Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.11.2008, 16:30.34

O2: STB + LCD Sony 32=.

Včerá jsem se stavil u syna v Liberci a při té příležitosti jsem okoukl poprvé "Digitál O2", TV Sony LCD 32". No Liberec není žádná vesnice, ale že prý technik podotkl," záleží na tom jak jste dáleko od HL. dat. uzlu, podle toho bude obraz" !!!!! ??? Verdikt: Propojení přes scart : jak co - ze studia : barva "ok" neosré obrysy. Napojili jsme HDMI kabel z STB do TV a žádný zázrak se nekonal. Tak už je mi jasné, proč na vebu - Digitální TV. píšou," lháři u O2". Plazma a CS-Link je OK.
uživatel
CES
12.11.2008, 16:55.08

RE: O2: STB + LCD Sony 32=.

Při současném stavu internetového připojení jsou přenosové rychlosti pro dostatečně dobrý obraz prostě nereálné. Je potřeba řád 5-6Mb/s pro obyčejné SD, 10-15Mb/s pro obyčejné HD, a to se nedá, a nejspíše hned tak dát nebude, protlačit.
Satelitní příjem je v tomto bodě o hodný kus napřed i oproti DVB-T.
Jen DVB-C a DVB-S to technicky jednoduše umožňuje. Tedy zatím.
uživatel
Antonín
12.11.2008, 20:52.35

Prave naopak, DVB-S ci DVB-S2 v jejich podani "HDTV" jim uz dosel dech . Dnes prijimam FILMBOX HD ,cca. 20 Mb/s , FILMBOXY cca. 8 Mb/s pres FTTB. Zdroj signalu je primo ze Slovenska. Prenosove trasy pres satelit jsou drahe a omezene.
uživatel
JardaXXX
13.11.2008, 08:45.04

Docela bych ti i věřil, kdyby tam nebyly údaje.
Kde se těch 20Mb/s vezme?
To trochu vyvolává dojem, že nevíš, o čem je řeč.

Čtyři otázky:
1. Až povede optický kabel do každé domácnosti, tak to bude jiná. Jestlipak trochu tušíš, co tomu principiálního (a nevyřešeného už od doby, co jsem na almamater prováděl pod mladičký docentem Filkou - dnes statný důchodce - první měření na optických kabelech) brání? Je to dost triviální věc, ale dokud se nevyřeší, optika na poslední míli nebude. A jak z příběhu vidno, je nevyřešená už dlouho.
2. Kolik má podle tebe jedna družice asi tak přenosovou kapacitu?
3. Myslíš, že lze nebo nelze přes družici vysílat obraz s tokem třeba 100 Mb/s?
4. Vidíš nějaký rozdíl mezi FTTP a ADSL? Nebo je to připojení jako připojení?
uživatel
Antonín