| 07.11.2008, 21:03.08 | |
DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníDnes jsem si ukradl hodinku času a vyměnil 15 let starý, rozkmitaný anténní předzesilovač v pokusném sítu, který mi před pár dny definitivně odešel a nahradil jej symetrizačním členem.(Resp. jsem nic nenahrazoval, jen jsem na stejné desce vyřadil z činnosti a přemostil oba tranzistorové zesilovací stupně, a tak se ze zesilovače stal symetrizační člen) Všechny 3 multiplexy (2kW, 10kW, 10kW) plně funkční s dostatečnou rezervou (Frenštát p.R., cca 40km od vysílače, cca 450m.n.m, ve výhledu dvoje kopce) Takže jak vidno, pokrytí je jižním směrem od vysílače výrazně lepší, než uvádí mapka, zvláště pak, co se příjmu 2kW k32 týče. Už jsem to tu jednou psal, ale příjem byl tehdy realizován pomocí toho dvoustupňového předzesilovače (ve funkčním stavu cca +20dB), který v anténě zůstal z dřívějšího příjmu k54 z Hošťálkovic, kde byla jeho přítomnost naprosto nutná. |
![]() D2MAC |
| 07.11.2008, 21:34.29 | |
RE: DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníNevíš jestli je již možný příjem DVB-T v Trojanovicích Horečky,výhled na V.Javorník a Praděd? |
![]() Jarous |
| 07.11.2008, 21:40.08 | |
@JarousTrojanovice (ale pod Radhoštěm) + Bystré na Praděd (signálově) vidí, při dobré viditelnosti i opticky :) , Velký Javorník je tu vidět skoro odevšad.Na Horečkách - Trojanovice pod Javorníkem + Papratná, Bartošky je příjem z Pradědu (analog) naprosto příšerný a zastíněný, tak samo DVB-T ještě jak bylo na Hošťálkovicích (k54) tu bylo na hodně místech de facto nepřijímatelné, teď, jak je to na Hladnově je tu situace výrazně lepší. |
![]() D2MAC |
| 07.11.2008, 21:56.53 | |
RE: DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníJá už snad blbnu,chci napsat výhled na V.Javorník a Radhošť a místo toho napíšu Praděd. :laughing: |
![]() Jarous |
| 07.11.2008, 22:18.02 | |
RE: DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníVelký Javorník i Radhošť jsou tu viditelné z 98% okolního území, jedině pod kopci samotnými nejde vidět vysílače na vršcích.Btw, nejhorší možný počin, co bylo možné udělat, bylo spuštění rádia Čas z Velkého Javorníku na kmitočtu 105,9 MHz, nejen že ten obsah ale i dosah je naprosto příšerný, ale zároveň to ruší i pár daleko lepších, kmitočtově blízkých stanic, jako např. RMF-FM, které tu do té doby na 105,9 MHz výborně hrálo z cca 180km vzdáleného vysílače z Czestochowe, naštěstí se tu dá přijímat ještě z 93,0 MHz (Kosztowy) a 95,3MHz (Opole), ale to už jsem odbočil od tématu. |
![]() D2MAC |
| 08.11.2008, 09:00.44 | |
RE: DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníAle pod V. Javorníkem se nedá chytit nic. Mluvím o Veřovicích atd.. Stíní kopec ve směru na OV. :-( |
![]() lukin |
| 08.11.2008, 09:03.43 | |
RE: DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníD2MAC: Ještě se dá chytit v pohodě 100,3 FM (Vanessa FM) a 107.6 FM (Radio eM) |
![]() lukin |
| 08.11.2008, 10:44.11 | |
@lukinA asi dalších 15 různých PL rádií ve stereo/RDS kvalitě, které taktéž přijímám...Např: Jedynka, Dvojka, Trojka, Katowice, Opole, Krakow, Zet, RMF-FM, Plus, Vanessa, Eska Rock, AntyRadio, R. Maryja, Radio EM, 90 FM, R. Piekary, výjimečně i R. Mercury atd... |
![]() D2MAC |
| 08.11.2008, 11:09.06 | |
RE: DVB-T OVA, podhůří Beskyd, upřesněníAsi před pěti roky jsem chytal u Č.Bud i rádio Orion/Ostrava či Opava/.Bylo to ve vertikálu na ST-S730ES.Anténa - klasické "háčko" podle AR. |
![]() Saxon |
| 08.11.2008, 15:28.13 | |
@SaxonMůže být, proč ne.Já mám směr do Čech zavřený přes 918m vysokou bariéru s názvem Velký Javorník a bydlím těsně pod ním. Kdysi jsem přijímal, tuším na 102,4 MHz ve V pol. ČRo Pardubice ze Svitav, ale jinak nic. Jihozápadní a západní směr mám dokonale odfiltrován :))) |
![]() D2MAC |