| 20.09.2008, 17:52.31 | |
Manuální přepínač vstupů LNBNevíte někdo náhodou o možnosti kde získat ruční přepínač 2 LNB na jeden výstup do receivru ?Zatím se mě dosud nikde nepodařilo tento dnes již nepoužívaný přepínač sehnat,pokud někomu leží v šuplíku dejte vědět,potřebuji 2 ks |
![]() DVB |
| 20.09.2008, 18:40.38 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBNestacil by prepinac ovladany 0/12V treba z ext.zdroje ? Ty jsou bezne k mani za par kacek |
![]() J a |
| 21.09.2008, 10:52.13 | |
RE:Díky za radu alepotřebuji jak jsem zmínil používat dva tyto přepínače ,jeden již mám a používám ho v jednom z pokojů,řízení ext. zdrojem je o to komplikovanější tím žeby to ovládání samotné bylo nepřehledné ne žebych neměl zdroj 12V těch mám jako máku.Krom toho se mě tento přepínač osvědčil tím že nemá prakticky žáden útlum což se nedá říc o jiných přepínačích kde jsou kladeny velké nároky na útlum. |
![]() DVB |
| 21.09.2008, 11:09.22 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBNevím, co přesně potřebuješ, ale v zásadě to můžeš přepínat jakýmkoliv rozumně malým přepínačem, třebá obyč. páčkové mají útlum docela malý. Útlum bude daný v podstatě jenom nepřizpůsobením.Pokud jde o potřebu šetřit každý decibel, tak pak jistě potřebuješ vf přepínače s definovanou mechanickou konstrukcí a definovanou impedancí, ale to myslím v běžném domácím příjmu nemůže přijít do úvahy. Určitě jsem jakousi dobu používat přepínač tak, že jsem si posuvný přepínač fiknul na stěnu do běžné instalační krabice, přitáhl dva koaxy a jeden stáhnul do kompu a jeden do přijímače. Našrouboval jsem to na "deklík" a vypiloval do něj otvor. Funguje to bez nějakého viditelného zhorčení. Moje důvody proč takhle a ne obyčeným diseqc switchem bylyovšem tehdy velmi specifické. Jinak je rozhodně normální řešení diseqc switch. |
![]() Antonín |
| 21.09.2008, 12:12.46 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBTaky bych to vyřešil jako antonín. Ideálně se k tomu nabízí krabička třeba se slučovače VHF/UHF s Fkovými konektory. S dobrým přepínačem útlum nula nula nic. Nic jednoduššího mě nenapadá. |
![]() Tomik535 |
| 21.09.2008, 16:06.18 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBNo tak tyhle samovýroby mám za sebou a to s velkými neúspěchy ,jsem jinak dlouholetý radioamatér takže něco o útlumech v VF technice vím a mám s tím své zkušenosti.Ano pokud by se jednalo o nějakých 100 MHz např. u VKV tak to problém není ale přesně to co navrhuje /Antonín/* jsem si pochopitelně zkusil již dávno vyrobit a to z jinak perfektního stíněného odlitku nějakého sat rozbočovače /splitru/a doplnil otočným přepínačem s dostatečnou vzdáleností kontaktů,nicméně se v praxi ukázalo že to sice je funkční ale s takovým neuvěřitelným útlumem v určitých pásmech /především pochopitelně u konce 12 GHz pásma/že to bylo pro mé použítí zcela nevhodné .Přepínal jsem vstup z jednoho LNB mé otočné antény na dva přijímače,jeden na SS2 kartu v P.C a druhý na PH 6010 a když se do toho zahrne tupý vstup vstupní jednotky především u SS2 karty tak se mě stalo že při deštivém počasí dokonce na 120 ofsetce mě kostičkoval DigiTv i když jen na některých kanálech.Sehnal jsem od kolegy z rakouska nedávno firemní -bohužel měl jen jeden /Cable Switsch-Hi Isolation/ a nepozoruji jakýkoliv útlum jakobych jel na přímo z antény.Obdobný problém jsem měl s průchozí smyčkou u vyrobeného Interface podle návodu z AR/A /staršího data/ pro možnost převodu při použití sat receivru s Diseg aby to převedl pro motor s impulsním řízením,nakonec jsem to zavrhnul,i když jsem vše pečlivě odstínil do krabičky z pocín. plechu výsledek byl katastrofa ono 1200 MHz co jde z výstupu LNB MF zes. není žádná sranda. |
