem a DM500.
U HD vysílání je situace složitější. V současné době se dá na něco koukat i bez karet, ale není toho zase tak moc.
uživatel
Antonín
10.09.2008, 14:24.49

"Toníku pojd s námi ven"...
"Proč vždyt ta televize má větší rozlišení než je reálnej svět".... :) :)
Jinač Antoníne dávám ti za pravdu ač jsem byl velkej odpurce ,,placek" a zaslepený zastánce CRT přišel jsem tomu na chut..
Ale jen díky DM 800 a jeho možnostem.....
uživatel
pat
10.09.2008, 14:57.40

Prima. Z toho plyne jediný závěr: je lépe naslouchat vždy těm, kteří mají praktickou zkušenost a legračně neplácat.
Kromě DM800 existuje Vantage7100, Kathrein910, IPBOX9000. Taky existují MediaPC se Skystar HD, BluRay disky... Výborný zážitek to přináší ve spojení s HD kamerami a vlastními filmečky.
Ono toho existuje moc, co jsi možná zatím nezkusil, neopakuj chybu...a zkus uvěřit tomu, že nic neprodávám, že se domácím AV zabývám skoro půlstoletí a že si naštěstí mohu dovolit vlastní zkušenost, takže povětšinou nepíšu nesmysly. (Plus minus autobus, neomylný není nikdo, ale já si ty omyly zkousnu většinou sám.)
Věřte té úhlopříčce a kupte si co největší TV, na kterou máte peníze. Až do cca 60" to určitě lze provozovat v běžném bytě.
Kdybych věděl, jak uchladit za dobré peníze bezhlučně MediaPC, hned bych k tomu nějaký doporučil se Skystar HD, a DVD mechanikou, kterou jednou (hned) může nahradit BD, čtečku SD karet, a k tomu nějakou HD kameru - vybrat podle potřebné velikosti a parametrů (třeba HF100, Sanyo HD1000, Sony CX6 a násl. nebo něco z řady Panasoniců SD9) a už to šustí mladá paní.
Nezapomeňte na fakt, že základem a prvním bodem všeho jsou kvalitní reproduktory. U repro je cena přímo úměrná vlastnostem, takže spokojeně můžete vybrat podle ceny. Nejsou žádné repro, co jsou levné a dobré, nejsou žádné co jsou drahé a blbé.
uživatel
Antonín
10.09.2008, 15:17.58

Děkuji všem za názory i když 50"je docela draší budu ještě o tom přemýšlet
uživatel
Petr176
10.09.2008, 15:20.34

@antonín

:laughing:
"Nezapomeňte na fakt, že základem a prvním bodem všeho jsou kvalitní reproduktory. U repro je cena přímo úměrná vlastnostem, takže spokojeně můžete vybrat podle ceny. Nejsou žádné repro, co jsou levné a dobré, nejsou žádné co jsou drahé a blbé."

- radšej sa vráť na tvfreak
uživatel
jarino1978
10.09.2008, 15:33.58

Ahoj slovenský kašpárku. Budeš psát nesmysly i sem? Možná tím někoho pobavíš. Mně to tvoje neznalé blábolení je ovšem spíše protivné.
uživatel
Antonín
10.09.2008, 17:11.16

@antonín

Ty "odborník" na všetko :
- vysvetli mi, ako je možné, že repro Pure Acoustic za 10 litrov SK dostali hodnotenie S@V, Hi-fi, Audio lepšie, ako bedničky Sony za 17 litrov ?
" Nejsou žádné repro, co jsou levné a dobré, nejsou žádné co jsou drahé a blbé."

