Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.11.2008, 14:09.11

merač sat signalu

prosimvas, ja viem ze moja otazka bude asi vačšine pripadat dost smiešne , ale berte ma ze ja niesom odbornik ) . ak si kupim merac satelitneho signalu , staci mi ten merac spojit koaxialom s lnb na parabole ? neotrebuje nejaky zdroj ? alebo aj s meracom to musim spojit so sat prijimacom ? d za odpoved
uživatel
viliamko
20.11.2008, 14:30.39

Téma: merač sat signalu

Záleží na tom aký merací prístroj si kupiš....tie najenoduchšie za tri stovky zapojíš medzi LNB a STB....napájaný je STB..
uživatel
accid
20.11.2008, 14:34.23

RE: merač sat signalu

kupil som Satfinder merač sat.signálu 499SK
uživatel
viliamko
20.11.2008, 15:03.51

tak to máš na zapojenie medzi LNB a STB, to znamená, že je napájaný s STB. Iba ho pripoj na LNB a zapni STB, finder sa zapne. Daj si iba pozor na akej parabole a družici nastavuješ. Lebo niekedy ked sú polohy satelitných družíc vedla seba cca 3 stupne, tak finder bude ukazovat maximum signálu práve v strede medzi nimy, ale toto platí iba pre malé / 60cm / a plytké paraboly
uživatel
pepiino
20.11.2008, 15:23.27

diky chalosi za info R^
uživatel
viliamko
20.11.2008, 18:09.01

@viliamko

Chces zmerat signal na Galvaniho?
uživatel
black
20.11.2008, 20:02.19

ano na galvaniho , vidim ze si zasveteny do mojho problemu )
uživatel
viliamko
21.11.2008, 08:55.03

Neviem ci ti taky merak bude na nieco dobry, zacne ti to piskat, budes si mysliet, ze chytas Astru3A a pritom budes chytat Astru 2. S tym merakom tazko zistis na ktorej si druzici.
uživatel
black
21.11.2008, 11:58.33

no ved hej, takcitak budem musiet pouzit aj tv aby som videl co som naladil . ale uz som skepticky .pretoze som to preratal podla rad stym uhlami a stupnami . a vyso mi , ze v pripade mojho bytu by som musel mat rameno dlhe 4,2Om od steny , co je nemozne ..to by mi tak nebolo asi umoznene , ved by to vypadalo hrozne.
neviem, napisal som ziadost sparvcovy o povolenie montaze paraboly na strechu , ale som skepticky, aj ked nechapem preco je to taky problem
uživatel
viliamko
21.11.2008, 12:45.36

Nemozes sa prestahovat na druhu stranu domu, alebo sa dohodnut so sudedom na druhej strane?
uživatel
black
21.11.2008, 13:33.38

no prestahovat sa nemozem , pretoze jednk ja mam jednoizbak a tie su len na tu stranu situovane kde mam ja byt , po druhe ved to nieje sranda ...a uz sa tam davaju akurat robit kuchyna a roldor na mieru .
a suseda..uz som nadtym uvazoval , ale daj si ruku na srdce, keby tebe zazvoni cudzi clovek na dvere (pretoze nejaky cas to potrvakym sa ako tak spozname )a by ta poziadal ci by si si nedal na tvoj balkon parabolu a netahal si koax cez cely svoj byt az ku nemu ...myslim ze by si ho niekam poslal ...nevidim to realne
ale nechapem , preco je pre spravcov bytov taky problem namontovat na strechu jeden stoziar na ukotvenie parabol ?
je to vobec mozne aby ma nutil ze ak chcem mat tv signal tajk si bud objednam kabel alebo si mam dat izbovu antenu na tv alebo nic ..
je to vobec v sulade zo zakonom ma nutit len mat jednu moznost ??
uživatel
viliamko
21.11.2008, 13:56.31

Pokial mas v zasuvke signal, spravca si povinnost splnil a nic Ti povolovat nemusi.
Toho suseda by som skusil, mozno este nema urobene upravy bytu a pod podlahou alebo pod listami by nic nebolo vidiet. Sam mozno nebude chciet platit pravidelne platby providerovi a moznost bezpracne sa podelit o signal by asi aj uvital. A druha vec: raz pomoze on tebe neskor pomozes ty jemu. A votom to je! R^
uživatel
black
21.11.2008, 14:51.23

a to si myslsis ci si si tym isty ? lebo ja mam signal tv v zasuvke len ak zaplatim mesacne minimalne 200 sk kablovke za zakladny balik ..ale ja predsa uz raz platim koncesionarske poplatky 140 sk a myslim ze minimalne na verejnopravne tv mam tym padom narok zadarmo kedze platim koncesie . ale ked dam kabel do zastrcky stv mi nejde...inak ak tu ma niekto pravne vzdelanie a vedel by mi na toto odpovedat , budem rad
uživatel
viliamko