Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.11.2008, 20:03.20

Pruhy pres obraz

Zdravim, mam mensi problem. Satelit mam naladeny na ASTRU 3, signal okolo 70, kvalita 95 a pres obraz mi neustale proplouvaji vodorovne pruhy, fakt nevim jak to popsat.... koukat se na to s trochou trpelivosti da ale nic moc...neni to klasicka chyba dig. prijmu jako vypadavani ctverecku a z zvuku, proste po obraze plujou pruhledny pruhy... nejvice je to videt na hodne tmavym a nebo hodne svetlym podkladu a zajimavy je ze to je u kazdyho programu jiny...treba prima je skoro cista ale nova nebo ct4 se doslova hejbe...Nemate nekdo tuseni cim to muze byt? kvalitou prijmu to asi nebude a scartem to taky neni.. dik vsem
uživatel
xxxx71
24.11.2008, 20:07.12

Tohle mívá nejčastější příčinu

právě v nekvalitním scartu. Odpoj pozemní anténu od TV jestli to pomůže. V případě, že to opravdu není scartem, pak bude pravděpodobná příčina v zemní smyčce!
uživatel
Enik
24.11.2008, 20:39.53

RE: Pruhy pres obraz

Ve scartu to zarucene neni, je tam dost dobrej scart s pozlacenejma konektorama a zkousel jsem i jinej scart...a antenu sem vyndaval, to me taky napadlo.. muze to delat koaxial popr. proc by to zpusoboval??
uživatel
xxxx71
24.11.2008, 20:46.52

ten tvůj pozlacenej scart může stát klidně za kulový, jde o stínění, můžeš vyzkoušet i jinou TV ať máš jistotu, taky zapni do jiného zásuvkového okruhu STB
uživatel
poky1
24.11.2008, 20:50.59

Poradím ti.
Zkus stejný stb se stejným scartem na jiné tv
Jiný stb se stejným scartem na stejné tv
Stejný stb s jiným scartem na stejné tv

Koax k lnb nech v tomto případě opravdu na pokoji.
uživatel
Tomik535
24.11.2008, 20:52.26

zdarec, tak TĚ PUSTILI? :)))
uživatel
poky1
24.11.2008, 21:00.43

Zdar, jj, ale musím sekat dobrotu! :lookaround:
uživatel
Tomik535
24.11.2008, 21:07.59

@Tomik535

No to doufam, budes ted pod zvysenym dohledem :)))
uživatel
007
24.11.2008, 21:09.32

mno takze scart a tv muzem vyloucit, to sem zkusil...zakze asi zbyva zkusit jiny stb... ale zarazi me to ze u nekterejch programu se to vubec neobjevuje a u jinejch je to docela dost videt....
uživatel
xxxx71
24.11.2008, 21:15.26

Pokud ty pruhy vypadají, jako by pod tím proplouval pomalu nahoru dolů, někdy i do strany jiný obraz, je to opravdu ve scartu, resp. ve stínění toho scart kabelu! Taky jsem tomu donedávna nevěřil, pokud je to pruh skoro jako půl obrazovky, který jede pomalu nahoru, nebo dolů, je to pravděpodobně něco s filtrací napájecího napětí konvertoru. A jestli máš k tomu ještě pozemní anténu k TV a dokonce se zesilovačem nebo nějakým aktivním rozbočovačem, tak je to v té filtraci nějakého napájecího zdroje téměř určitě.

Jinak Tomik535, dobrá rada nad zlato !
uživatel
Tondach
24.11.2008, 21:23.31

tomik R^
poky1 zdarec, tak TĚ PUSTILI? no tak to byl největší fór dnešního dne :laughing: :laughing: to ani ten můj projev presidenta nebyl takový...taky jsme se s kamarádem o to zasloužili :8)
uživatel
Babui
24.11.2008, 21:23.54

no ty pruhy jsou pruhledny a opravdu jakoby proplouvaj nahoru dolu, pak treba na chvili zmizej a zas se objevej..btw scarty jsem uz vyzkousel 3, vsechny pomerne kvalitni a zadna zmena..ale je pro me nepochopitelny jak to ze nektery programy jedou bez chyby...
uživatel
xxxx71
24.11.2008, 21:32.51

4xxx71

Hele vím, že jsi psal, že jsi anténu zkoušel odpojit a nechci o tvých schopnostech pochybovat, ale nekoukáš náhodou na ty pěkné programy ze satu a na ty pruhované z pozemní tv?

