Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
11.11.2008, 18:59.57

Vyplatí se počkat na AzBox HD Premium?

Mám k Vám dotaz, myslíte si, že se vyplatí počkat na AzBox HD Premium? Přemýšlel jsem nad Vantage 8000, ale nakonec se rozhodl pro Octagon 918 i díky ceně a podpoře, kterou mají oba dobrou, ale dnes jsem narazil na zahraničních fórech, že by snad už konečně měl být AzBox HD. Uvádějí, že v Německu snad 17. 11. a tady v Čechách jsem již viděl, že přijímají i objednávky a měli by snad být 12/2008. Někde jsem i četl, že AzBox HD Premium by měl mít 2 tunery, což mě láká. JE MI JASNÉ, ŽE NIKDO NEUMÍTE VĚŠTIT Z KŘIŠŤÁLOVÉ KOULE, ale myslím si, že je tu hodně lidí znalích věci více než já a že by mi snad někdo mohl radou pomoci. Předem všem děkuji :-)
uživatel
ppll33
11.11.2008, 19:02.05

RE: Vyplatí se počkat na AzBox HD Premium?

Ještě jsem zapomněl říci, že nemám čas čekat, jak se věc vyvine, protože od prosince nebudu mít na co koukat :-)
uživatel
ppll33
11.11.2008, 19:13.06

Vantage je luxusní přijímač

Octagon je naproti tomu zcela průměrný. Zcela vyniká možností sdílení, ovšem uživatelskou "přívětivostí" a celkovým řešením OSD a menu je to naprostá slabota, nakonec je to "Globo" a to jak známo kvalitou hw nevyniká. V kvalitě obrazu zásadní rozdíl není, Vantage má malinko lepší obraz přes HDMI.
Čekat na cokoliv je nesmysl, to bys mohl čekat pořád. Podpora? Podstatná je výbava přijímače (počet čteček, přípojných míst atd) a spolehlivá komunikace s běžně používanými kartami. Podle emu bych se nerozhodoval, to je stejně víceméně krátkodobá záležitost. Toť můj postřeh...
uživatel
Zorbas
11.11.2008, 19:18.44

Zorbas

Vidíš a já vrátil Vantage pro velmi slabé uživatelské menu,nemožnost super jemného doladění apod,což se nedá s Octagonem srovnat R^ Údajně Vantage má současné menu okopírované z Octagonu,ale pouze jsem to slyšel,nemám ,nepotvrdím.Když jsem ho měl tak slabota.
uživatel
misut
11.11.2008, 19:32.21

misut

me zas pripada octagon ze drzi pohromade silou vule tlacitka jsem se bal mackat rukou a menu slabota kratky nazvy delsi se nevejdou,teletext 1 stranka atd nic moc jen cena ta je super a podpora taktez mel jsem ho od heryho na testy a cekal jsem vic :8)
uživatel
uai1
11.11.2008, 19:39.00

uai1

Dlouhé názvy se nevlezou v řadě přístroju,já jsem si je zkrátil a vím,kde jsem,mě zase strašně po reklamě Vantage zklamalo,u tebe to bude podobné,reklamního agenta máte v městě,na Octagon,Diablo apod,snad proto,hahaha
A když říkáš o DO já na Vantage nic neviděl-a to nepoužívám brýle!!
uživatel
misut
11.11.2008, 19:39.15

Snad jedině dodat že AZBOX HD je Linuxový přijímač a cenou dva AZ-HD za cenu jednoho DM800 ...
Uvidíme ... :bigeyes:
uživatel
showboy
11.11.2008, 19:45.39

Hlavne aby tam ten linux byl
uživatel
kozak
11.11.2008, 19:55.01

* Linux
* PVR mit interner oder externer HDD
* WLAN, LAN
* HDMI
* Smart Tuner Support (Twin-Tuner; modular austauschbar)
* DVB-S2/S; DVB-T2/T (DVB-S2 und DVB-T ab Werk)
* DVB-C2/C; ISDB-T - Tuner lieferbar
* 14 stelliges Alphanumerisches Display

* NG RACE GoGo List (Online Senderlistenupdate)
* Webradio
* Videoportale-Support wie YouTube und andere
* Audio & Musikportale
* RSS-Feeds

* SIGMA Prozessor SMP 8634 LF
* FLash Memory 32 MB
* EEPROM 256 KB
* SD RAM 256 MB
uživatel
hellrider
11.11.2008, 20:18.11