No a konečne som došiel na tie Tvoje sprostosti, strašne tu odporúčaš uhlopriečky od 50 " a Ty na tej svojej pozeráš H.264 AVC s dátovým tokom 12 Mbit/s Rv . želám Ti neustále krásny zážitok z kompresie ! :laughing:
uživatel
jarino1978
10.09.2008, 17:54.39

Ono Antoninku nesmies sa na mna hnevat ale kasparek si tu ty...akonahle zacne debata o plazmach tak vyskocis s tvojou 50-kou. Bud sa mi to zda alebo som fakt nevidel debatu o plazmach kedby si nevyskocil "česky kašpárek" Antonin a BUBUBU - 50ka. A co sa repro tyka tiez si napisal kravinu. Mozes si kupit Bose za 50 papierov a predsa nebudu hrat tak ako Dynaudia za 20-ku a dokonca ani ako Visatony za 15 papierov....takze tak. Vies oni tie tvoje prispevky nie su ani take zle ako velmi casto sa opakujuce....... :O :O :O . A co sa plaziem tyka tak kupovat plazmu vacsiu ako 42 palcov a HDTV je kravina - HDTV programov je ako maku, blue-ray diskov podobne. Na spravy a vecerny program 50-ku neporebujem. A ak chcem obraz ako krava kupim si projektor. 50-ka a HDTV su zbytocne vyhodene peniaze - ak bude HDTV aktualne kupim si HDTV plazmu kvalitnejsiu a za lepsie peniaze ako dnes.
uživatel
kamilo
10.09.2008, 18:27.12

@kamilo

u Antonína som to pochopil aj ja, priznám sa, že my to síce dlhšie trvalo. No ale antonín je taký, len jeho 50-tka a HD kamera Sanyo HD1000. Na tieto veci nedá dopustiť, lenže mu uniklo, že naozaj stále trepe stále a to isté. Škoda, že nezmysli. :(
uživatel
jarino1978
10.09.2008, 23:06.37

42 PX 80

Pouštím do ní signál z Mascoma 1110 cs link,sky link,dvb-t,i analog český a polský-a je to v pohodě,ze 2,5m.
uživatel
spyko
11.09.2008, 08:59.20

Na běžné DVD, běžné filmy v TV, běžné použití se určitě vyplatí 50" obrazovka. Netrvdím, že si ji musí koupit každý. Ale kdo není úplná (nevhodné slovo), tak by na tomto místě šetřil neměl. A kdo je chudobný, měl by se dát do vzdělávání a práce, aby se s tím nějak vyrovnal a nezdržoval se u toho vůbec koukáním na bednu.

U reproduktorů: do 80000 Kč za pět reproduktorů není nic, co by sneslo označení reproduktor. Takže střepy za 15 nebo 20 tisíc korun doporučuji vřele nekupovat vůbec. Něco jistě může být menší šmejd, něco větší, ale to je tak asi v této kategorii všechno. O těchto věcech jsem se vůbec ani nezmiňoval. Použítí slova reproduktor je mylné, správně se to jmenuje šustítka. U reproduktorů není cena snobárna. (A já za to nemůžu, že to je tak, je to dané cenou potřebných materiálů pro kvalitní ozvučnici, membránu i cívku. Ošulit to fakt nejde.)

Slovenský kašpárek taky ještě nepochopil rozdíl mezi rozlišením a tokem. Tak pro kašpárky polopaticky: nepoznáš rozdíl mezi 12Mb/s a 17 Mb/s na základě velikosti obrazovky, pokud oboje je 1920x1080. Rozdíl poznáš jedině u snímků náročných na kompresi - třeba vodopád, záclona vlající ve větru, možná rychlé švenky kamerou. U záběrů ze stativu nepoznáš nic, ani kdyby kolem projela F1. To už tak je.
HDTV vysílání je 1080i H264 s toky dokonce jenom okolo 10Mb/s. To je prča, co? Ale počítám, že pro kašpárka to je novinka. Abys u toho neprasknul - oni mají kvalitnější kodeky, není H624 jako H624, to je kontextová komprese. Takže ani ten samotný tok moc o ničem nevypovídá - pokud kodek není totožný. Může být 17Mb/s daleko horší na koukání, než 10 Mb/s z lepšího kodeku.

