Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.09.2008, 18:31.20

Slováci nám ukazují záda?

viz.článek o UPC na Slovensku a jejich HD programy: Eurosport HD se stane v pořadím šestým programem v high-definition TV. Kabelový operátor již nabízí stanice Voom HD, National Geographic HD, Trojka HD, Filmbox HD a HBO HD. UPC o sobě hovoří jako o lídrovi v oblasti HD. V nejbližší době hodlá nabídku rozšířit o další HD obsah. "Do budúcnosti budeme robiť všetko pre to, aby sme túto pozíciu udržali," doplnil mluvčí.
Jaké HD programy nabízí tento operátor u nás (přeci jen je tento web český, i když sem leze dost slováků) Stane se ČR opravdu posledením státem v Evropě (brzdou), která nedovolí uživatelům sledovat HD programy? Už mě to opravdu se.e!!!
uživatel
Dejf
13.09.2008, 18:36.07

Tady mají

tuším 4 v DVB-C.Teda pokud se nepletu.
uživatel
hobo
13.09.2008, 18:41.39

RE: Slováci nám ukazují záda?

Na české kabelovce jsou HD programy taky.

Jednu otázku bych ovšem měl. Jak podle tebe stát ovliňuje HD vysílání? Na Slovensku nebo u nás, nebo jinde? Snad jedině určením nenávratně zastaralého DVB-T jako základního distribučního kanálu. Ale jinak?

P.S. Měl by stát dodávat i toaletní papír?
uživatel
Antonín
13.09.2008, 18:44.22

Opravdu se z ČR pomalu stává (nevhodné slovo) Evropy. Už i Albánie má 8 HD programů. Může za to naprostá neinformovanost lidí. Televizní společnosti se do investic nepoženou když je nikdo nenutí. Kdykoliv ke mě přijde někdo na návštěvu, tak je "vyvalen" jaký mám obraz a ptá se co to je za televizor. A já říkám: "No obyčejný z obchodu, ale signál je HDTV". A oni řeknou "a co to je HDTV?".
uživatel
visper
13.09.2008, 18:46.53

a na satelitu má UPC kapacitu pro maximálně jeden HD program. mělo by se jednat o stanici Bebe HD
uživatel
vortimond
13.09.2008, 18:58.21

odstartovat by měla v roce 2011 v rozlišení 720x576 se stereo zvukem
uživatel
vortimond
13.09.2008, 19:35.33

ale z jakého satelitu? Když opustéj 19,2 / k čemu se chystaj / tak za stejný prachy bude rozhodně větší prostor pro nové i HD kanály. Vypršení smlouvy je v roce 2009. Tak uvidíme ...
uživatel
pepiino
13.09.2008, 20:16.16

HDTV

dokud tady nebude kvalitní signál HDTV, tak nemá smysl si kupovat LCD, Plasmu a koukat na vyblitý obraz...
uživatel
žlab
13.09.2008, 21:19.02

Při troše

snahy a případně i nějaké ne moc závratné investice se jich u nás dá už pár sledovat.
uživatel
hobo
13.09.2008, 21:27.26

re: Při troše

jojo...pošilhávat k sousedům...ale já měl na mysli naše vysílání...a to je asi hudba vzdálené budoucnosti.
uživatel
žlab
13.09.2008, 21:31.58

No to

musím souhlasit a je to smutné při pohledu kolem nás.
uživatel
hobo
13.09.2008, 21:36.25

Ani tady se mi léta nedaří najít porozumění pro HD, porozumění pro to, že DVB-T je krok zpět, protože zase pozdrží o pár let HD. CO čekáte, že se podaří v běžné společnosti, když její odborné špičky jsou dost nevzdělané a argumentují spirálovitou technikou - lidi nemají zařízení - nevysílá se proto, že není zájem - lidi nekupují zařízení, když se nic nevysílá?
uživatel
Antonín
13.09.2008, 21:38.37

HDTV

modlím se, aby moje CRT TV ještě nějaký čas vydržela...další CRT už nechci a LCD taky ne (obraz pod psa) :))
uživatel
žlab
13.09.2008, 21:41.01

