| 28.10.2008, 08:04.24 | |
Digit S2 TechnisatPo delší době jsem vzal několik kusů tohoto přijímače.Koukám, že Technisat cosi "tvoří". V přijímačích je uplně jiný typ software.Prostředí v menu,grafika odlišná. Firemní editor TechniportXV/1.5 i 1.6/ vůbec neni schopen z nového typu dostat setting ven ani dovnitř/pokaždé zahlasí že se jedná o neznámý přijímač/. Přitom rok starý DigitS2 funguje naprosto korektně. Jedině Techniport louder dokáže z nových kusů nátáhnout a uložit zpět, ale pouze celou databázi, bez možnosti editovat, prohlížet seznamy programů. Nové modely už umějí diagnostikovat přijímanou družici/Nit/, ale přinášejí s sebou dost problémů. Především tedy montérum, kteří využívají firemní setting editor. Z editorem SetEdit jsem to netestoval. Jo, a na stránkách www.technisat.de, neni v sekci download vůbec tento model k nalezení.... |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 08:09.25 | |
RE: Digit S2 Technisatto je booodréél toto:-) |
![]() cb21 |
| 28.10.2008, 09:00.47 | |
To je humus!Mám vedle sebe dvě plastové krabice Technisat DigitS2,jedna je rok stará,druhá dva dny a každá si tahá z družice jiný software.Ten starší si tahá - 2.22.0.7 Ten nový - 2.36.0.2 Ten nový nemá dokonce ani optický SPDIF! Chce se mi blejt ;P Rv |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 09:05.16 | |
Super prodejce!!Kupoval jsem to v Omko, už mě to fakt sere.Tohle je jednání, to se nevidí!!!! To by měl zajímalo, co zase kde rozprodávaji za sračkovou paletu za "voňavou cenu"..... |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 10:27.26 | |
To SaxomNové modely mají CZ menu ? No potom je "jasno". |
![]() CES |
| 28.10.2008, 10:58.35 | |
RE: Digit S2 TechnisatJo, když se něco osvědčí a člověk si vychytá obsluhu, je čas na změnu.Jdu si pustit ten svůj ,,Topfíld,, - tam jsem se dopracoval opět k RS232 propojení (Pokrok se nedá zastavit). :bigeyes: |
![]() mirasat |
| 28.10.2008, 11:24.19 | |
RE: Digit S2 TechnisatTechnisat mel posledni dobre modely digit c a digit ci, vse ostatni stoji i s "nemeckou kvalitou" za totalni (nevhodné slovo) |
![]() PowerPC |
| 28.10.2008, 11:32.45 | |
re:mirasatnávrat k něčemu co je osvědčilo, to je přece správné R^ :laughing:fakt to jinak než přes kabel nejde, patří je nakopat :-/ |
![]() poky1 |
| 28.10.2008, 11:41.23 | |
RE: Digit S2 TechnisatSchválně zítra do Omka zavolam, jsem zvědat co mi řeknou.Skutečnost, že oficiální editor zahlásí o firemním přijímači, že se jedná o neznámé zařízení, to je prostě neuvěřitelné!! CES - české menu do toho netahej, to je případ modelu STR1. Model DigitS2 má české menu odjakživa. P.S. - nový DigitS2 nemá to uživatelské porostředí špatné, některé věci tam jsou nové a docela šikovné, ale nekompatibilita mezi starými DigitS2 a setting editorem je prostě nepochopitelná. |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 11:42.52 | |
@SaxonBohuzel ani vyhradni dovozce techto stroju nemuze ovlivnit nektere ciny Technisatu, muze je pouze upozornit na nedostatky, to se take deje. Bohuzel reakce Technisatu jsou vice nez opozdena ...Docela se divim, ze jako prodejce nemas ten setedit davno zakoupeny ... s Wolfgangem Litzingerem se da jiste domluvit, pokud by byl problem v komunikaci mezi prijimacem a pc. |
![]() 007 |
| 28.10.2008, 11:45.03 | |
RE: Digit S2 TechnisatOmko Tě stejně vyfakuje, nikde přece nepíšou, že do něj existuje funkční editor. :fuming: Jsou to paka, chce to mrknout po Německých fórech, třeba to půjde použít z něčeho jiného. |
![]() poky1 |
| 28.10.2008, 12:07.31 | |
@007Máš pravdu,SetEdit jsem měl mít už dávno.Mám ho k modelum Vantage a jsem spokojenej.Zatim mi TechniportXV sloužil bez problémů, tak jsem to neřešil.Z včera zakoupeného HDS2 jsem setting stáhl,upravil a odeslal bez problému, tak že je problém u jen těch nových modelů DigitS2. |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 12:10.39 | |
poky1Vyřešim to jednoduše, DigitS2 brát už nebudu.Objednam Vantage 211,Showboxy zatim necham spát. |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 12:52.01 | |
