| 10.11.2008, 11:21.57 | |
HD LNB a HD koaxialChcem si kupit HD sat prijimac a zaujima a ci je potrebne investovat do HD Ready LNB (napr. Diavolo Single 0.1dB HD Ready) a do HD koaxialu. Nejde mi o konkretnu znacku, len ma zaujima nazor odbornikov, alebo ludi co sa tym zaoberaju. Dakujem vopred za nazory |
![]() raul |
| 10.11.2008, 11:32.24 | |
RE: HD LNB a HD koaxialA nezapomeň ještě na HD parabolu... :))) ;P |
![]() drobeček |
| 10.11.2008, 11:34.29 | |
RE: HD LNB a HD koaxialAle treba davat pozor...HD parabola je tazsia ako klasicka parabola,tak ju treba poriadne uchytit |
![]() Blooddog |
| 10.11.2008, 11:50.04 | |
RE: HD LNB a HD koaxialEšte ste zabudli na Full HD F-konektory. Ale žarty bokom, nápis hd ready je na LNB len aby sa lepšie predávalo, inak je to nezmysel. A HD koaxiál ??? nič také neexistuje, ak ti ho nejaký predajca ponúka, tak chce len na tebe zarobiť ;) |
![]() Freedox |
| 10.11.2008, 11:52.17 | |
RE: HD LNB a HD koaxialjediny co potrebujes HD, je HD receiver R^ |
![]() hellrider |
| 10.11.2008, 11:56.42 | |
RE: HD LNB a HD koaxialA TELEVIZE HD ;) |
![]() Stef |
| 10.11.2008, 11:57.23 | |
RE: HD LNB a HD koaxialtaky mne pobavilo na krabičce LNBčka "HD full ready" :laughing: |
![]() Mooonty |
| 10.11.2008, 11:59.27 | |
a nezapoměňsi koupit HD ready programy v českém jazyce. |
![]() Janik |
| 10.11.2008, 12:05.21 | |
HD LNB a HD koaxialkluci,kluci chudák raul,ten z toho teď bude mít v hlavě turecký fotbal:laughing: :laughing: :laughing: :8) :)) |
![]() hery |
| 10.11.2008, 12:07.55 | |
RE: HD LNB a HD koaxialjsou potřeba: hd zobrazovač,hd přijímač a hd programy....jo a propojení čili hdmi kabelhd koax?..čéče...nevim,zavolej na hd info :))) |
![]() cb21 |
| 10.11.2008, 12:10.13 | |
HD kravinkytady je jasně vidět jak reklama ovlivnnuje obič zákazníkya není se co divit těmto dotazům (je potřeba HD křeslo?) |
![]() nurg |
| 10.11.2008, 12:10.45 | |
RE: HD LNB a HD koaxialJá se těmto dotazům nesměji ale spíš mne trošku mrazí, když vidím jaké metody výrobci používají na oblbování lidí. Tak nevím kolikrát jsem naletěl v oborech kterým nerozumím. |
![]() visper |
| 10.11.2008, 13:01.36 | |
@raulLNB Diavolo je šit...HD LNB - neexistuje HD koaxiální kabel - neexistuje |
![]() mirasat |
| 10.11.2008, 13:23.02 | |
RE: HD LNB a HD koaxialCakal som, ze vacsina ludi bude mat z toho zabavu ... Pisal som to preto, lebo na nete som nasiel tento koax od firmy Oehlbach.(www.oehlbach.com/CMS/product-detail.php?sprache=en&artikelnummer=1298) Na tej stranke je aj popis parametrov mohol by mi niekto porovnat tento koax s nejakym standardne pouzivanym. (mozu kludne aj uzivatelia drobeček, Freedox, Blooddog, Janik, cb21 ..) Tiez ma zaujima ake paramtre su vlastne najdolezitejsie? priemer vnut. vodica, ucinnost tienenia a na co maju vplyv ? Dik |
![]() raul |
| 10.11.2008, 13:31.59 | |
RE: HD LNB a HD koaxialKonvertor, kabel, parabola, to sa kupuje rovnake pre HD i SD, takze nezaoberaj sa tym prilis dlho, napr. kable zn. Belden su vyborne, ale i tam su rozne typy, je to len na Tebe, cim dlhsi kabel, tym je lepsie mat kvalitnejsi. Takze odpoved na tvoju otazku znie: Nie, nieje potrebne kupovat ziadne "HD" konvertory ani kable, nic take neexistuje. Su len kvalitnejsie a menej kvalitne kable a u konvertorov je to dnes tiez viac-menej jedno, rozdiely su zvacsa minimalne. |
![]() street |
| 10.11.2008, 13:44.37 | |
mirasatna běžné použití stačí ale rozhodně to neni o.1!!!!!!!!!!!!je to prachobyčejná o.4dBelovka :))) |
![]() cb21 |
| 10.11.2008, 13:45.48 | |