žlab: tak si radsi zajed do pelhrimova a prohlidni si krematorium.
uživatel
bublajs
13.09.2008, 21:42.06

tady je satelitní HD na dlouhou dobu sci-fi. jedině sledovat ty sousedy. něco se dá i FTA. arte značí na teletextu všechny HD pořady takhle: (HD) a ITV dneska zase jako každou sobotu potěší kvalitním filmem (začíná ve 23:15)
uživatel
vortimond
13.09.2008, 21:43.14

re: Antonín

máš pravdu...je to tak....bohužel
žádná osvěta v TV, upoutávky....NIC
nebo lidi fakt nemají peníze a koukají ještě na starý Rubíny a je jim všechno fuk? snad ne... :lookaround:
uživatel
žlab
13.09.2008, 21:46.28

re: BUBLAJS

Copak já..ale lidi, co o tom rozhodují a provozují vysílání...nemusí jezdit ani do Pelhřimova...stačí se juknout pod pokličku do Němec :)))
uživatel
žlab
13.09.2008, 21:52.19

žlab: pokud ses v tom kolecku o kterem pise antonin, tak doporucuju ten pelhrimov a krematorium.
uživatel
bublajs
13.09.2008, 21:57.44

bublajs

ale vždyť je to pravda...všude začínají v HDTV, jen u nás teprve DVB-T a ještě v porodních bolestech...pořád většina národa kouká ještě na analog...jsme sto let za opicema
uživatel
žlab
13.09.2008, 22:01.47

žlab: pokud si prectu tvoje prispevky tady v tematu , tak vim zcela presne kam si te mam zaradit do te casove osy s opicema. asi nekam pred ne. pokud lide uvazuji tak jako ty, tak neni o cem dal diskutovat.
uživatel
bublajs
13.09.2008, 22:02.30

Momentálně

tady v Praze už nemá ani ty porodní bolesti,protože dneska ráno jaksi umřelo.
uživatel
hobo
13.09.2008, 22:03.51

Česi nič ?

Chtěl jsem přejít z DIGI na UPC. Ale jsou to asi stejní dacani nekorektní, tak asi koupím satelit.
uživatel
agoj1
13.09.2008, 22:05.13

bublajs

jasně....jsem blbej a ty tu argumentuješ brilantně. Zatím jsi nenapsal nic kloudného....jen tu vybřeskuješ pitomosti.
uživatel
žlab
13.09.2008, 22:10.01

bublajs

ono je to tu o diskuzi, neříkám, že jsem chytrej - nejsem. Tak mi moje příspěvky okomentuj, třeba se i poučím...ale psát opakovaně o Pelhřimově a krematoriu mi moc normální nepřipadá.
uživatel
žlab
13.09.2008, 22:42.50

Dejf

zase si niečo hulil ? To je sprosté vŕtanie. Takéto nezmysly adresuj tým čo to majú na starosti. My sme len konzumenti.
uživatel
oneeeee
13.09.2008, 23:27.29

@žlab:Naprosto s tebou souhlasim.Taky se modlim at ma 100hz 72cm Nokie CRT vydrzi protoze dokud tady nebude HDTV tak kupovat "placky"nema smysl .DVB-T je krok dozadu.Apropo jsem ze Zlina takze tady ta hruza dorazi az za 4 roky
uživatel
doktor1
14.09.2008, 04:35.27

žlab

bublajse nekomentuj nema to cenu jsem na netu 18h denne a konkretne s nim bych tady stravil mladi proto mu jenom odpovez :))) :))) :))) :))) to mu staci .
uživatel
azetak
14.09.2008, 07:42.39

Mám Philips 119 cm a obraz na DVB T je moc pěkný. Dá se na to koukat, a že ne! to jsou jen kecy!! I z czech linku to docela jde, |UPC je horší!!
uživatel
jaivca
14.09.2008, 08:12.43

to bude sranda, az prijde HD a žlabove a jiny podobny individua budou kricet ze sou drahy prijimace, ze sou drahy zobrazovace a ze jim to vlastne nedavaj zadarmo a ze sou chudaci, ze chudacek lojza z hornidolni nema ani na pivo a tedka nema ani na HD pac si koupil oupnbox pred mesicem a wono to nejde. :)))))
uživatel
bublajs
14.09.2008, 09:22.48

