Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.11.2008, 20:09.10

Sat.rozvod v RD

Řeším rozvod v rod.domku.V místnosti 8 m od paraboly 80cm 4 LNB vše OK.Po připojení na rozvod do nižšího patra - koax starý 20 let -nedá se vyměnit -signál O. Pomůže zařadit zesilovač třeba FF5I -20db napájení po koaxu 15V nebo řešení rovnou zavrhnout.Dík za radu.
uživatel
Displej
12.11.2008, 20:11.59

RE: Sat.rozvod v RD

Natáhnout nový koax.
uživatel
Saxon
12.11.2008, 20:12.26

Rozvod sat.

Premeraj najprv ten kábel, či nie je prerušený a ak ani potom nič nepojde a nemáš možnosť naťahovať iný kábel, tak potom bezdrôtový av prenos.Tv budeš pozerať dole a sat.prijímač bude hore.
uživatel
romannitra
12.11.2008, 20:19.31

Já bych ten koax. otestoval a proměřil, potom se pozná co a jak.
uživatel
CES
12.11.2008, 20:41.40

zesilovač určitě ne.
jinak je možností několik
uživatel
Antonín
12.11.2008, 22:04.04

Přesně jak píše Saxon,výměna kabelu.Rodiný domek není problém ,udělat průraz z horního patra dolů a dát třeba do truby 13 husího krku.To jsou většinou cihláče ty domy.
uživatel
Ji.sat
12.11.2008, 22:07.57

Pro 100% funkčnost je zapotřebí "funkční" kabel.Ať už budeš muset vrtat či sekat.Pokud ten satelit někdo chce,tak pro to lze určitě nalézt řešení.Ten bezdrátový přenos bych dal až na poslední místo nebo jako nouzový.KABEL JE KABEL!!!!!!!
uživatel
Kamil_k4
13.11.2008, 08:26.24

Děkuji za reakce,kabel jsem otestoval,na vodivost je v pořádku,napájení LNB je OK.Jen jsem zjistil,že soubežně je uložen jiný koax pro analog.příjem a obě stínění bya propojena v krabici.Po rozpojení stínění mi najela dole A3 komplet a zbytek asi z poloviny.Zřejmně nezbude než sekat.
uživatel
Displej
13.11.2008, 08:30.58

v popsaném případě bych se spíše věnoval tomu, co kam a proč vede. V jaké krabici, jaká stínění, není tam nějaká další bláznivá zásuvka nebo rozbočení nebo bůhvíco?
Po pravdě řečeno pár metrů kabelu, pokud je ss průchodné, by muselo být opravdu hodně špatných, aby se něco zásadního stalo s příjmem. Kabel musí vést bez přerušení od LNB k příjímači. Bez zásuvek, leda snad nějaká pečlivě provedená F-ková spojka.

P.S. Má ten použitý kabel střední vodič drát nebo lanko?
uživatel
Antonín
13.11.2008, 08:46.00

Skutečně se jedná jen o úsek mezi 2 podlažími RD což představuje cca 3m starého koaxu zelené barvy střední vodič lanko,což by z hlediska útlumu až tak velký problém nemělo dělat.Žádné jiné skopičiny jsem neobjevil propojení na další rozvod k parabole i k recieveru výhradně F.Budu ještě experimentovat,myslel jsem,že by ten zesilovač hned u paraboly mohl pomoci. Děkuji.
uživatel
Displej
13.11.2008, 13:19.35

Střední vodič lanko není zrovna dobrý příznak. Samo o sobe to jistě není nic, ale ty lankové staré kabely byly pěkné šmejdy obecně. Možná by stálo za pokus to staré zkrátit na maximum - útlum je přímo úměrný délce - a napojit, ale není to dobré řešení, jenom nouze, správné hje použít správný kabel.
P.S. Nepomůže ti ani tak zesilovač, jako třeba větší anténa...když už.
uživatel
Antonín
13.11.2008, 14:14.46

Asi máš pravdu Antoníne že pomůže asi jen větší parabola.Příjem 4 satelitů byl i v obytném podlaží na hranici s velmi titěrným nastavením zejména u Siria. Jen nechápu proč nyní při delším svodu dělá největší problém Astra 19 i když se jedná o středový konvertor.Ale nevzdávám to a děkuji.
uživatel
Displej
13.11.2008, 20:31.12

Zelený koax s lankem, plná izolace je pěkný humus, útlum jak kráva, vhodný tak na video, max na VKV. Útlum cca 21dB/100m při 200MHz.Nejlépe vykopat a nový dát do husího krku.
uživatel
petys