RE: HD LNB a HD koaxialDVB-S2 je ovšem modulace poněkud jiná, než DVB-S. Takže třeba otázka fázového zkreslení není stejně důležitá. Většina HD kanálů se vysílá v DVB-S2 (ale zdaleka ne všechny).Označení DVB-S2 ready by jakýsi smysl mělo. Označení HD ready je blábol, ale je možné, že ho někteří výrobci používají jako laické synonymum pro DVB-S2. Bez měření ovšem není vědění a jediné, co to může přinést je vyšší odolnost proti většímu útlumu při přenosu, tzn. reálně funkci s menší parabolou, případně za horšího počasí. Nic více (a je dost dobře možné, že ani to ne). Za situace, kde většina parabol je chybně provedena, na komínech a jinak chybných uchyceních, kdy většina použitých kabelů má útlum 20dB/100MHz/100m, kdy většina F-kových konektorů je zbastlena hrůzně, je použitý konvertor zcela zanedbatelná věc. |
![]() Antonín |
| 10.11.2008, 13:54.16 | |
Diky AntoninKonecne nieco vecne a zmysluplne ... Dik |
![]() raul |
| 10.11.2008, 13:54.20 | |
RE: HD LNB a HD koaxialAntonio: při současných přijímačích a parabol a kabelů není fázové zkreslení zcela na místě.To je navíc o mnoho větší v samotných"levných "přijímačích! :))) |
![]() cb21 |
| 10.11.2008, 14:01.47 | |
RE: HD LNB a HD koaxialSamotný přijímač už nemá žádné fázové zkreslení, leda znad vstupní tranzistor v tuneru, pak už se prakticky hned demoduluje. Naopak levné přijímače mají nižní odolnost proti fázově zkreslenému signálu.Nic podstatného. |
![]() Antonín |
| 10.11.2008, 14:03.09 | |
RE: HD LNB a HD koaxialU kábla je nejdôležitejším parametrom útlm na 100 metrov. Čím je táto hodnota nižšia, tým lepšie. Tienenie zabraňuje prenosu rušivých zdrojov do kábla. Pokiaľ sa bavíme o HD aka DVB-S2, tak odstup signál/šum by nemal poklesnúť pod určitú hodnotu. Napríklad pri 8PSK a FEC 9/10 je požiadavka Eb/No minimálne 7,5 dB. Pre porovnanie, DVB-S QPSK a FEC 3/4 "stačí" okolo 4 dB... |
![]() Dusan |
| 10.11.2008, 14:52.36 | |
RE: HD LNB a HD koaxialA nejlépe je na tom DVB-S2 s modulací QPSK. V laboratorních podmínkách pracuje -2 dB pod šumem. Samozřejmě záleží na rychlosti a FEC. Já bych to nepaušalizoval, že HD potřebuje něco lepšího než SD. Kromě televizoru a lepších brýlí. |
![]() visper |
| 10.11.2008, 14:54.16 | |
RE: HD LNB a HD koaxialAntonio: fázové zkreslení může mít jak tuner,tak i demodulátor a pokud je špatně proveden,pak je i výsledný obraz vizitkou Rv |
![]() cb21 |
| 10.11.2008, 16:29.40 | |
RE: HD LNB a HD koaxialTo přesahuje moje chabé znalosti. Fázové zkreslení demodulátoru ani jeho vliv na vizitku výsledného obrazu, jenž asi bude zašuměný, nebo bude mít barvy do červena...to už jsme nebrali, nebo jsem chyběl. Za nás byl taky demodulátor přímo základní součást tuneru, ale to už je dávno a technika se zjevně vyvinula.Budu se to muset doučit. |
![]() Antonín |
| 10.11.2008, 17:21.10 | |
RE: HD LNB a HD koaxialaha,zřejmně si mě nepochopil.....tak jak LNB tak i tuner směšuje....čili z 12G na cca 1G a v tuneru 1G na nizží a některé přijímače mají dvojí směšování...každopádně zkreslení(posuv fáze)může nastat nejvíce na kabelu(špatný poměr stojatých vln....když je malý je to horší,nežli,když je velký....ber korektor nejhůře funguje,když je "zkreslení jen o trochu".co se týče toho kodeku,to jsem nevztahoval ke zkreslení (posuvu fáze),zde skutečně nenastává.Ale ve vztahu ke zpracování modulace.Co se týče toho systému dvb S2,tam zkreslení je též zanedbatelné,tam se jedná hlavně o šířku pásma........čili žádnej šum(no ..:-),,,,žádné barvy se díky fázy konat nebudou :))) |
![]() cb21 |