Protože tak jak to popisuješ to vidím na špatnou filtraci napětí, ale nikoliv k lnb, ale k anténnímu zesilovači..
Jen mě napadlo, zda třeba k přepnutí programů ze satu občas nepoužiješ DO od televize..
Mluvím opravdu z praxe.
uživatel
Tomik535
24.11.2008, 21:33.56

Vypadá to na závadu ve zdroji většinou to jsou vadné kondíky. R^
uživatel
pit178
24.11.2008, 21:49.27

ne na pozemni tv fakt nekoukam :D :D :D antena je vytazena natrvalo
uživatel
xxxx71
24.11.2008, 21:53.29

ja to mel v prijimaci

ja bych to videl klidne i na prijimac
mel jsem to same, ale pruhy se zacali tvorit az cca 5min po pusteni, az se zahral prijimac, byla spatna ochrana v trafu, neco tam odeslo
pruhy byly tak cca centimetr silne a bezeli tak nenapadne nahoru a dolu, ale rusilo to dost....
uživatel
Lulu
24.11.2008, 23:32.18

je to v zemění, propoj kostru přijímače a radši i TV na zem zásuvky a pokud je v rozvodu ještě 2 přijímač, tak u toho udělej to samé.
uživatel
RAFI007
25.11.2008, 10:37.25

Těch důvodů může být celá řada, a chtělo by to několik pokusů k přesnějšímu popisu a rozlišení aspoň dvou základních stavů:
Například je otázka, je li to vodorovný pruh, který postupuje jenom svisle, a je tmavý, tak by to vedlo k nějaký problém s 50Hz, a tedy nejspíše napájením, brumem do kabelu apod.
Jiná otázka je, jestli ten pruh je spíše bílý (světlý a vznáší se i trochu křížem, to by pak byla křížová modulace, vzniklá nejspíše přeslechem v kabelu.
Z televizního tuneru totiž u některých přijímačů leze výstupní signál na SCART (buď vždy, nebo na některé scarty, nebo se to dá nastavit, to už záleží na typu TV), tento výstupní signál, který tuner vytvoří i bez antény prostě na ten kousek vnitnřého drátu pak v kablíku "přeleze" do vstupu a vzniknou dva obrazy v jednom. ŘEšením je ucviknout ten výstupní kolik v kabelu - prostě kabel zjednosměrnit. Někdy to pomůže jindy ne, protože k přeslěhcu v zásadě může dojít i uvnitř televize.
Taky se dá na TV vybrat příjem "žádného" TV kanálu - šumu, pak by to mohlo většinou zmizet, nebo se zmenšit.

P.S. Zlacený konektor u SCARTu je věc pro úplné trumbery. Nemá na tomto místě sebemenší smysl. Pořádné stínění každého jednotlivého signálového vodiče, to je potřeba, ne zlacený konektor pro šmudly, co si k tomu většinou i připojí tzv. DVD rekordér a myslí, že nahrávají opravdové DVD :-)))
uživatel
Antonín
25.11.2008, 17:49.32

Ja mám presne ten istý problém.Mám plazmu Samsung,sat.Dreambox 7000S.Pred tým som mal 100HZ Nokiu 82cm, tam som tento problém nepozoroval.Dream mám prepojený scartom Bandridge, tie pruhy sú jemne naklonené(sú skoro vodorovné)a bežia zhora nadol a naopak.Raz sú, raz zasa nie.Tiež som skúšal všetko možné.Pokiaľ som Dream prepojil s plazmou cez komponent na TV, pruhy sa neobjavili, ale zasa mi začali v obraze plávať malé biele rybičky, čo bolo tiež dosť rušivé.
uživatel
ptr
25.11.2008, 18:34.38

Jeste me napada....v jednom miste mam ohnuty koaxial do praveho uhle, vim ze by to tak byt nemelo ale neslo to vyresit jinak..nemuze to byt treba tim??
uživatel
xxxx71
25.11.2008, 18:41.34

Antonin ti to napisal.

Ty si nenapisal aky mas TV. Napr. Panasoniky CRT su k tomu nachylne. Naladit tv tuner na sum pomaha.
uživatel
gogo1
25.11.2008, 19:36.16

Propojení komponetním signálem je jediné možné spojení analogové (když to nejde digitálně). Vše ostatní je špatně.
Žádné rybičky v obraze nemají co dělat.
A jediný opravdu správný kabel SCART má jenom tři koaxiální samostatné vodiče. Všechno ostatní je špatně. (teda ještě možná pin 8).
Zvuk musí být propojen digitálně bezpodmínečně vždycky.

Ohnutý kabel do pravého úhlu nemá s věcí nic společného.

Osobně si na 99% tipnu, že je to křížová modulace/přeslech výstupu tuneru do vstupu AV - jak už jsem psal prve.

Ať žijou zlacené konektory pro domácí nf AV...hurá...hurá...hurá.
uživatel
Antonín
26.11.2008, 20:04.48

hmm objevil jsem zajimavou vec.. nahraval jsem jeden porad na hdd rekorder ze stejneho sat. primace a schvalne se stenym scart kabelem a na nahravce zadny pruhy nejsou...takze chyba je zrejme na strane televize? bohuzel nemam moznost to ozkouset i na lcd tv protoze je na reklamaci....
uživatel
xxxx71
07.12.2008, 18:46.18

Tak vyreseno, vratila se mi z reklamace lcd tv a na ni to de paradne, takze diky vsem za reakce
uživatel
xxxx71