RE: Digit S2 Technisata ked som to pisal neceleho pol roka spat isli ma tu poniektory zozrat.tehnisrat je proste najvacsi shit co sa kedy dovazal na nase uzemie. To priblble skopcacke plug and play prenesene do automatickeho natacania na druzicu astra 19e a stahovanie nejakeho este priblblejsieho made in germany settingu .. no proste des.. na slovensku sa na to ulakomila len Nay , rozumny predajca vsak do technisratu nejde !! |
![]() Vlado Fogo |
| 28.10.2008, 15:21.09 | |
ono s tebou je totěžký Vlado, pro tebe je vše co není linuxové totiž křáp. :8) |
![]() poky1 |
| 28.10.2008, 17:47.33 | |
RE: Digit S2 TechnisatVlado má pravdu.Dnes jsem dopadl s těma křápama jak sedlák u Chlumce.U zákazníka jsem zapojil dva kusy DigitS2 "nové generace" a ani jeden mi načetl kartu Gital.Zkoušel dvě karty a ani jedna se nechytla. Proč tohle tedy prodávaji. Zítra to posílam zpět. |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 18:06.45 | |
RE: Digit S2 TechnisatOno to bude přesně tak jak jsem říkal na jaře když jsem vracel ten Digit MF4SCC.Začíná soumrak firmy Technisat na našem trhu.Bohužel. |
![]() BIDLO |
| 28.10.2008, 18:21.38 | |
RE: Digit S2 TechnisatPromiň Saxone, věřím že to znáš s Technisaty - při vkládání karty byl odpojen od el. sítě ze zásuky ? Snad mě za to nesežereš, takle vytočeného Tě neznám. Já to znám, taky někdy hledám co se kde stalo,když to nejde. R^ |
![]() CES |
| 28.10.2008, 18:41.18 | |
@poky1ale nie.. videl si ze som chvalil trebars aj openboxy, topfieldy.. proste vsetko co je postavene na rozumnom sofre.. u technisatu vsak rozum nevidim |
![]() Vlado Fogo |
| 28.10.2008, 18:44.00 | |
RE: Digit S2 TechnisatCES: no nevím to asi bude Saxon vědět,má s touhle značkou velkou praxi. Technisat prostě musí být odpojen od sítě pokud se vkládá karta,to je známá věc.Jinak prostě karta nepojede. |
![]() BIDLO |
| 28.10.2008, 18:53.02 | |
RE: Digit S2 TechnisatTak závěrečné resume:Ve včera koupeném přijímači DigitS2 se softwarem 2.36.0.2/954b/UL 2.3.-1BL255... karta Gital prostě nechodí!!! Dal jsem mu nasosat z družice 19,2E aktuální software 2.36.0.3/954e/UL 2.3.-1BL4/131/ a karta Gital je najednou aktivní. Na to ,abych musel každej tenhle sráč nechat hodinu sosat z družice, se můžu víte co.... Kdyby to šlo alespoň někde z webu ztáhnout. Tohle je ale věc výhradního dovozce, to se na mě 007 nezlob! CES - kartu vkládám vždy při puštěném programu CT24 a koukám při tom v menu na okno podmíněný přístup, abych viděl přijetí či nepřijetí karty. Dělal jsem to tak vždy a nikdy jsem nic neodprásknul. A to jsem jich namontoval tak stopadesát. ;) Každopádně budu zítra volat.Zdar všichni. |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 18:58.30 | |
RE: Digit S2 TechnisatJo Vlado, kdyby všechno šlapalo tak, jako starý dobrý originální Openboxy.Proč asi jsem ty Technisaty vzal.... Tu cestu do Krumlova,ztracenej čas a ještě všechno o svátku. Tak si tam holt udělam výlet ještě raz, zajdu se synovcem na medvědy.Bude mít radost :)) |
![]() Saxon |
| 28.10.2008, 19:15.55 | |
RE: Digit S2 TechnisatSaxon: tak to smekám.Já jsem ještě žádnou kartu v technisatu při zapnutém přístroji nerozjel.Vždy se musel odpojit od sítě.Ať už to byl ten Digit anebo STR1.Pak vše v pohodě šlapalo. |
![]() BIDLO |
| 29.10.2008, 11:03.22 | |
infoTak prý někdo nezodpovědný v OMKO nenahrál nový software...Proč ten správný software tam neni už od výrobce? Proč zmizel optický SPDIF? Proč nefunguje komunikace s setting editorem Techniport? Co zmizí příště? Aby jsme se mohli cenou přiblížit k ostatním lowendum. Aby nám co nejvíc zbylo. |
![]() Saxon |
| 30.10.2008, 17:43.43 | |
RE: Digit S2 TechnisatAno firmware by tam mel byt ten spravny, aby to jelo s kartama, ale to ma uz udelat vyrobce, ktery na to proste kasle ...takze ted prevalit celou varku novym firmwarem ma udelat vyhradni dovozce(no o zabavu mame postarano), a modlit se ze zase z eteru neposlou nemcouri neco novyho s cim zase karty CW nepojedou ... |
![]() 007 |
| 30.10.2008, 17:53.24 | |
@007Tak se to v menu zakáže a je to.Byli to ale horké chvilky, ale co Tě nezabije, to Tě posílí...Wolfganga Litzingera budu určitě kontaktovat, s Techniportem to prostě nefunguje ani pod tim novým softem. Jěště kdyby tam přidali alespoň tři favoritní skupiny. |
![]() Saxon |