Pro mne jsi se svou představivostí trochu ujel, ale to je mi putna. Osobně si myslím, že měsíc před spuštěním prvního českého HDprogramu (a to nejspíš ještě na omez.dobu) už o tom budou vědět i "lojzové z hornídolní". I za tvých deklarovaných 16 měsíců si ten stb koupí o cenu toho openu levněji. Myslím si, že teprve až se začne vysílat, tak se najednou ty noname HD stbčka do 4litrů vyrojí jak houby po dešti a cena bude konečně odpovídat HW a nákladům na výrobu a prodej. Do té doby si zvučné značky na fandech prostě trochu namastí kapsy. Kolik teď stojí nejlevnější dvbt stb-599,-? Otázku financí si otevřel ty, hádat se nebudu, prostě uvidíme.
Lojza z hornídolní je rád, že se už teď za pár flašek nemusí koukat večer na 2 zrnící programy z analogu. Každý nemusí mít hned jen to nejdražší, nejnovější, nejlepší a SD vysílání mu hned neutnou.
Jinak hezký den, v hornídolní máme pouť.. ;)
uživatel
Tomik535
14.09.2008, 11:55.19

Jednou z moznosti UPC jak dostat do nabidky HD programy je pustit je solo na nove pozici 23,5E s tim, ze by je do nabidky zaradili i Skylink, TaT a Gital, vsichni by se podelili o naklady. Pak se jeste pripojit k jinym HD programum na A1 z jinych platforem (bohuzel moc verzi dostupnych pro nase staty tam zatim neni).
uživatel
pekord
14.09.2008, 12:55.50

Slováci nám ukazují záda!!!!!

Ano je to naprostá pravda, tam se pro tv diváky opravdu něco dělá, kdežto u nás se vždy najde 100 stupidních výmluv proč to nejde!
uživatel
MONY
14.09.2008, 13:08.41

TOMIK: vis, ale kdyz si spocitam cenu toho openu a ty tvoje 4litry tak mam tedka HD prijimac za stejny prachy. nevim o jakem masteni mluvis ty, ale radsi si zjisti co kde stoji co. uz to chapes ?
uživatel
bublajs
14.09.2008, 14:07.40

bublajs

jestli je tu někdo individuum, tak jsi to ty, co tu kecáš pitomosti o ceně TV? Nevím co jsi zač a co si můžeš dovolit si koupit, ale o mě nic nevíš, tak neplácej kraviny. Pro mě není problém si koupit TV za 40tisíc, ale nevím proč bych ji kupoval teď, když se tu nevysílá v HDTV...už to chápeš? A jestli ne, tak se zeptej nějakýho dospělýho.
uživatel
žlab
14.09.2008, 15:30.12

@bublajs
A vo to přece šlo. Lojza těch šest teď nemá, dá teď jen dva, je šťastný, že nekouká na analog a má čas dva roky šetřit na ty čtyři. A zůstane mu přijímač ke staré telce do ložnice..
hoj
uživatel
Tomik535
14.09.2008, 18:12.29

tomik: lojza ale neni exemlarni pripad pro danou situaci ale spis exemplarni pripad ignorace. pac za ty 2 roky by to utah i na splatky a mel by 2 roky vysmato. ale nac cekat 2 roky kdyz olympiada zacina za 16 mesicu :)))))
zlab: je mi jedno ze mas na telku za 40 nebo za 100. ale ty jsi ten kdo tady buli jak maly decko, ze mu nekoupili zmrzlinu. s pristupem ze tu neco neni a ty to chces, si vazne radsi zajed do pelhrimova a prohlidni si krematorium at vis do ceho jdes.
uživatel
bublajs
14.09.2008, 18:47.57

:))) :))) :))) :)))
uživatel
azetak
14.09.2008, 19:32.11

To mi připomíná

jednoho rod.příslušníka-hromada na kontě,ale brečí ,že zavedení plynu bude stat 75000,je mu 77,nemůže chodit,ale ptal se jestli sklidím uhlí a budu chodit/jezdit/topit.Málem mě odvezli do pelhřimova přímo!!!
uživatel
spyko
14.09.2008, 19:45.02

žlab

BUBLAJS: opět si nic nepochopil...ono je to tady o diskuzi a konstatování, vyjadřování názorů. Že ty jsi spokojený - tvoje věc a dívej se třeba na černobílou TV. A že tu není HDTV vysílání a přitom plný obchody LCD a Plasem, není ode mě žádné brečení, ale konstatování situace....
uživatel
žlab