P.S. Já nemám 50", pro moje použití je to malé. Na filmy koukám jenom doma, protože v kině hrozí, že potkám kašpárky chroupající popcorn. Proto mám větší televizi a taky projektor.
uživatel
Antonín
11.09.2008, 11:55.15

@antonín

nakoľko vieme, že máš už svoje roky, je to veľmi poznať na Tebe. Priama úmera, že s vekom stúpajú skúsenosti u Teba už vomkoncom neplatí. :-/
Určite nemáš doma elektrónkový Mackintosh za 250 litrov, určite nemáš doma Nautiliusy za 300 litrov, takže Tvoje tvrdenia, že do 80 litrov kúpiť zostavu, je blbosť.
Napr. každý slovenský gašpárek vie, že platí úmera v tom, že min. cena reproduktorov = 2 násobok ceny receivera.
Čiže z toho, čo viem o Tebe, neplatí, že si potrpíš na high-end, máš 50" Tv a kameru, ktorú nikto z odborných kruhov ešte nenazval, že je to videokamera. Proste lepší ale predražený digitálny foťáčik. Rv
špičkové repro napr. Canton, Yamaha, JMB, B@W zoženieš v oveľa lepšiej cene, ako je Tvojich spomínaných 80 litrov. Odporúčal by som Ti, aby si tu zbytočne nešíril nezmysli...
Každý dobrý slovenský gašpárek vie, že broadcasters používajú profi HW a SW, čiže o consumer HW a SW nemôže byť ani reči.
každý dobrý slovenský gašpárek vie, že je rozdiel medzi enc. od Mainconcept a napr. Ulead. Lenže v tej Tvojej hračke je enc. HW, čiže pracuje v real time a výsledok aj tomu zodpovedá.
Čiže ak tvrdíš, že nepoznáš rozdiel medzi 12 a 17 Mbit/s v H.264 , želám Ti rýchle vyšetrenie u Tvojho očného. Pretože, ako sa tu staváš do pozície, kde sa silou mocou snažíš dostať medzi guru v oblasti audia a videa by Ti tento rozdiel musel niečo povedať.
Antonín, ja vidím jasne rozdiel medzi BD, kde bol dátový rok 28 Mbit/s a HD DVD, kde bol dátový tok 22 Mbit/s. Je to rovnaký zdroj, rovnaký encoder. :laughing: ;P
uživatel
jarino1978
11.09.2008, 13:10.40

Antoníne

nebýt chudobných lidí,musel by si svou pr..l obskakovat sám!Tohle si přehnal,kdo by kupoval levné výrobky,a co by se stalo s ekonomikou,kdyby ti chudí nekupovali ty šmejdy?Většina zbohatlíků by dodnes chodila kanálama.Měl jsem o tobě lepší mínění,kdo ti šlápl na kuří oko?
uživatel
spyko
11.09.2008, 15:47.38

Ako keby to český kašpárek Antonín pochopil.Že? Takých ľudí čo sežrali všetkú múdrosť sveta mám najradšej. Rv
uživatel
Gejza 2
11.09.2008, 20:41.50

Datový tok na BD je poněkud ovlivněn tím, že tam není H264, ale mpeg2. Zjevně nevíš vůbec, ale vůbec nic.

Ostatek nemá asi smysl moc komentovat. Svou (nevhodné slovo) si obskakuju sám a kdo kupuje šmejdy, místo aby začal makat, bude chudobný navždy. V celém Česku (a Evropě) je slušně placené práce pro lidi, kteří něco umí, dost a dost. Chudoba není nemoc, ale důsledek neschopnosti, či ještě spíše lenosti.
Jarino, tak si představ, že kromě kamery na cesty vlastním ještě poloprofesionálního CANONa, ale protože váží 7 kg a s brašnou, stativem a dalším příslušenstvím ještě více, tak se na moc věcí prostě použít nedá a v podstatě ho nepoužívám. O moc lepší malá kamera do kapsy, než je toho času HD1000 není, pokud vůbec je. A mně HD1000 docela vyhovuje a dovedu s tou věcí udělat velmi přijatelné výsledky.
A televizi 50" skutečně vůbec nemám, takže neradím, abyste si koupili to, co používám já. Což je zřejmě představa, která je pro slovenské kašpárky, kteří zvládnou akorát opisovat slova, zcela nepochopitelná.
uživatel
Antonín
11.09.2008, 22:32.09

