Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.11.2008, 18:48.16

TechniSat SkyStar HD2 a MPEG-4/HD?

Dajú sa prosím vás sledovať na TechniSat SkyStar HD2 aj programy v norme MPEG4/HD? Na škatule od tejto PC-SAT karty je uvedené (DVB-S/S2, MPEG-4). Nikdy mi ich však nenájde (napr. programy na družici Thor 3/5 v PAY-TV Canal Digital, Diablo 2.3 všetky ostatné OK), respektíve naladí a uloží mi len programy vysielané v norme MPEG2 a H.264, ktoré samozrejme idú bez problémov. Pozn.: Používam SW DVBViewer Pro v3.9.4.0 platený a riadne zaregistrovaný! V ňom aj v samotnom Channel editor-e mi ponúka manuálneho výberu len medzi dvoma možnosťami MPEG2 a H.264.
uživatel
DDR
23.11.2008, 19:25.02

RE: TechniSat SkyStar HD2 a MPEG-4/HD?

Určitě. Stáhni si ze stránek dvbviever program Transedit, otevři konkrétní channel.ini, jukni jestli je vše OK, jestli je zaškrtlé S2, a hlvaně ten soubor ULOŽ!!! Tím dojde k optimalizaci daného channel.ini ( digi je tuším 3592.ini) a už to půjde, řešil sem to taky,a tohle pomohlo.
uživatel
popopepe
23.11.2008, 21:01.25

Áno ten podprogram TransEdit v3.2.5.0. je vlastne súčasť už nainštalovaného DVBViewer-a. Otvoril som ho, našiel a navolil družicu Thor 2,3 & Intelsat 10-02 (1,0 W). Spravil som Update tejto družice (79 Transponders), kde už našlo aj frekvencie s prenosovou normou MPEG-4/HD. Následne som dal Scan All všetkých týchto nájdených transpordérov (785 Found). No stále mi však nedokázalo naskenovať už samotné programy z týchto MPEG-4/HD frekvencií, ktoré vyznačilo od ostatných transpordérov modrou farbou. Po kliknutí na samotný tento modrý transporder a zaškrknutí S2 mi pri Analyze alebo Scan Selected stále dáva hlášku: Sorry - there is no DVB-S2 device available or i tis not configured as DVB-S2 device (see Settings -- Hardware). Neviem síce po anglicky, ale dedukujem z toho, že by som mal mať v DVBViewer-y asi mať v nastaveniach zaškrtnuté okienko s DVB-S2 čo samozrejme aj mám! Neviem sa ďalej pohnúť... Pozn.: Naskenované programy bez MPEG-4/HD som uložil kliknutím na Export do Transponders v tomto prípade do súboru 3590.ini (Thor 2,3 & Intelsat 10-02).
uživatel
DDR
23.11.2008, 21:30.57

Tú hlášku: Sorry - there is no DVB-S2 device available or i tis not configured as DVB-S2 device (see Settings -- Hardware) som si preložil v PC Translator-e: Pardon - neexistuje žiadny DVB-S2 zariadenie dostupný alebo i tis nakonfigurovaný ako DVB-S2 zariadenie (vidieť nastavenia - - hardvér). Čo to inak znamená, nainštaloval som ovládače z priloženého CD presne tak ako bolo uvedené v návode!?
uživatel
DDR
24.11.2008, 00:47.15

Máš nastavenu u HD kanálů modulaci na 8PSK?
uživatel
Hujer
24.11.2008, 09:20.13

Já už jsem celou tu mojí anabázi popisoval na skystar2.info, ale klidně ještě jednou. Mám Vista - problém - takže jsem stáhnul z Technisatu nové ovladače (mám Skystar2 HD USB CI kartu), protože ty původní z CD nejdou na VISTA. Pak si nainstalovat DVBviewer Pro (ale funguje to i na tom jejich TE2), zkusmo pro studijní účely naistaloval Vplug, v možnostech DVB Vieweru u hardware si musíš zaškrtnout S2 zařízení. Pak jsem proskenoval, a žádné HD kanály v S2. Laborace, odinstalace a pod, nic. Takže Transedit, a v mém ini vůbec nebyly kmitočty pro HD zadány. Takže jsem je tam dopsal, vyplnil všechny políčka dle potřeb, uložil jsem si ten .ini pod jiným jménem. Dokud to nebylo správně zadáno v tom ini souboru, tak i při ručním skenování daného kmitočtu to nic nenašlo. Když jsem dal skenovat podle toho mého ini, nalezeny DVB-S2 kanály, tak jak mají být. BBC HD na Thor běží - na to nepotřebuješ Dia*lo, aby jsi to vyzkoušel. Takže editovat .ini, a uložit ho, nejlépe pod jiným jménem, ať víš, že je to ten tvůj. U DVB Vieweru jsou ty transpondéry v ini souboru, které program používá, uloženy jinde, než v Program files!! Nevím proč, ale je to tak. Proto si ulož ten .ini pod jiným jménem, ať víš, že je to ten tvůj!!!Nevím co máš za OS, ale dej si najít např.3592.ini, a najdeš ho dvakrát. Ten co je v Program files needituj, ten DVB viewer nepoužívá. Je to ten druhý, někde v Documents and settings (XP) nebo users(Vista). Snad je to srozumitelné..
uživatel
popopepe
24.11.2008, 14:06.05

Áno už som to doriešil. Všetko OK! Už mi idú naladiť aj programy v MPEG-4/HD. Cez ten podprogram TransEdit si naskenujem jednotlivé družice (nemal som pred tým v samotnom TransEdit-e v Settings--Hardware povolené DVB-S2 Device) a uložím ich do príslušného .ini súboru. Všimol som si, že update družice uloží do priečinku v C:Program FilesDVBViewerTransponders, ale už naskenované jednotlivé kanáli (Scan All) tam však už neuloží. Na to používa inú databázu v C:Documents and SettingsAll UsersApplication DataCMUVDVBViewerTransponders. Ale to mi už v podstate nevadí, pretože samotný DVBViewer mi ich už dokáže z databáze (C:Program FilesDVBViewerTransponders) z daného .ini súboru v pohode naskenovať a potom uložiť. Preinštaloval som aj staršie ovládače čo boli na CD priamo zo stránky TechniSat-u na novšie v1.1.0.402, pretože mám OP Windows XP Professional a hlavne kvôli SP3. Moc vám ďakujem za rady a hlavne ochotu! Ešte raz diky moc!!!
uživatel
DDR
24.11.2008, 15:51.08

Napísal som, že všetko OK a predsa ešte niečo s čím si neviem dať práve teraz rady. Na Astre 1E,3A (23,5 E) kde vysielajú aj slovenské a české programy mi nedokáže cez toto všetko čo sme doteraz riešili naladiť niektoré frekvencie. Hlavne sa mi jedná o frekvenciu kde vysiela NOVA HD a Z1 (11.798 H, 27500 3/4). Ani cez TransEdit po manuálnom zadaní tejto frekvencie vôbec nič nenájde. Neviem teraz kde je zase chyba!?
uživatel
DDR
24.11.2008, 16:07.09

Hmm, tak tady neporadím, Astru 23,5 na Skystart nemám připojenou. Tam mám topfielda, a ten s tím problém nemá.
uživatel
popopepe