20.10.2008, 20:27.04 | |
skusenostiMam problem musim sundat parabolu z panelaku kuli zatepleni a uz ji tam dat nemuzu ani na strechu balkon nemam a ostatni balkony jsou az na druhe strane nemate nekdo napad jak to vyresit?mam Digi Tv dik |
![]() George1 |
20.10.2008, 20:30.20 | |
RE: skusenostizrušit |
![]() miks |
20.10.2008, 20:37.30 | |
miksto neni prijmac od nich to je soukromej i z motorem ale tech penez vtom a ted to mam jako vyhodit?a nejsem sam tady tech anten je asi 10 na baraku UPC atd jak ktomu ty lidi prijdou?ze musej vyhodit svuj majetek (nevhodné slovo) to je bordel a na druhym baraku to tam mit muzou to je hnus |
![]() George1 |
20.10.2008, 20:51.38 | |
A co s tím tady?Majitel domu má právo rozhodnout,co na jeho domě být může a co ne. Pokud se jedná o UPC, asi by nebyl problém spíše upavit společný rozvod tak, aby každý měl na zásuvce k dispozici Astru 19 st. Jedna parabola na střeše v rámci STA pak bude stačit pro všechny. |
![]() Zorbas |
20.10.2008, 20:55.48 | |
Zorbasmajitel je Drustvo a ma tu jeste 2 panelaky tam to muzou mit a tady ne rekla spravcova prej by tam zatejkalo |
![]() George1 |
20.10.2008, 21:06.01 | |
Možná zkusit diplomaciiPřed 15 lety, když jsem bydlel taky v paneláku, jsem řešil montáž antény pro CB pásmo (délka 6m) na střechu. Oficiálně jsem žádal družstvo, striktní zákaz z téhož důvodu jako ty.Tak jsem tu o(nevhodné slovo) (referentku) navštívil osobně s dobrou flaškou a bomboniérou, nakonec potřebovala opravit televizi, dohodli jsme se, povolení jsem dostal, provedl montáž a bylo to ok. Někdy stačí někomu, kdo je "důležitý jak bedna kytu" dát najevo, že ho uznáváme, a on se pak rozkrájí... |
![]() Zorbas |
20.10.2008, 21:08.59 | |
RE: skusenostipopremejslim dik |
![]() George1 |
20.10.2008, 21:15.16 | |
RE: skusenostiRozumny zpusob navrhoval ZORBAS (muze byt i vice pozic),nevidim duvod,proc by na strese nemohly byt umisteny parabolicke anteny,kdyz to bude radnym zpusobem zduvodneno a osetreno.Napr. kratkou technickou zpravou,vykresem a fotografii,nejlepe i autorizovano.Proti teto variante nemuze nikdo nic namitat.Koser postup samozpravy bytoveho druzstva by byl se vsemi kdoz maji satelitni anteny projednat navrh mozneho reseni.Lepsi pozici v jednani by byla,pokud by jsi vlastnil souhlas druzstva s umistenim stavajici paraboly.Vlastnik domu musi umoznit prijem TV a R programu,bohuzel neni definovano jak (tak napr.umoznil prostrednictvim CATV).Osobne si myslim,ze tato situace muze zavanet omezenim svobodneho pristupu k informacim a pripadny soudni spor trvajici aspon 12 let by mel vest k uspechu. |
![]() hdpe |
20.10.2008, 21:28.09 | |
RE: skusenostiPokud to chceš ofic.na střechu,potřebuješ nějaké ty podpisy nájemníků(popř.vlastníků bytů) a po té předložit družstvu s nějakým technickým řešením.Viz. jak bylo popsáno výše když narazíš na problémy je to o něco těžší,ale problémy jsou od toho aby se řešily.Určitě nějaké technické řešení najdeš a budeš na tom neustále pracovat.... |
![]() Kamil_k4 |
20.10.2008, 22:44.29 | |