antonín

ak by malo platiť to, čo si načmáral, určite sa zachvíľu zaradíš medzi žobrákov, alebo ľudí, ktorí si vedomosťami nedokážu na seba zarobiť Rv
a k Tvojim nezmyslom :
- na BD sa vo veľkej prevahe vyskytuje kodek H.264 AVC už niekoľko dlhých mesiacov, určite to bude už skoro 2 roky.

Takže milý "odborník" Antonín : Odbehni si do obchodu a aspoň si kúp jeden BD disc, aby si vedel, že na BD nájdeš tieto kodeky : Mpeg2 HD, H.264 AVC, VC1.
Takže český debílek, niečo sa nauč od slovenského gašparka... :laughing: :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
jarino1978
11.09.2008, 22:35.24

antonín :

pevne verím, že ten akože poloprofi Canon je určite DV a nie HDV. Viem, že si veľmi zatúžil po HD kamere a keďže preferuješ len to najdrahšie, prišlo Ti asi moc zle, keď si siahol po detskej hračke, ktorá sa nedá nazvať , že je to kamera :laughing: :laughing:
uživatel
jarino1978
11.09.2008, 22:46.23

antonín:

a keďže o Tebe viem, že si len namyslený český debílek, posielam Ti tieto odkazy, aby si vedel, čo je na BD :
VC1 : http://www.hdmag.cz/film/300-bitva-u-thermopyl-blu-ray#tabs-info-2
H.264 AVC : http://www.hdmag.cz/film/across-the-universe-blu-ray#tabs-info-2
Mpeg 2 HD : http://www.hdmag.cz/film/big-hit-blu-ray#tabs-info-2
uživatel
jarino1978
11.09.2008, 23:29.22

Vaše debata je mi ukradená, jen jednu věcnou. Hodnocení v časopisu Stereo bylo(teda pokud jsem ho ještě kupoval a to už je pěkně dávno) vždy vztaženo k ceně(cenové kategorii) výrobku. Takže je logické, že např. bedny v kategorii stojanovek do 10000,- za 9990,- dostaly např. hodnocení vynikající a bedny za 80000 velmi dobré. Protože v kategorii např do 100litrů byly ještě lepší. Takže v tomto(a u repro samozřejmě ve vztahu dražší-lepší) samozřejmě souhlas s Tondou. Tohle musí pochopit snad i ma.gor..

Jinak ve věčném tématu velikosti úhlopříček zastávám názor, že je to spíše otázka peněz, priorit(fandovství) a zdroje signálu..
Ne každý musí mít doma předplacené zahraniční HD programy(i když už jen samotný Eurosport mě láká), nebo běhat točit HD kamerou ať se mám na co koukat... teď znám prostě pro mne lepší zábavu, do důchodu si ji jistě pořídím taky. Takže dokud penězma nebudu sr.át, tak si klidně koupím 82-107 (podle pokoje) a stydět se za ní nebudu. Za zbytek peněz si třeba s kámoškou baworákem zajedu několikrát na večeři u vínka, zašou.stat v bazénu a malému koupím novou hračku..

Kdysi jsem musel mít každý měsíc nový poslední výkřik techniky od Nokie nebo SE, teď mám už půl roku snad 8 let starý černobílý siemens..
Hudba mě ještě neopustila, takže jsem měl Heco mythos 300 za 13, teď Dali Icon za 20(mimochodem za šustítka je vůbec nepovažuji), uvažoval jsem o Xavianech, ale ty budou až přitom kakání penězma..
Vždyť je to jen zábava. Proč se kvůli tomu nenávidět.
Hezký večer, jede mi poker.
uživatel
Tomik535
12.09.2008, 09:52.24

pokud tim reprakem neprehlucite 500 lidi , tak je to chrastitko i kdyby bylo zezlata !!!
uživatel
bublajs