At je to jak chce a je dreambox třeba z papíru tak žádný linuxový přijímač nedosáhne nikdy na jeho SW kvality a jeho podporu.
Všichni ostaní budou hrát stále jen druhé housle.A budou se jen vzdáleně tvářit jako konkurenti.A že by ho AZ box HD někdy "předhonil" tak to vubec nehrozí.
I v satelitním byznysu jsou určeny nepsané zákony které nelze překročit..
Např.je jasné a "tajmestvím" že na Vantage nebude nikdy pořádně funkční sítovka atd...
Každopádně kdo potřebuje "share" tak Dreambox nebo skromnější IP box..
Kdo nechce a nemá share tak tyto přístroje vynechat a koupit cokoliv jiného ..jestli to bude Vantage,Octagon nebo AZ box je uplně jedno protože nikdy na nich víc než na ostaních nepojede...
uživatel
pat
11.11.2008, 20:27.32

pat

Nikdy neříkej Nikdy :laughing:
uživatel
showboy
11.11.2008, 20:30.19

je rok koncici cislem 8 to znaci zmenu a AZ BOX bude zmena
uživatel
Alvin
11.11.2008, 20:43.44

Válka HD Linux STB

http://laki.dvhk.pl/index.php?id=45
A kdo alespoň jednom měl v ruce Qbox SD tak ....
a s trochou fantazie si dovede představit ...
http://laki.dvhk.pl/index.php?id=46
:laughing:
uživatel
showboy
11.11.2008, 20:45.41

pat

Showboy má pravdu,asi toho moc o jiných přístrojích nevíš
:laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
misut
11.11.2008, 21:38.30

misut

pat o přístrojích ví své R^
uživatel
Babui
11.11.2008, 21:55.32

Babui

To jsem neřekl,pouze o některých neví co dovedou :laughing:
uživatel
misut
11.11.2008, 22:00.23

Též souhlas s pat.Ostatní linux stroje budou více či méně klony DM.Ale ať si každý koupí co uzná za vhodné!!!Znám pár lidí kteří mají DM a originální image.Tudíž panensky cistý ethernet port.A na druhé straně fůra lidí kteří touží po linuxu a neví ani k čemu poslouží.Hlavně že to písou na krabici :)))
uživatel
binladin2
11.11.2008, 22:32.15

@misut

Vantage a Octagon se srovnat nedají, nemají společného vůbec nic. Vantage má sofistikované precizní HD OSD, Octagon SD menu nikterak přehledné. Jak říkám, nebýt možnosti newcamd, Octagon zapadne v šedi množství funkčně podobných strojů. Implementace podpory sdílecích protokolů pro Vantage nebo jiný přijímač s RJ45 konektoreem není problém technický, jde jen o zájem, ani ne programátorů, ale těch,co je zaměstnávají a platí. Takže asi opravdu platí-nikdy neříkej nikdy,uvidíme.
uživatel
Zorbas
11.11.2008, 22:37.17

Zorbas

přesně na toto jsem reagoval u Pata ,nikdy neříkej nikdy, i když budou nějaké a něčí klony něčeho R^
uživatel
misut
11.11.2008, 22:45.57

Určitě nikdy neříkej nikdy... platí o tom žádná..
Já měl na mysli přesně to co napsal Zorbas.Jde jen o zájem "chtít" a troufám si říct že u Vantage ten zájem ,,chtít" nebude.
uživatel
pat
11.11.2008, 22:53.41

@pat

to co pises nahore, ze zadny linuxovy pristroj nebude mit takovou podporu jako dream, bych uz netvrdil, to co napsal showboy sedi. Precti si neco o pristroji Q-Box HD Enigma 2,ktery prijde na trh a bude zrejme cenove vyhodnejsi nez Dream 8000. Pokud to sedi co se o nem pise, tak se muzou s dreamboxem jit vyfotit za cenu cca 900,00 Euro. :)))
uživatel
docdoutnik
11.11.2008, 22:55.11

Nechci příliš zasahovat do Vaší diskuse, ale pánové mám doma jak V 7100, tak Octagon SF 918 a s klidným svědomím mohu říci, že V 7100 je mírně lepší, jak v kvalitě obrazu na Full LCD, tak celkovou přehledností, ale zase Octagon 918 lépe komunikuje s Diablem 2.2 i 2.3, ale jak píše Misut nebo Zorbas je na každém co od kterého čeká.
uživatel
klokan49
11.11.2008, 23:11.14

@docdoutnik

OK necháme se překvapit realitou.
Papír toho snese hodně.Ty předprodejní plány a ody na ten či onen přijímač jak bude "super" už znám a takových už bylo...jak říkám na papír se toho vejde.
Uvidíme jak to bude a jak vydrží z dechem.
uživatel
pat