Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.11.2008, 16:23.05

Technisat DigiCorder S2- nahrávání + sledování

Poradíte mi někdo, prosím, co dělám špatně, že při nahrávání na HDD nemůžu sledovat jiný kodovaný kanál, pouze nekodované? Na Skylinku mi řekli, že je problém zřejmě v mém nastavení, že to přijímač umožňuje (to vidím, CT24 při nahrávání sledovat můžu, ale to je všechno. kodovaný hlásí, že je kodovaný). Kde mám co nastavit? Díky...
uživatel
jehla
24.11.2008, 16:28.30

RE:Technisat DigiCorder S2- nahrávání + sledování

Zkus ve vyhledávání něco pohledat, myslím, že už to tady bylo.
uživatel
sateliťák
24.11.2008, 16:47.58

RE: Technisat DigiCorder S2- nahrávání + sledo...

Kolik používáš dekodovacích karet?Já znam akorát HDS2 a ta umožnuje na jednu kartu nahrávat a sledovat dva kodované programy ovšem ze stejného Transporderu.
Otázka pro tebe: Můžeš natáčet CT1 a sledovat CT2?
uživatel
Saxon
24.11.2008, 16:47.59

Prosim Te,kontaktuj sveho prodejce,ktery Ti ma vse jasne vysvetlit,pripadne dodat podrobny navod.Digicorder S2 je prijimac,ktery ma 2 tunery a mj.jine 2 sloty pro CA MODULY.Pri testu v prodejne,ktery jsem mel moznost zhlednout,nebylo mozne z jednoho tuneru kodovany program nahravat a druhy sledovat ani pri stejne polarizaci.Pokud byly zapojeny oba dva tunery ,slo na jednom nahravat a na druhem sledovat stejnou polarizaci (napr.CT1 sledovat a CT2 nahravat).Jestli se spletu (a tedy melu),tak se prosim majitele tohoto pristroje priznejte co jde a ne a opravte me.Diky
uživatel
hdpe
24.11.2008, 16:58.50

Technisat proste neumí zdílet kartu pro oba tunery,to je celkem logické.Zrovna tak, že jeden tuner neumí zpracovávat dva transpordery,takže si sepiš přehled programů ze všech českých TP a utvoř si pomyslné skupinky/TP/programů a podle toho můžeš sestavovat strategii nahrávání s jednou účastnickou kartou CSlink.Jsou sice přístroje které to umí/zdílení pro oba tunery/,ale to už neni tématem tohoto vlákna.
uživatel
Saxon
24.11.2008, 17:05.46

sledovat CT1 a nahravat CT2 nemůžu. program je kódován... takže jestli tomu dobře rozumím, jediné řešení je pořídit další CI modul a další kartu?
uživatel
jehla
24.11.2008, 17:15.50

Ne neni,vem pristroj,kup letenku a zajed do firmy TECHNISAT k hlavnimu software a hardware inzenyrum.Predved mu problem,ktery vzniknul a ocekavej navrh reseni.Mas na karte SKY LINK napr. predplacen balicek,tudiz jednou z koser moznosti bude,ze Ti firma Technisat nabidne originalni modul CryptoWorks a bude Ti platit druhou kartu SKY LINK s balickem (coz neni spatne).Nebo na to synci sednou a pres vikend (ve volnem case) to dodelaji.
uživatel
hdpe
24.11.2008, 17:21.14

V menu přijímače je ještě okno s nastavením dekodovacího modulu,tam bys mohl mýt zakopaného psa.
To co popisuješ, je tutově špatným nastavením tvého přijímače.Předpokládám,že tohle by mělo být u tvého modelu stejné, jako u HDS2.Pokud se mýlim,tak se omlouvám předem.
uživatel
Saxon
24.11.2008, 17:29.53

je tu pouze:
podmíněný přístup-cryptoworks-
- general smartcard info - tam není co nastavit
- available entitlements - all providers+skylink 1-4 (vybráno all prov.)
- smartcard management - modify rating, pincode, disable pincode
potom jazyk a nový software. dál už nic... :(
uživatel
jehla
24.11.2008, 20:03.32

Ale jde to !!!

Tady je kousek z recenze na tomto webu Technisat digicorder HD S2:
"Do přístroje jsem tedy vložil dekódovací modul SCM Cryptoworks s kartou GITAL a spustil záznam pořadu na TV PRIMA. Problém nastal v případě, když jsem přepnul na jiný kanál (ČT1) a následně zpět na zaznamenávaný (TV PRIMA). Obraz na tomto kanálu už nebyl a záznam poté obsahoval černou obrazovku. V případě nahrávání dvou pořadů současně (ČT1, ČT2) se s obrazem zaznamenal pouze druhý přepnutý kanál (ČT2). Pro nahrávání dvou zakódovaných programů je totiž nutné použít modul s podporou Dual Decrypt (což platí i pro předchozí modely DigiCorder S2). Po vložení modulu TechniCAM (TDS Crypt) byla možnost záznamu ČT1+TV PRIMA bez problémů a program při zpětném přepnutí nevypadával. V MENU přístroje je však také nutné zvolit funkci duálního dekódování Dual Decrypt (CI1 + CI2 nebo AUTO). Tuto funkci podporuje právě modul TechniSat TechniCam (Cryptoworks), díky kterému je možné zaznamenat i přepínat oba kanály bez výpadků či zmrazení obrazu (doporučené nastavení je CI1 + CI2). Stejný postup záznamu s volně vysílanými kanály družice ASTRA 19 byl také bezproblémový (EUROSPORT, SAT1)."

Stačí trochu hledat. :8)
uživatel
daddy
24.11.2008, 20:38.57

daddy má pravdu. Já mám HD S2 a jestli fungují stejně tak já jsem rovnou loni koupil i s přístrojem ty jejich speciální moduly, takže aby byla plná funkčnost zaručena, tak mi přišel na slušný peníz. V té době jsem měl ještě i upc a vše fungovalo a funguje i teď na sto procent.Musíš holt technisatům přisypat další peníz.
Já použil na zkoušku moduly Cryptovorks a to prostě nefungovalo. Je to už rok, takže dnes může být všechno jinak.
Ale podle dotazu Jehly asi ne.
uživatel
Jarpet
24.11.2008, 22:09.13

Technisat DigiCorder S2- nahrávání + sledo...

já používám dvě karty a moduly Technisat a vše jede jak má, jen se někdy stane při rychlém přepínání kanálů, že jaksi zatuhnou a přestanou dékodovat, pomůže vyp zap nebo reset modulu přes menu.
uživatel
Jirka410
25.11.2008, 09:26.00

díky díky díky, změnou nastavení už jsem pokročila k černé obrazovce při přepnutí tam a zpět, tak teď už jen koupit ten nový modul a je to :) uf...
uživatel
jehla