![]() DVB |
| 21.09.2008, 18:34.15 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBJeden mi v šuplíku leží, ale v SK. |
![]() amater3 |
| 22.09.2008, 08:50.09 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBObyčejný přepínač posuvný a obyčejný síťový pačkový přepínač ovšem žádný pozorovatelný útlum nevykazovaly (bez měřících přístrojů jinak by jistě byl).Proč by jakýkoliv útlum (s výjimkou útlumu z nepřizpůsobení) měly vykazovat, že¨? Ale ať už tak nebo onak, prkaticky to prostě funguje. (Fungovalo). Možná jsem měl štěstí na vynikají vf parametry náhodných šmějdů ze špulíku, ale nemyslím si to. P.S. Definitivně to nemůže mít útlum závislý kmitočtově, to by byla veliká náhoda. Jestli ty spíše nemáš dlouhý nebo špatný koax, že to na horních frekvencích už nemá žádnou rezervu? Jsem ochoten se vsadit, že rozdíl v útlumu jakéhokoliv dokonalého vf přepínače a mého tupého řešení se síťovým páčkovým přepínačem nebude větší než 3dB v pásmu 1000-2000 MHz. Je to hrůza, ale je to tak. Rozmítaný osciloskop už nenám dlouho, ale ono to půjde orinetačně změřit i pomocí útlumových článků. |
![]() Antonín |
| 22.09.2008, 19:01.14 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBNa /amater 3/ díky za vstřícnou nabídku pouze jsem zcela nepochopil tím -ale v SK -jinak to od tebe rád pochopitelně vemu,kontaktuj mě prosím na ICQ :319694279 a ted k Antonínovi,koax. kabel od LNB k zmíněným dvou přijímačům/tz.SS2 a PH6010 je pouhých ca 10m v tom bych chybu nevidělprostě s tím firemním man. přepínačem je to bez chyby jak říkám beze změn oproti spojení napřímo ,je možné že jsem měl naopak smůlu já v tom že volba otočného přepínače nebyla ta štastná volba byt na pertinaxovém karuselu aspon to tak vypadá ale je možné že právě v tom může být zakopaný pes ,mám ale třeba na chatě takobý posuvný kupovaný antenní přepínač pro pásmo TV -UHF-VHF tak to zkusím dovézt domů a vyzkouším třeba se chytne nicméně i u něj jsem v pásmu UHF asi na 500Mhz zjistil že to není vončo prostě ten vstup kde byl dosti silný signál jednoduše i tak prolézal do vstupu se slabým signálem čili to VF oddělení je tam mizerné byt to je rovněž celé v plechové krabičce a vypadá to alespon vzhedově dobře.Možná se to na určitých frekvencích rozkmitává nebo se tam nabaluje nějaká harmonická to už mluvím o tom LNB přepínání čerti vědi prostě na to určitých frekvencích bylo jakoby neprůchodné a to nejen na těch zminovaných vyšších když si detailně vzpomínám r.o. také bohužel nemám takže se mohu jen dohadovat ,každopádně to dělalo velké problémy a nakonec jsem se rozhodl vyrobený přepínač byt s pečlivostí VF úskalí vyhodit. |
![]() DVB |
| 22.09.2008, 19:35.54 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBDVB nemám ICQ a to v SK znamená že bydlím na Slovensku.Přepínač je typu SA 07. |
![]() amater3 |
| 23.09.2008, 15:49.02 | |
RE: Manuální přepínač vstupů LNBJak to tak vidím i přes blízkost a stále vžitou sousedskost už je to značná bariera mezi našimi národy a asi s tím posíláním a cenou by stál přepínač víc než za to stojí takže to hodme za hlavu,zkusím to ještě v nějakém bazaru apod. i tak děkuji za nabídku.Určitě to mnoha lidem leží ladem v šuplíku jen o sobě vědět je ten problém . |
![]() DVB |
| 15.10.2008, 14:06.41 | |
Přepínač signálu z LNB pro 2 reciveryPotřebuji vyřešit podobný problém. 1 výstup z LNB přepínat "dálkově" 12V do dvou svodů k přijímačům. Je toto na trhu? Děkuji za info. |
![]() Daidallo |
| 15.10.2008, 14:10.16 | |
Přepínač signálu z LNB pro 2 reciveryMám LNB 4výstupý, ale potřebuji ještě jeden pro současné a nezávislé nahrávání i sledování. Tak bych chtěl jeden svod přepínat, abych nemusel měnit Quad za Quatro+multiswitch 4/8. |
![]() Daidallo |