| 26.10.2008, 12:11.00 | |
Poradí někdo ?Prosím,dokáže někdo poradit?Zakoupila jsem Tv,která má tzv.CI slot. V návodu je tato fce. popsaná velmi obecně.Můj dotaz zní: 1.) Když si dokoupím nějaký CAM modul+příslušnou kartu(Cs link,TT atd.)umožní mě to za předpokladu zapojení sat.reciver(máme motor. natáčení,čili možnost příjmu z vícero družic)+TV+výše zmíněný CI slot + CAM modul + karta,příjem zakódovaných programů,které ta která karta umožní? 2.) jaký CAM,pokud to má smysl koupit?3.)Umožní to při příjmu DVB-T v případě,že budou některé programy vysílány v MPEG 4 (samozřejmně při zakoupení patřičného CAM atd.) příjem? 4.)Jaký dopručíte? Omlouvám se za možná špatné tech. názvy,manžel radí ale je handicapován invaliditou,tak proto činím dotazy já .Dík předem za případné rady Pavlína |
![]() Pavlína |
| 26.10.2008, 12:49.32 | |
RE: Poradí někdo ?1) Ne, modul musí být v CI slotu sat. přijímače.3) Ano, ale jediny modul na trhu Neotion umí sice MPEG4 ale ne HDTV. A není zcela jisté zda si bude s TV rozumět. |
![]() visper |
| 26.10.2008, 12:51.30 | |
RE: Poradí někdo ?Kartu ne do TV, ale do Sat.reciver do čtečky, nebo do CI-slotu v modulu - musí umět CRW. Slot v TV je na DVB-T zatím jen MPEG-2. Ta TV má tuner na MPEG-4 ? (viz návod). |
![]() CES |
| 26.10.2008, 12:59.03 | |
RE: Poradí někdo ?Především každý prodávaný výrobek v ČR musí mít podle zákona návod v českém jazyce. Bylo by dobré tento návod přečíst, obvykle se tam člověk dozví to co je mu nejasné. Dále si myslím, protože jsem ten návod nečetl, že ten ci slot slouží pro modul a kartu pro dekodování příjmu DVB-T, které se postupně po zprovoznění celé sítě také zavede. Nebude vše provozováno volně jako dosud. |
![]() grupen |
| 26.10.2008, 13:17.00 | |
Re:Tato funkce umožňuje sledovat některé šifrované stanice(placená vysílání). Pokud modul CI odstraníte, nebudete moci placené služby sledovat. Když modul vložíte do zásuvky CI, získáte přístup k nabídce modulu. Modul a inteligentní adaptér můžete zakoupit u svého dodavatele. Modul CAM nevkládejte ani nevytahujte z přístroje příliš často. Mohlo by to způsobit potíže. Po zapnutí přístroje po vložení modulu CI často neuslyšíte zvuk. Podle použitého modulu CI a inteligentního adaptéru může být obraz nepřirozený. Funkce CI (Common Interface) nemusí být použita, záleží na situaci vysílání v dané zemi. To je vše z návodu? |
![]() Pavlína |
| 26.10.2008, 13:26.19 | |
Re: PavlínaTak to je jak jsem předpokládal, až bude kódované DVB-T, tak to bude sloužit. Zatím klidně sledujte to málo co se vysílá volně. |
![]() grupen |
| 26.10.2008, 14:15.12 | |
to PavlínaPokud ten úryvek textu byl opsán z českého návodu dodávaného k TV, pak bych to zařízení i s tím návodem opět zabalil, a prodejci to otloukl o hlavu. Ten návod je totiž přeložený z angličtiny pomocí translátoru, takže obsahuje hromadu nesmyslů. Koupě TV s CI je v dnešní době plýtváním. Než bude možné tuto funkci TV využít, tak bude ta TV zralá do šrotu.Ten překlad toho návodu je v mnohých směrech velmi zavádějící, a neskytuje uživateli pravdivé informace, proto chápu Tvoji otázku. Pro příjem kódovaných stanic ze satu je nutné mít satelitní přijímač vybavený dekoderem a příslušnou dekódovací kartou. Do TV pak už jde nekódovaný signál. Ten CI v TV by tak bylo možné využít až v případě příjmu kódovaného vysílání DVB-T, což je záležitostí v horizontu minimálně několika roků. Technologie dnešních TV ovšem těžko přežijí 5-7let. Televizor tak pravděpodobně zestárne mnohem dříve než na toto vysílání dojde. Mimo to je pravděpodobné, že swe bude jednat o vysílání DVB-T2 HD H264, což je technologie, kterou Tvá TV není schopna zpracovat. |
![]() Enik |
| 26.10.2008, 16:11.04 | |