RE: skusenostiPošli správovou do pr...., jak sem to udělal já. Domovník za mnou taky přišel, že musím před zateplením odinstalovat parabolu i s držákem a najít si jiný způsob příjmu TV. Řekl jsem mu, že parabolu sundám, ale konzolu jenom přes mojí mrtvolu. Bavil jsem se o tom se sousedama a ejhle po dobu zateplení přibylo na stěně několik konzol. Za cigára jim to připevňovali zedníci přímo z lešení. A ona se "zateplená" konzola už potom hrozně špatně sundává :-)A když najednou zmizí lešení tak už ho kvůli demontáži ta vaše správcová znova stavět nebude. U nás jsou zateplený paneláky už snad skoro všechny a neviděl jsem jedinej, na kterým by nebyly paraboly. Jak na družstevních, tak na barácích v osobním vlastnictví. |
![]() Ľudmila |
20.10.2008, 23:32.38 | |
No,jakočlen družtva jsi i spolumajitel,na členské schůzi žádat konzoly,nebo odvolat vedení ap. |
![]() spyko |
21.10.2008, 02:59.40 | |
RE: skusenostiU nás se to má dělat, mám také družstevní, zatím nám to družstvo povolilo s tím, že konzole, neboli držák musí být žárově pozinkován. Tak jsem to nechal udělat a snad bude pokoj. |
![]() sateliťák |
21.10.2008, 07:37.10 | |
RE: skusenostiPokud je dům v podílovém vlastnictví členů družstva, tak záležitosti kolem domu řeší Samospráva domu - to jsou lidé, kteří zde mají majetkový podíl - bydlí zde. Žádný předseda ani jiný orgán nemůže do těchto záležitostí hovořit. Takto je to ve Stanovách družstva a v Jednacím řádu. Držák ovšem musí být upevněn poněkud jinak než na šroub do hmoždinky a upevňovací prvky musí být utěsněny tak, aby do tepelné isolace nezatékalo.Vše záleží na vůli domluvit se!! Kde tato vůle není, tam je problém. |
![]() grupen |
21.10.2008, 09:02.09 | |
RE: skusenostiZorbas: se modli, aby si ten tvuj prispevek o "bedne kytu" zrovna necetla referentka, jinak ti uz rejdi s flexou na strese :))) |
![]() afkcz |
21.10.2008, 09:40.30 | |
RE: skusenostiPOZOR !!! Na jednu věc. Ještě stále ti platí zákon, že, co bylo jednou namontované, za doby, kdy platila pouze oznamovací povinnost, zůstává namontované a je chápáno jako nedílná součást domu, ať se majitelé domu, mění jak chtějí ! Čili nové namontování, k tomu je nutný souhlas majitele. A ten už nemusíš dost, to je jeho bezvýhradné právo. Ale, co bylo namontováno dávno kdysi třeba se souhlasem bývalého majitele na to nemá právo sahat !!! Provést zateplení mu samozřejmě musíš umožnit, ale nesmíš to sám dobrovolně sundat. V tom okamžiku si to sám dobrovolně zrušil a nové povolení už nemusíš obdržet. Je nutné to ofotgrafovat aby jsi měl důkazy. Pozvat k tomu pár známých aby jsi měl svědky, že to tam bylo v provozu. A po té nutit majitele k sepsání dohody, že po ukončení prací to bude vráceno do původního stavu. Tedy mají možnost před zateplením umístit držák tak aby to vyhovovalo normám, po té provést zateplení a až práce budou ukončeny, vrátíš si tam parabolu. Vše ale musíš mít písemně, plus fotografie, svědky, sepsanou dohodu atd. Jinak ti jsou schopni tvrdit, že tam nic nebylo. Prostě ty to neodstrańuješ natrvalo, jen jim umoźňuješ práce na domně. Jinak platí, to co říkám. Na to, co už jednou se souhlasem visí.( I v případě oznámení, minulý zákon.) Na to nemohou !!! |
![]() JoséBrtník |
21.10.2008, 10:08.46 | |
RE: skusenostija si montuju na dum co si mi libi,ale je to moje. :laughing: :laughing: :laughing: |
![]() image |