| 27.10.2008, 10:25.17 | |
ethernet a octagonmohol by mi prosim vas niekto pomoct ako to vsetko nastavit v pocitaci, popripade nejaky link aby som mohol podla toho nastavit ethernet dakujem |
![]() NORBERTOO |
| 27.10.2008, 10:47.02 | |
RE: ethernet a octagonNazdar Norbertoo.A co konkrétně neumíš nastavit? Satelitnímu přijímači přidělíš IP adresu ze stejného rozsahu, jaký máš nastavený na PC. (třeba na PC máš: 192.168.10.21 / maska 255.255.255.0) na satelitní přijímač nastavíš IP 192.168.10.22 / maska 255.255.255.0 obě zařízení musíš mít připojené do sítě (nejlépe přes SWITCH) a nesmí mezi nimi být router. Když toto nastavíš a pustíš na počítači PING na IPadresu satelitního přijímače, musí se ti vrátit odpověď v řádu milisekund. |
![]() colombo |
| 27.10.2008, 11:13.35 | |
RE: ethernet a octagonja mam router,klasicky to pichnem do sat. prijimaca a rovno do routra, nemalo by to byt zle vsak potom uz len nastavim ako si mi pisal a malo by to byt ok |
![]() NORBERTOO |
| 27.10.2008, 12:22.21 | |
RE: ethernet a octagonnejdriv si nastav router v pc....potom pripoj satelit...v Octagonu musis mit nastaveny - metoda site - DHCP.... router si automaticky navoli IP a melo by to slapat... kdyby ti to neslo,nech mi tu kontakt na skype nebo email |
![]() Kimm |
| 27.10.2008, 12:30.23 | |
RE: ethernet a octagonRouter má dvě rozhraní (nebo i více).WAN-port je pro přivedení internetové konektivity (nevím jak to napsat česky). LAN-porty jsou pro připojení zařízení do tvojí místní sítě. Pokud máš pouze jeden LAN-port, tak ho musíš nejprve rozbočit přes SWITCH a potom tam připojit všechny zařízení s ethernetem. Pokud máš router s více LAN-porty, tak tyto LAN-porty už fungují jako SWITCH a další zařízení nepotřebuješ. Nastavení IP můžeš udělat manuálně (jak jsem popsal) a nebo nechat na automatickém přidělení od DHCP serveru (který je v routeru) - ale tuto funkci musíš mít aktivovanou. |
![]() colombo |
| 27.10.2008, 13:42.51 | |
too kimmdakujem pekne, urcite sa ozvem okolovecera lebo teraz nemam cas aj tak vam pekne dakujem popracujem na tom |
![]() NORBERTOO |