Re:Takže nezbývá než všem poděkovat za pro mne důležité informace.Díky |
![]() Pavlína |
| 26.10.2008, 19:19.24 | |
RE: Poradí někdo ?Myslím že by Pavlína měla sem dát přesný typ televizoru. Měl jsem možnost uvádět do provozu TV přístroj který měl integrovaný jak digitalní sat .přijimač , tak i digital pro pozemní příjem. Ten integrovaný digi-sat měl 2 sloty pro moduly.Myslím že to byla značka METZ . JVC dává také na trh TV s integrovaným digi. přijimačem i se 1 slotem pro modul.Takže znovu opakuji pro Pavlínu: přesný typ televize zjednoduší porady.Beat. |
![]() beat |
| 26.10.2008, 21:13.54 | |
re:Můj panák PX 80 E má taky CL slot ale kvůli němu jsem si tuto placku nekupoval-mám už obsazeny všechny 3 HDMI. :bigeyes: |
![]() waltr |
| 27.10.2008, 09:06.27 | |
Re:beatJedná se o tv LG PG42 6900Plazmový televizor a dvěma integrovanými DVB-T tunery * 160GB vestavěný HDD, možnost až 86 hodin záznamu * Advanced Time Shift (časový posun), současné nahrávání a sledování, časované nahrávání, nahrávání z externích zdrojů, jednoduché nahrávání pomocí programového průvodce * úhlopříčka: 106 cm * jas: 1500 cd/m2 * kontrast: 30.000:1 * rozlišení 1024 x 768 * obrazový procesor XD Engine * 100 Hz Tru Motion * 3D odstranění šumu * digitální hřebenový filtr * ochrana proti vypálení * zesilovač TV signálu * DCDi by Faraduja * DLTI / DCTI (vylepšení kontrastu / barevnosti) * nastavení: poměr stran, zoom, kontrast, jas, barva, ostrost, odstín * skryté reproduktory: 20W (4xrepro-Mark Levinson) * prostorový zvuk SRS TruSurround XT * podpora Dolby Digital * ekvalizér * auto. úroveň hlasitosti * SimpLink (HDMI-CEC) * dětská pojistka, budík, časovač vypnutí, auto. vypnutí * 1000 str. teletext * EPG (elektronický programový průvodce: 8 dní) * boční panel: AV, S-Video, HDMI * zadní panel: 3x HDMI (spolu 4x), 2x Scart, komponentní, optický audio výstup, RGB PC vstup, PC audio vstup * otočný stojan * české menu |
![]() Pavlína |
| 27.10.2008, 13:07.19 | |
RE: Poradí někdo ?Pavlíno stáhnul jsem si nabídku LG a ten přístroj o který jde:Muže být docela dobrý, avšak JEN pro pozemní vysílaní,a nejde všude a ne všechny programy. Co se týká satelitního příjmu, eventueně českých a slovenských kodovaných programu-tento přijimač není pro toto vybaven. takže dokoupit ještě digitální přijimač kde se dají vložit jak česká dekodovací karta , nebo pomocí CW modulu.Pro vybrání takového přístroje, doporučuji si vzít na poradu odborníka, jinak koupíš něco, a budeš třeba nemile překvapená. Beat |
![]() beat |
| 27.10.2008, 13:47.23 | |
Re:beatDěkuji ještě jednou za rady.Bydlíme v Praze docela na kopečku,takže příjem DVB-T máme bez problémů(žižkov,Strahov,Cukrák),manžel napovídá "všechny multiplexy?),kromě toho používáme někým zatracovanou "Digi TV" a přes ten Humax +II,pomocí motoru přijímáme další družice cca 6.Tak programovou nabídku máme poměrně velkou.Čili,jestli jsem tomu porozuměla dobře,jedná se tedy zřejmně o kvalitu(HD)?a o případné rozšíření programové nabídky(asi slovenských stanic a popř. dalších)?Jenom jestli ještě mohu,zeptám se - kdyby časem to pozemní vysílání ,respektive,některé stanice přešly na nějaký jiný systém,tak bychom měli mít možnost pomocí toho" CI slotu+ patřičné karty",ten který program přijímat? Je to na mne moc technické,vlastně jen tlumočím to co manžel napovídá.Proto se omlouvám za možná"pro někoho banálnosti". Ještě jednou díky za ochotu a čas! |
![]() Pavlína |
| 27.10.2008, 21:29.21 | |
RE: Poradí někdo ?Shrnuto a podtrženo : tuner v Tv jen pro DVB-T(asi jen mpeg-2),možnost rozšíření o modul v případě zakodování multiplexu(budoucnost -za 6 a více let....).Na DVB-S(S2) jen satelit a potom se možná budete dívat na HDTV....Pěkný digitální večer. |
![]() Kamil_k4 |