Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.09.2008, 12:25.54

Ještě jednou DVB-T a polarizace...

Ahoj všem, neříkejte mi ani v legraci, že veškeré síťové antény a Logára se budou muset pootáčet...jsem na hraně signálu (před přepojením na Strahov) a v kraji kde jsem mají téměř všichni síťovky a to samozřejmě orientované na horizontál..to se budou muset opravdu montovat naležato???..asi tam kde je signál dostatečný tak je to v poho, ale tam kde je horší se asi natáčet bude muset nebo ne?..a i když se výkon zvedne..jsem na to zvědavý...jak budem kupovat, svařovat delší ráhna aby to šlo vůbec nějak upevnit..
uživatel
Pájík
19.09.2008, 13:13.08

Ono to jejich

celé slavné DVB-T paradoxně vlastně přispěje k dalšímu rozmachu satelitního příjmu mezi diváky.
uživatel
hobo
19.09.2008, 14:09.42

...všichni mají síťovky...

U nás v kraji mají zase všichni na barácích paraboly, protože jim došla trpělivost. Holt jiný kraj, jiný mrav... :-D Dnes se musím smát, když si vzpomenu, jak jsem před pěti, šesti lety běhal po balkonu jako pošuk, s anténou na klacku, a "lovil" signál s Prahy (neúspěšně). Takže mě může nějaká DVB-T... víte co!
uživatel
Martin79
19.09.2008, 14:52.27

RE: Ještě jednou DVB-T a polarizace...

Logaritmicko periodická anténa od Fracarra se dá upnout do 60mm šíře stožáru buďto vodorovně (horizontální příjem), nebo svisle (vertikální příjem).
I u DVB-T by bylo výhodné použít pro jedno město jednu polarizaci a všechny 4 multiplexy vysílat z jedné kóty. Vyzářeny výkon by se lišil jen podle použité frekvence.
Bohužel však tomuto vysílacímu ideálu brání mnoho překážek.
uživatel
mirasat