| 10.11.2008, 13:56.58 | |
Výpadky placených kanálůMám přijímač Strong 6355, nově jsem si pořídil kartu Gital. Chytám Astru 23.5 a Astru 19.2. Dřív jsem chytal Astru 19.2 a Hotbird.Signál mám díky 100cm parabole téměř na maximu, vše ok, u FTA stanic jsem nikdy neměl ani nemám problém s příjmem. Před pár dny jsme začali přijímat programy CS Link a tam je to horší. Cca ve 3-10minutových intervalech ztuhne obraz a vypadne zvuk a přes obrazovku se objeví hlášení Scrambled Service. Po cca 4 sekundách je to zase OK. Ostatní FTA stanice na Astře 23.5 jsou bez problému. Kde mám hledat problém? Díky za radu. |
![]() Tomas007 |
| 10.11.2008, 14:23.31 | |
RE: Výpadky placených kanálůPřehrát nový soft ;) |
![]() slapet |
| 10.11.2008, 14:31.49 | |
RE: Výpadky placených kanálůMám soft ze srpna 2008 a žádný novější jsem na stránkách Strongu neviděl. Můžeš mě prosím nasměrovat přesněji? ;)Díky. |
![]() Tomas007 |
| 10.11.2008, 14:32.54 | |
RE: Výpadky placených kanálůSorry, spletl jsem se, ne ze srpna 2008 ale ze srpna 2006... Ale stále je to jediná verz, kterou výrobce nabízí... |
![]() Tomas007 |
| 10.11.2008, 14:45.45 | |
RE: Výpadky placených kanálůAno, nejspíš to bude firmwarem, a je vysoká pravděpodobnost, že přehrátí (kdyby bylo čím) by pomohlo. Ale u těchto věcí můžou pomoct i jiné postupy. Možná pomůže jen návrat do továrního nastavení (= reset přijímače - pozor, naladěné kanály zmizí) a opětovné naladění, nebo možná pomůže na 24 hodin přijímač vypnout z elektriky. Možná by pomohlo zahýbat kartou ve čtečce, nebo ji podlepit, nebo se to možná časem upraví úplně samo... |
![]() Louskacek |
| 10.11.2008, 16:23.23 | |
RE: Výpadky placených kanálůBylo bylo mnohem lepší najít příčinu a pak ji odstraňovat.Důvodů může být celá řada: 1. příjem - ono není transpondér jako transpondér, nemají stejné frekvence, a tedy ani útlum v kabelu např., nemají stejný výkon, nemají stejnou polarizaci...takže to že hraje jiný transpondér ještě nic nevypovídá. Zkus stejný, nebo aspoň podobný (frekvencí a polarizací) transpondér. Může být vadné nastavení antény, vadný LNB, vadný kabel... 2. přijímač - firmware nemusí dobře řešit kódované programy, o tom přijímači ale nevím nic 3. karta - nemusí být dobrý CAM, může mít skutečně třeba i špatný kontakt, může být i sama vadná atd. Nejlépe lognout komunikaci s kartou pomocí multiseasonu třeba. Můj osobní tip je 1. A to i púroto, že jestli je to jenom pootočená anténa, tak sice rozdíl 4 stupně je skoro stejný jako rozdíl 6 stupňů a hrát to bude, ale bude to zejména na Astře 23e a na vyšších kmitočtech už moc slabé. |
![]() Antonín |
| 10.11.2008, 21:28.48 | |
Tomas007podobný problém jsem řešil u kolegy s kartou CSlink/to samé co u Tebe u slovenských programů na frekvenci 12565/hor/s.rychlost 27500 už jsem z toho byl jelen,až pootočení LNB cca o 4 stupně ,pak se vše srovnalo a do dnešního dne vše ok./jinak příčin a možnosí je samozřejmě více jak uvádí Antonín. |
![]() hery |
| 10.11.2008, 22:21.45 | |
RE: Výpadky placených kanálůstrong,no comment |
![]() pierrepetr |
| 16.11.2008, 12:30.26 | |
RE: Výpadky placených kanálůTak jsem zkusil zahýbat s parabolou a ještě jsem trochu vylepšil signál, ale moc to nepomohlo. Receiver jsem vrátil na výrobní nastavení a taky nic.Nakonec jsem jen tak pro zajímavost přehodil kartu z CI slotu č. 1 do dvojky a je pokoj. Výpadky přestaly a vše je ok. Soudruzi u Strongů asi udělali někde u CI1 chybu. ;) |
![]() Tomas007 |