| 14.11.2008, 07:34.17 | |
Jaký přijímač pro začátek ?Dobrý den,jsem úplný laik a řeším nákup a montáž přijímače HDTV. Sleduji toto a podobná fóra a rád bych se do budoucna satelitními příjmu věnoval více v rámci volného času. Nikdy jsem satelit neměl a chci začít. Ovšem zase nechci pořídit jen úplně jednoduchý základ, na kterém pak zůstanu stát a budu muset obměnit přijímač atd. Uvažuji o parabole 80cm, motor, přijímač HDTV se dvěma tunery bez HDD. Můžete mi prosím poradit na jaké výrobky se mám nasměrovat a jaká by byla ideální sestava? Priority : možnost sledování a záznamu současně; možnost do budoucna vyhledávat jiné satelity atd. Děkuji |
![]() arbor |
| 14.11.2008, 07:46.42 | |
DoplněníJeště jedna prosba:Je možné provést i takový výběr, který by umožnil i nezávislý rozvod pro další TV ? Děkuji. |
![]() arbor |
| 14.11.2008, 08:51.22 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?1. Co TV, to přijímač. Jinak to nemá valného smyslu. (Snad jedině nějaký přenos na malou druhou televizi do ložnice nebo koupelny apod. stejného programu, co hraje na hlavním. Jinak na nic. A to se zvládně několika způsoby, nejlépe drátem.2. Výběr přijímače - je jich asi několik. 3. Dvoutunerový požadavek je asi nesmyslný - nejspíše ti na nic nebude a velmi tím limituješ výběr a zdražuješ. 4. Co bys mohl mít: - vantage 7100 nebo jiný z jejich řady a do něj kartu TT - nějaký obyčejný (třeba s příjemným menu) a k němu modul diablo 2.3 a do něj kartu TT - tady by to asi chtělo koupit toroidní anténu, což ti vřele doporučuji, abys měl hodně družic, protože toho HD je jako šafránu, tu tam tu onde. Variant je moc a hodně závisí na tom, nač chceš koukat. nejlepší HD je v současnosti SkyUK na 28east. K tomu je nejlepší si vzít i jejich přijímač. Jinak na to laik koukat prostě nezvládne. A je to všechno zase jinak, jak vidíš. 5. Stát zůstaneš každopádně. Otázka je kde. Královské sestavy jsou MediaPC s kartou SkystarHD a Kaffeinem, DM800, IP9000, K910, ale to není nic pro laiky. |
![]() Antonín |
| 14.11.2008, 10:27.01 | |
DíkyDěkuji za info, upouštím od původních představ a pořídím standard. Asi Ferguson 8900, klasickou parabolu 80cm. |
![]() arbor |
| 14.11.2008, 10:58.00 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?preco by bol nezmyselny dvojtunerovy prijmac, ved v zavere svojho prispevku pise Priority : možnost sledování a záznamu současně. Ak chce nahravat to co sleduje tak budiz. Ak ale chce sledovat jeden kanal a nahravat druhy tak to taka zbytocnost nieje. |
![]() PEPE8989 |
| 14.11.2008, 11:36.38 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?PEPE _ Antonín to napsal fundovaně. Lepší je mít druhý přijímač, jakmile má rodina více než 2 členy, jsou na denním pořádku názorové střety, který program preferovat. A právě vyřešením tohoto problému dojde i k vyřešení nahrávání. |
![]() Nervoš |
| 14.11.2008, 12:57.21 | |
NervošPokud by ovšem tazatel nechtěl shlédnout 2 pořady běžící ve stejný čas na různých programech. Pak už by to problém byl... |
![]() miloush |
| 14.11.2008, 13:09.29 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?Antoníne, nepřehnal jsi to trochu? Toroid, diablo a Sky uk pro laika?Začni 90 parabolou na 23 st, přijímač podle Ant. s kartou a když se rozkoukáš a "ohmatáš" receiver, doplníš motor a potom uvidíš. Můžeš udělat mezi tím i multifokus na 28st.,popř. na 19st, záleží na Tobě a na tom, na co se chceš dívat. |
![]() tukan |
| 14.11.2008, 13:10.04 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?Taky souhlasím z Antonínem.Musí si rozmyslet-dva tunery a toroid nabo jeden tuner a motor.Když se tim chceš zabývat,kup si něco jednoduché a až se něco naučíš,pak běž do HD,Diablu,lumix....Všechno je i otázka financí,vždyť Diablo+CAS jsou nějaké 4000,-Mám HD příjmač a můžu říct,že jak padlo Premieru,tak není na co se dívat. |
![]() Liska |
| 14.11.2008, 13:17.54 | |
LiskaDovol,abych se zasmál(a to máš klon Octagonu!!!) :laughing: :laughing: :laughing: Na Octagonu+ diabolo nemůžeš ani vš stihat a co ti chybí,najdeš většinou na 23.5E!!! R^ R^ R^ :bomb: |
![]() zzaner |
| 14.11.2008, 17:22.45 | |
zzanerKdyž neporadíš, jen blábolíš a zabíráš místo.Nechej toho a nepoučuj.Všichni děkujeme |
![]() Carak |
| 14.11.2008, 18:31.58 | |
CarakPokud se budeš chtít pobavit o sat.i jiném přijmu,rád se s tebou pobavím.Tato narážka byla jen pro Lišku,který si myslí,že když klekla Premiere,tak už není co ke koukání.To o čem se bavíte,jsem dělal před 20 lety a před tím dálkový přijem.Dnes už jen sleduji cvrkot.Tak že-žádný blábol,aje k věci!! :laughing: :laughing: R^ :bomb: |
![]() zzaner |
| 14.11.2008, 20:29.18 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?K tvojí narážce,i když bylo téma o něčem jinem.Nekupoval jsem Saba na to abych mohl sledovat solidní pořady ve Fec 9/10.Toto má označení HD a takový fodbal v HD není k zahození.Samotné ORF to neztíhá.Alkas-to snad ani HD není a ITV HD je bez komentáře.Vysílali včera a budou až v neděli.Nova HD-pujdu do toho ale když slyším ty názory, ta mě to odrazuje.Je to to samé jak když začínali CD.Kvalita to je,ale náplň stojí za prd.A poslední věc.Nevím jestli bych se chválil že dělám do sat. techniky 20.let.Dělám víc jak 25. let automechanika a jsem si jistý,že hodně mladších kluků by mě dnes dalo na (nevhodné slovo).Stárnem. |
![]() Liska |
| 14.11.2008, 21:06.17 | |
RE: Jaký přijímač pro začátek ?Jen jak amatér a pro zábavu.Někdy to tak dopadá,že amateři jsou lepší jak profesionálové,ale to je chyba,profesionál musí mít profesionální nějakou hrdost,aby byl ve svém oboru nejlepší a ty jistě bys se nenechal zahanbit ve svém oboru nějakým zelenáčem.Ode mne to byla připomínka,na připomínku nějakého neznámého nicku,co že jsem si dovolil,proto jsem jemu nabídl diskuzi,nic víc!! :) R^ |
![]() zzaner |